maandag 19 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Zalm somber over groei van economie

De vooruitzichten voor de Nederlandse economie zijn verder verslechterd. De reeds verlaagde prognose van het Centraal Planbureau van een economische groei van 1,5 procent dit en volgend jaar wordt niet gehaald.
Lees verder...
De 16-jarige Miriam Shakebar is n van de nieuwe presentatrices op  de Afghaanse Televisie.
Foto Reuters
Journalisten vermoord

Op de weg tussen Jalalabad en Kabul, in het oosten van Afghanistan, zijn vanochtend drie westerse journalisten en een Afghaan doodgeschoten door onbekenden.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
'Ouders met kinderen moeten niet scheiden'

De Christen Unie wil een verbod op echtscheidingen van ouders met kinderen onder de twaalf jaar. De lijsttrekker van de Christen Unie, K. Veling, vindt dat ouders er verantwoordelijk voor zijn dat kinderen in een gezin opgroeien.
Lees verder...
Joop kust Gerard die hem schreef: 'Als jij mij wilt, dan zal ik voortaan de jouwe zijn (...) alles voor liefdesslaafje Vos'.
Foto Vincent Mentzel
Een scheldend karikatuur van de Volksschrijver

PROFIEL - Hij slaat, schreeuwt en dreigt als het de buitenwereld betreft. Intussen zorgt Joop Schafthuizen al ruim 25 jaar voor Gerard Reve, die geen prijs uit handen van de Belgische koning mag ontvangen. Woede en waarde van 'Matroos Vos'.
Lees verder...

'Honderden Talibaan dood in Kunduz'

Strijders van het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden hebben in Kunduz, het laatste Talibaan-bolwerk in het noorden van Afghanistan, zeker driehonderd soldaten van de Talibaan gedood.
Lees verder...
'Pronk eet van twee walletjes'

ANALYSE - Verwondering en ergernis strijden in politiek Den Haag om voorrang nu minister Pronk andermaal afstand neemt van kabinetsbeleid.
Lees verder...
Amsterdams Stadsdeel verzweeg groepsverkrachting voor de pers

Over de collectieve sexuele mishandeling van een 13 jarig, zwakbegaafd meisje in het stadsdeel Westerpark begin 2000 is bewust door de stadsdeelraad geen informatie aan de pers gegeven.
Lees verder...
Bin Laden is handel in China

In China is alles handel en ook aan Osama bin Laden valt dus wel wat te verdienen. Zo konden middelbare scholieren tot voor kort bij de poort van hun school kiezen tussen vier verschillende badges met de afbeelding van Bin Laden erop. Op de badges stonden stoere teksten als: 'Ik ben Bin Laden. Voor wie zou ik bang zijn?'
Lees verder...
Bulgaren kiezen ex-communist Georgi Parvanov

De Bulgaarse kiezer heeft het politieke landschap opnieuw onderste boven gehaald. In de tweede en beslissende ronde van de presidentsverkiezingen verkozen de Bulgaren de ex-communist Georgi Parvanov boven de zittend president Petar Stojanov. Opiniepeilers waren zondagavond unaniem in hun overtuiging dat Parvanov gewonnen had. Schattingen over zijn voorsprong liepen uiteen van iets meer dan n toe tien procent.
Lees verder...
D66 mikt op snel herstel met scenario van 'comeback kid'

REPORTAGE - D66, al twee keer nagenoeg dood, wil met vernieuwd elan op weg naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Malaise, hoezo malaise?
Lees verder...
De hete adem van Linux

PRODUCT - Vr het ontbijt stond er een volkomen dode pc, zonder Windows of welk besturingssysteem dan ook. Onmiddellijk na de lunch kon dit artikel worden geschreven, op een vrijwel volledig werkend systeem 'onder' SuSE Linux 7.3. Mailen, surfen, printen, cd's branden, muziek afspelen, het is soms even zoeken, maar het werkt allemaal.
Lees verder...
Geen verlenging voor registratie van homeopathica

ROTTERDAM, 19 NOV. De periode waarbinnen homeopathische middelen goedgekeurd en geregistreerd moeten zijn, wordt niet verlengd. De Bond van farmabedrijven Nederland verloor hierover een kort geding tegen het
Lees verder...
Bijtje
Eigenlijk zijn de Belgen nog het bangst dat er iets onherstelbaars gebeurt met de pielemoos van Manneke Pis
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.