vrijdag 16 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Schröder overleeft vertrouwenskwestie

Bondskanselier Schröder heeft vanmiddag het vertrouwen gekregen van de regeringspartijen in de Duitse Bondsdag. Tijdens een hoofdelijke stemming spraken 336 afgevaardigden hun vertrouwen uit in de kanselier, 326 stemden tegen.
Lees verder...
Medewerkers NVVE helpen bij doden

Medewerkers van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) en de stichting De Einder, voor hulp bij zelfdoding, helpen mensen actief hun leven te beëindigen.
Lees verder...

Foto AP
Eigen staat blijft Kosovo's doel

Kosovo, sinds de oorlog van 1999 bestuurd door de Verenigde Naties, kiest morgen een nieuw parlement – met beperkte bevoegdheden. Want een onafhankelijk Kosovo wil vooralsnog niemand, behalve de Albanezen.
Lees verder...

Foto AP
Papoea's weten wie hun leider heeft vermoord

De Papoea's schrijven de moord op hun leider Theys Hiyo Eluay toe aan het Indonesische Corps Speciale Troepen. Dit heeft ten minste de schijn tegen.
Lees verder...

OM kende feiten bouwfraude niet

Het openbaar ministerie is tot een schikking met de bouwers van de Schipholspoortunnel overgegaan zonder dat de exacte aard en omvang van de mogelijk gepleegde strafbare feiten waren vastgesteld.
Lees verder...
Kok: geen paniek, wel waakzaam

ANALYSE - De vakbonden zullen zich gematigd opstellen met hun looneisen, zo hebben ze gisteren toegezegd. Premier Kok kwam dat succes zelf opeisen.
Lees verder...
Kandidaten Maastricht openbaar

Voor het eerst heeft de gemeenteraad van een stad met meer dan 100.000 inwoners in het openbaar twee kandidaten voorgedragen voor het burgemeestersambt. De gemeenteraad van Maastricht plaatste gisteren de PvdA'er K. Dittrich als nummer één op de voordracht en de CDA'er G. Leers als nummer twee.
Lees verder...
Staatsbedrijven blok aan been

EU-KANDIDATEN - De Tsjechische Republiek is één van de koplopers onder de kandidaat-lidstaten. Al in 1997 kreeg het land het eerste waarmerk van de Europese Commissie: het land voldoet aan de politieke criteria van de EU. Dit jaar geeft de Commissie ook een voorwaardelijke voldoende voor de markteconomie.
Lees verder...
Het zwerk is mijn kerk

Wendy Doniger is behalve een eminent godsdiensthistorica ook een kenner van de Kamasutra. ,,Mensen zijn spectaculair inconsequent wanneer het over seks gaat.''
Lees verder...
OPEC: prijs olie kan naar 10 dollar

AMSTERDAM, 16 NOV. De olieprijs kan zakken tot 10 dollar per vat als het conflict tussen de organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) en Rusland over verlaging van de olieproductie aanhoudt.
Lees verder...
Cypriotenvoetbal op het Damrak

Bestuurders van Vendex en ING deden transacties die geld opleveren bij een dalende beurskoers van hun werkgever. Wat is hun verborgen agenda?
Lees verder...
Een tijd om te vechten voor God

Het is weer Ramadan, tijd om te vasten voor de moslims. Maar de heilige vastenmaand is meer dan dat. Voor veel moslims is het ook een geschikte tijd voor de strijd.
Lees verder...
Bijtje
Dit is dus geen bij, nee, dit is een sluipweps
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Bouwfraude

Bij aanbestedingen gaat het om vertrouwen. Als dit wordt geschonden, is hard ingrijpen het enige dat rest. En dan doet het er niet toe hoe groot de klus is, schrijft C.A.C.M. Nuytens, burgemeester van Valkenburg aan de Geul.
Updates in het weekend

De webeditie van NRC Handelsblad wordt op zaterdag en zondag om 11.00 uur ververst.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.