donderdag 15 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Terugslag economie onverwacht groot

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal gekrompen met 0,4 procent. Dat is het slechtste cijfer sinds 1992. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen bekendgemaakt.
Lees verder...
Pakistan stuurt troepen naar de Afghaanse grens

Pakistan heeft vandaag tanks en troepen naar de zuidelijke grens met Afghanistan gestuurd. De Pakistaanse autoriteiten willen daarmee mogelijk voorkomen dat vluchtende Talibaan-strijders of leden van Osama bin Ladens Al-Qaeda-beweging de grens oversteken.
Lees verder...

Foto Reuters
WTO-akkoord: Ieder kan er in lezen wat hij wil

Lidstaten van de WTO wilden in Doha een 'ontwikkelingsronde' lanceren. Is dat gelukt? Of zijn de zinnen uit het zwaarbevochten akkoord tegenstrijdig?
Lees verder...
Ministers onder vuur om fraudezaak

De drie ministers die betrokken zijn bij de bouwfraudeaffaire lagen gisteren zwaar onder vuur van de Tweede Kamer tijdens een spoeddebat over de kwestie.
Lees verder...

DNA-profiel afgestraften in databank

DEN HAAG, 15 NOV. Criminelen die zich schuldig hebben gemaakt aan zware delicten en inmiddels op vrije voeten zijn, moeten alsnog celmateriaal afstaan voor de landelijke DNA-bank.
Lees verder...
Nederlandse militairen naar Caraïben

DEN HAAG, 15 NOV. Nederland zal naar verwachting op korte termijn surveillancetaken van de Verenigde Staten overnemen, die er op gericht zijn het smokkelen van drugs in het Caraïbische gebied tegen te gaan.
Lees verder...
Opstand der leden in lokale politiek

REPORTAGE - GroenLinks in Den Haag blijkt aantrekkelijk voor allochtone leden. Dat verheugt én bevreest de oude garde. ,,Ik weet niet waaróm ze lid worden.''
Lees verder...
Polen bereid tot concessies aan Brussel

WARSCHAU 15 NOV. De nieuwe linkse regering van Polen heeft ingrijpende concessies aangekondigd voor het overleg met Brussel over toetreding tot de Europese Unie. Polen wil zo het onderhandelingsklimaat verbeteren.
Lees verder...
VS voeren luchtaanvallen uit op Kunduz

KABUL/ISLAMABAD, 15 NOV. Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben vandaag luchtaanvallen uitgevoerd op het laatste Talibaan-bolwerk in het noorden van Afghanistan, de stad Kunduz.
Lees verder...
Belgen en Brazilianen plaatsen zich voor WK

België, Brazilië, Slovenië en Turkije hebben zich naast Duitsland geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal, volgend jaar in Zuid-Korea en Japan.
Lees verder...
Bijtje
Sterven aan partydrugs moet natuurlijk wel een féést blijven.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Euthanasie

Euthanasie kan voor mij geen optie zijn, schrijft huisarts en publicist Ignace Scretlen vandaag op de pagina Opinie.
Updates om 10.00 en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal geactualiseerd. Er zijn edities om 10.00 en 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.