maandag 12 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Vliegtuig neergestort in New York

Een passagiersvliegtuig van de Amerikaanse maatschappij American Airlines is vanmiddag - 9.00 uur 's ochtend lokale tijd - neergestort in de wijk Queens in New York. Het zou gaan om een Airbus A300. Het toestel van American Airlines was zojuist vertrokken van John F. Kennedy Airport naar Santo Domingo in de Dominicaanse republiek.
Lees verder...
Een groep Afghaanse vluchtelingen op de weg tussen Charikar en het front, 30 km van Kabul kijkt naar soldaten van de oppositie
Foto AP
Alliantie staat aan de rand van Kabul

De Noordelijke Alliantie in Afghanistan heeft vanochtend voor het eerst aanvallen uitgevoerd op frontlinies van de Talibaan ten noorden van de hoofdstad Kabul.
Lees verder...
Bewijs bouwfraude alsnog naar justitie

Een oud-technisch directeur van bouwbedrijf Koop Tjuchem uit Groningen, Ad Bos, is alsnog bereid vermoedelijke bewijzen van bouwfraude aan het openbaar ministerie (OM) te overhandigen.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Rick van der Ploeg: Altijd op zoek naar tegenstand

PORTRET - Aan ideeŽn geen gebrek, maar hij mist het geduld om er steun voor te verwerven. Geen wonder dat staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) kritiek krijgt. Maar toch: ,,Nooit eerder was er zoveel extra geld voor cultuur.''
Lees verder...

Amerika wil geen opmars naar Kabul

Ministers van de Noordelijke Alliantie hebben gezegd een overeenkomst met de VS over het uitstellen van de inname van Kabul te zullen respecteren, tenzij in Afghanistan een machtsvacuŁm dreigt.
Lees verder...
Ook hertelling had Bush zege bezorgd

Ook als Al Gore zijn zin had gehad, zou George W. Bush president zijn geworden. Dat blijkt uit onderzoek dat een aantal nieuwsmedia in de VS heeft laten uitvoeren naar het verloop van de presidentsverkiezingen in Florida in 2000.
Lees verder...
Boijmans staat Toorop af

Het bestuur van de Rotterdamse Stichting Museum Boijmans van Beuningen heeft besloten Jan Toorops tekening Godsvertrouwen (1907) af te staan aan de New Yorkse bankier Walter Eberstadt. Bestuursvoorzitter Joop van Caldenborgh zal de tekening nog deze maand in New York persoonlijk aan Eberstadt overhandigen.
Lees verder...
Koopman verkleedt zich als dominee op handelstop

ACHTERGROND - Op de WTO-top in Doha komt Nederland op voor ontwikkelingslanden. Wordt het eigen handelsbelang vergeten? Zo simpel is het niet.
Lees verder...
Emotionele Maradona krijgt onvergetelijk afscheid

Overmand door emoties heeft Diego Armando Maradona zaterdagavond in Buenos Aires officiŽl afscheid genomen als voetballer. In het bomvolle stadion La Bombonera, waar 50.000 toeschouwers de 41-jarige Argentijn onophoudelijk toezongen en toeschreeuwden, speelde Maradona anderhalf uur temidden van de huidige Argentijnse internationals tegen een team van oude buitenlandse stervoetballers.
Lees verder...
Hockeyers vragen om rust en vaste patronen

ACHTERGROND - Vraagtekens omgeven de Nederlandse hockeyploeg op weg naar het WK in MaleisiŽ. Zoveel werd duidelijk bij het toernooi om de Champions Trophy, waar het elftal gisteren als derde eindigde.
Lees verder...
De VVD wil de zwakken sterk maken...

DE HAAGSE STAAT - Minister Jorritsma acht een vermanend woord op zijn plaats: ,,Het is helemaal niet wenselijk om alles aan de markt over te laten. Jullie willen de AOW en de WW afschaffen, maar dat kan niet. De overheid moet ook zorg dragen voor sociale rechtvaardigheid. Liberaal zijn betekent ook: wat zwak is sterk maken''.
Lees verder...
Plastic classics

PRODUCTEN - Waarom dragen zoveel Napolitanen hun horloge niet om de linker-, maar om de rechterpols? Wie erop let zal zien dat de vraag relevant is, al laat een eenduidige uitleg zich niet geven.
Lees verder...
Bijtje
Als er nu verkiezingen zouden zijn, dan... ja, hallo, dan zouden er nu verkiezingen zijn!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Sport: Tonny de Jong

In de sportbijlage onder meer een portret van de Nederlandse schaatsster Tonny de Jong.
Adriaan Hiele

Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers op het gebied van persoonlijke financiŽn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.