zaterdag 10 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Het Nederlandse fregat Van Nes gaat richting Afghanistan
Foto WFA
Nederland stuurt 1.400 militairen

Nederland stelt aan de Amerikaanse militaire strijd tegen het terrorisme 1.200 ŗ 1.400 militairen ter beschikking, voornamelijk uit marine en luchtmacht. Zij worden niet direct ingezet bij gevechten in Afghanistan.
Lees verder...
Uitgebreid onderzoek ontduiking belasting

Justitie is een omvangrijk onderzoek begonnen naar Nederlanders die de belasting ontduiken via een buitenlandse bankrekening. Bij het onderzoek worden onder meer cliŽntgegevens van een Luxemburgse bank gebruikt die de fiscus in handen blijkt te hebben.
Lees verder...
Hoofdbestuur van de vereniging Schoonheid in Opvoeding en Onderwijs in 1914
Inspectie speelt in op wensen van ouders

ACHTERGROND - De onderwijsinspectie krijgt ruimere bevoegdheden, als het aan de minister ligt. Niet alleen de rapportcijfers worden bekeken, ook de sfeer op school moet goed zijn. En laat dat nou precies zijn wat ouders willen.
Lees verder...
In een vluchtelingenkamp in Noord-Afghanistan maakt een jongetje zijn vingers zwart als bewijs dat hij voedsel heeft ontvangen
Foto AP
'Talibaan verliezen strategische stad'

De Afghaanse Noordelijke Alliantie heeft gisteren de verovering van de strategische stad Mazar-i-Sharif op de regerende Talibaan gemeld. Het zou is de eerste belangrijke doorbraak van de oppositie zijn sinds de Verenigde Staten op 7 oktober begonnen Talibaan-stellingen te bombarderen.
Lees verder...

Tegenzin euthanasie groeit onder artsen

Juist onder huisartsen die tot de voorhoede van de euthanasiepraktijk behoren, groeit de tegenzin tegen de dood op verzoek. ,,Uit onkunde en onwetendheid worden mensen de euthanasieprocedure ingesluisd aan wie nog heel wat kwaliteit van leven geboden zou kunnen worden.''
Lees verder...
Brussel houdt vast aan grote ESF-vordering

De Europese Commissie houdt vast aan de terugvordering van 447 miljoen gulden subsidiegeld uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Lees verder...
'Een forse bijdrage'

ACHTERGROND - 'De VS zijn bereid tot overleg en consultatie', meent minister Van Aartsen (Buitenlandse zaken). Althans met landen als Nederland, die bereid zijn meer dan 'papieren solidariteit' te betrachten.
Lees verder...
Straf voor 'kleppende' advocaat

Advocaat W.J. uit Dordrecht moet voor straf zijn advocatenpraktijk een week neerleggen omdat hij justitie informatie heeft verschaft over de activiteiten van zijn criminele cliŽnt Robert H.
Lees verder...
Arabieren hekelen regering Bush

De Palestijnen zijn woedend op de Amerikaanse president George Bush die vooralsnog heeft geweigerd Yasser Arafat dit weekeinde in New York te ontmoeten tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.
Lees verder...
Val van Mazar kan keerpunt zijn in oorlog

De gemelde val van Mazar-i-Sharif, na bijna vijf weken van zware Amerikaanse bombardementen, betekent een grote strategische doorbraak voor de Afghaanse Noordelijke Alliantie.
Lees verder...
'Waarom haten ze ons zo erg?'

REPORTAGE - Arabische Amerikanen hebben het sinds 11 september moeilijk, nog moeilijker dan na eerder de aanslag in Oklahoma die uiteindelijk niet door een Arabier bleek te zijn gepleegd.
Lees verder...
Passagiers leveren KLM nu verlies op

ROTTERDAM, 10 NOV. KLM maakt sinds de maand oktober gemiddeld op iedere passagier die de luchtvaartmaatschappij vervoert verlies. Dat gebeurt voor het eerst in vijf jaar.
Lees verder...
Bijtje
Pim Fortuyn moet Duisenberg 'ns bellen - over diens haargroeimiddel
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Z, Wetenschap, Opinie

Antiglobalisten keren zich tegen wereldwijde vrijhandel. Maar consequente vrijhandel lost juist de problemen op waarover zij zich zo druk maken. Dat schrijven drie Nederlandse economen vandaag op de pagina Opinie. Verder bij NRC Handelsblad vandaag het Zaterdags Bijvoegsel en het katern Wetenschap & Onderwijs.
Update om 11.00 uur

Evenals vandaag wordt de webeditie van NRC Handelsblad ook morgen ververst om 11.00 uur. Met morgen onder meer een overzicht van kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Japan en Korea.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.