donderdag 8 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Doorstart dochter van failliet Sabena

BelgiŽ krijgt een nieuwe luchtvaartmaatschappij met Sabena-dochter DAT. Belgische banken, andere bedrijven en regionale investeringsmaatschappijen leggen in totaal 200 miljoen euro (440 miljoen gulden) aan kapitaal op tafel.
Lees verder...
'Geen hulp bij zelfdoding voor levensmoede patiŽnt'

Artsen mogen geen hulp bij zelfdoding geven aan oude mensen die 'klaar met leven' zijn, maar niet geestelijk of lichamelijk ziek. Twee getuige-deskundigen hebben dat vandaag gezegd voor het Amsterdamse gerechtshof in de zaak-Brongersma. Op verzoek van het hof stelden zij een rapport op over de legitimatie van euthanasie en hulp bij zelfdoding.
Lees verder...
Amerika bevriest opnieuw tegoeden

De Amerikaanse regering heeft gisteren opnieuw financiŽle instellingen gesloten en de banktegoeden van 62 personen en bedrijven, waaronder een vermeend Arabisch telecombedrijf uit het Nederlandse 't Veld (N-H), bevroren. De instellingen en personen worden beschuldigd van het verstrekken van geld aan de organisatie van terroristenleider Osama bin Laden.
Lees verder...

Foto FBF
Angst en agressie in de gevangenis

ACHTERGROND - Gevangenispersoneel is overbelast. Psychotische, verslaafde en gewelddadige gedetineerden maken hun werk steeds zwaarder. Justitie trekt nu 50 miljoen gulden uit om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.
Lees verder...

Genezen maar niet gezond

PROFIEL CHRONISCH ZIEKEN - Door de technologische verbeteringen in de gezondheidszorg overleven veel meer mensen kanker en hartproblemen. Zij zijn de nieuwe chronisch zieken.
Lees verder...
Mannen maken meer troep

KOKEN - Inzakkende bavarois of schiftende sauzen. Wie nu al in paniek raakt bij de gedachte aan het kerstdiner kan zich het beste tijdig inschrijven voor een kookcursus.
Lees verder...
Ruzie tussen BelgiŽ en Nederland over diner bij Blair

ACHTERGROND - Sprak de Belgische premier Verhofstadt nu wel of niet namens Nederland tijdens de minitop in Londen over de oorlog? BelgiŽ en Nederland ruziŽn daar sinds zondag over.
Lees verder...
De opkomst van een computerreus

ACHTERGROND - Ouders in China kopen massaal een personal computer voor hun kinderen. 94 Procent van de software is echter illegaal gekopieerd. De komst van Microsoft naar China kan dat snel veranderen.
Lees verder...
Postuur Utrechtse verkrachter bekend

Niet alleen de werkwijze van de man die eind oktober een 16-jarig meisje verkrachtte, lijkt op die van de Utrechtse serieverkrachter die in 1995 en 1996 zeker achttien maal toesloeg. Ook zijn postuur vertoont overeenkomsten.
Lees verder...
Oranjefonds voor bruidspaar

Kroonprins Willem-Alexander en MŠxima krijgen voor hun huwelijk een 'Oranjefonds' cadeau. Dit fonds gaat initiatieven financieren die de verschillende culturen in de Nederlandse samenleving moet verbinden. Dit heeft het Oranjecomitť dat het huwelijksgeschenk voorbereidt vanmiddag bekendgemaakt.
Lees verder...
Bijtje
Alleen Osama is daadwerkelijk bezig iets aan die rampzalige overbevolking te důťn
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Historicus mag niet verworden tot politieke klusjesman

De academische geschiedschrijving in Nederland heeft een akelig gouvernementeel imago aangenomen. Dat is slecht voor de geschiedschrijving en slecht voor het openbare debat, schrijven de historici Andrť Gerrits en Ido de Haan op de opiniepagina.
Updates om 10.00 uur en om 16.00 uur

De website van NRC Handelsblad wordt om tien uur 's ochtends en om vier uur 's middags ververst.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.