woensdag 7 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush eist concrete steun van coalitie

De Amerikaanse president Bush heeft de internationale coalitie tegen het terrorisme gisteren opgeroepen tot het verlenen van meer concrete steun. ,,Een coalitiepartner dient meer te doen dan het uitdrukken van medeleven.''
Lees verder...
Een man jaagt een jongen weg van zijn verwoeste huis in het Palestijnse vluchtelingenkamp Rafah bij Gaza
Foto AP
'Palestijnen hadden het beter onder IsraŽliŽrs'

REPORTAGE - De Palestijnen hebben niet alleen met IsraŽl van doen, ook met hun eigen autoriteiten. Alaa Wahba, een conciŽrge, werd door hen doodgeslagen.
Lees verder...
Deuk in imago BelgiŽ

ANALYSE - Als eerste EU-land ziet voorzitter BelgiŽ zijn nationale luchtvaartbedrijf failliet gaan.
Lees verder...

Illustratie Dik Klut
Verliefd op een leeg imago

ACHTERGROND - Het textiel- en metaalimago is grotendeels achterhaald, maar nog steeds strijdt ondernemend Twente tegen vooroordelen. Een campagne heeft Twente als vestigingslocatie op de kaart gezet, maar voor menig werknemer is Twente een stap te ver. Waarom de afstand tussen de Randstad en Twente langer is dan andersom.
Lees verder...

Conflict over lastenverlaging

De organisaties van werkgevers en het kabinet zijn vanmorgen in conflict gekomen over extra lastenverlichting in ruil voor loonmatiging. Het kabinet bood aan eventueel een specifieke lastenverlichting in te zetten als werknemers er volgend jaar in koopkracht op achteruit dreigen te gaan. Voor de werkgevers is dit onvoldoende. Zij eisen een algemene verlaging van de sociale premies.
Lees verder...
Ruzie over taxi's Amsterdam voorbij

Het geschil over de verwijdering van de taxitelefoonpalen tussen de gemeente Amsterdam en de Taxicentrale Amsterdam (TCA) is opgelost. Dat heeft de gemeente Amsterdam vandaag bekendgemaakt. De partijen hebben een akkoord gesloten bij het gerechtshof in Amsterdam.
Lees verder...
Leaserijders houden voordeel, maar minder

Werknemers die met een eigen auto van huis naar werk rijden zullen voorlopig benadeeld blijven ten opzichte van collega's met een leaseauto. Een kabinetsvoorstel om de fiscale behandeling van de eigen auto en de auto van de zaak gelijk te trekken wordt nu gefaseerd ingevoerd, en zal niet in zijn geheel per 1 januari 2002 ingaan.
Lees verder...
Utrechtse verkrachter weer actief

Een 16-jarig meisje dat op 24 oktober is verkracht in Bilthoven is vrijwel zeker het slachtoffer geworden van de zogenoemde 'Utrechtse serieverkrachter' die in 1995 en 1996 zeker achttien keer toesloeg.
Lees verder...
ETA doodt magistraat in Baskenland

Bij een aanslag die wordt toegeschreven aan de Baskische terreurbeweging ETA is vanochtend een rechter van de provinciale rechtbank in Baskenland bij het verlaten van zijn woning doodgeschoten.
Lees verder...
Chirac wil conferentie Afghanistan

De Franse president Chirac heeft de Verenigde Naties gevraagd zo spoedig mogelijk een internationale hulpconferentie voor Afghanistan te organiseren.
Lees verder...
KPN Mobile drukt winst NTT Docomo

De Japanse telecomgigant heeft de nettowinst in het eerste halfjaar zien halveren na de afwaardering van zijn belang in KPN Mobile, de mobieletelefoniedochter van KPN.
Lees verder...
Hockeyers laten ťťn helft hun tanden zien

Opluchting maakte zich meester van de ploeg van wie naar eigen zeggen veel wordt verwacht bij het toernooi om de Champions Trophy in Rotterdam. In de stromende regen kwam de Nederlandse hockeyploeg gisteren dankzij een belabberde tweede helft tegen Engeland na zeventig minuten uiteindelijk met de schrik vrij: 3-2.
Lees verder...
Bijtje
De Belgen staan met beide benen aan de grond.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Gekozen burgemeester

Alleen een gekozen burgemeester kan tot volle wasdom komen, schrijft Bram Peper vandaag op de pagina Opinie. Verder een bijdrage van mr. W.G. van Hassel, voorzitter Vereniging van Particuliere Beveiligingsbedrijven: ,,Veiligheid van bedrijven vereist geheime camera's''.
Profiel Chronisch zieken

De themabijlage Profiel, deze week over chronisch zieken. De overheid schat het aantal chronisch zieken in Nederland op 1,5 miljoen met drie miljoen kwalen. PatiŽntenorganisaties komen op een nog veel hoger aantal uit.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.