dinsdag 6 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Reporters
Sabena staakt vluchten, kans op doorstart klein

De Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena heeft vanmorgen vrijwel zeker haar laatste vlucht uitgevoerd. Er is grote onzekerheid over een doorstart in afgeslankte vorm via dochterbedrijf DAT, waardoor de werkgelegenheid van alle twaalfduizend werknemers op het spel staat.
Lees verder...
Leidschendam en Voorburg gaan morgen naar de stembus voor de raad van hun nieuwe gemeente Vlietstede
Foto Roel Rozenburg
Verkiezingen met bijsmaak in Vlietstede

ACHTERGROND - Voorburg en Leidschendam kiezen morgen een nieuwe gemeenteraad. De fusie waarvoor de inwoners zich eerder uitspraken, zorgt nu voor een nare bijsmaak.
Lees verder...

Foto AP
Spannende burgemeestersverkiezing New York

ACHTERGROND - De inwoners van New York beslissen vandaag wie Rudolph Giuliani mag opvolgen als burgemeester. De strijd werd de afgelopen weken zo spannend dat voorspellingen geen zin hebben.
Lees verder...
Pakistani zoeken asiel onder valse vlag

REPORTAGE - Veel Pakistani proberen dezer dagen als 'Afghaan' asiel te krijgen in Europa. Lukt het niet in het ene land, dan proberen ze het in een ander.
Lees verder...

Alternatief feest als Máxima trouwt


Lees verder...
'Buiten Nederland is hockey een dode sport'

Heeft hockey behoefte aan speltechnische aanpassingen en, zo ja, waarom? Die vragen staan centraal bij coaches en cursisten die dezer dagen toekijken bij het toernooi om de Champions Trophy.
Lees verder...
Kamerfracties hekelen beleid Van der Ploeg

AMSTERDAM, 6 NOV. De kamerfracties van de VVD, D66 en Groen Links zijn vernietigend in hun oordeel over het handelen van staatssecretaris F. van der Ploeg (Cultuur) in het conflict met het Holland Festival.
Lees verder...
De Vries: uittocht agenten uit Randstad gestopt

De massale uitstroom van politieagenten uit de Randstad naar politiekorpsen in de provincie en naar het bedrijfsleven is tot stilstand gebracht. Omdat tegelijkertijd de instroom van nieuwe agenten op gang komt, lijken de korpsen van Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag langzaam weer op sterkte te komen.
Lees verder...
Het zelfgewilde einde van oudere mensen

Het lijkt me aan geen twijfel onderhevig dat veel oude mensen er een grote rust in zouden vinden als zij over een middel konden beschikken om op aanvaardbare wijze uit het leven te stappen op het moment dat hen dat - gezien wat hen daarvan nog te verwachten staat - passend voorkomt.
Lees verder...
Kinderverkrachting schokt Zuid-Afrika

JOHANNESBURG, 6 NOV. Geïnspireerd door de wijdverbreide mythe dat seks met een maagd een aidslijder van zijn ziekte kan genezen, vergrijpen steeds meer Zuid-Afrikaanse mannen zich aan kinderen en zelfs aan baby's. Dat heeft in Zuid-Afrika tot grote ongerustheid en verontwaardiging geleid.
Lees verder...
Klusjesman nodig? Bel de commissaris

Saai hè? Onafhankelijk toezicht houden op het beleid van een multinationale onderneming en de directeuren (on)gevraagd advies geven, dat gaat rap vervelen. Een échte commissaris wil meer dan zijn wettelijke taak.
Lees verder...
Bijtje
De prijs wordt nu aan Reve uitgereikt door een klein manneke
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Column Sjoerd de Jong

Gewone gelovigen, over onder meer imam Haselhoef.
Filmrecensies

Besprekingen van de films die deze week uitkomen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.