maandag 5 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'FinanciŽle trucs bij toetreding tot EMU'

Ten minste ťťn Europees land dat tot de Economische en Monetaire Unie is toegetreden heeft zijn begrotingstekort over 1997 op oneigenlijke wijze gedrukt. Het betreft, naar algemeen wordt aangenomen, ItaliŽ.
Lees verder...
Kok nodigt zich uit voor minitop

Premier Kok heeft zichzelf gisteravond uitgenodigd bij een informele top van enkele Europese regeringsleiders in Londen.
Lees verder...

Wereldtitel turnen zou Endel niet hebben misstaan

Renske Endel is de eerste Nederlandse turnster die een medaille bij de wereldkampioenschappen heeft gewonnen. Zij werd in Gent tweede op het onderdeel brug.
Lees verder...

Foto HH/ Gerhard van Roon
John de Mol 'ruikt, eet, proeft en ademt televisie'

PORTRET - Ooit werkte hij zich als assistent-assistent-producer omhoog bij de TROS waar hij op z'n 23ste de Showbizzquiz produceerde. Inmiddels is John de Mol de belichaming van een van Nederlands populairste exportartikelen: televisieprogramma's.
Lees verder...

Bezorgers weigeren magazine met koran

Enkele islamitische krantenbezorgers in Amsterdam hebben zaterdag geweigerd het maandelijks verschijnende magazine van NRC Handelsblad te bezorgen. Zij maakten bezwaar tegen het omslag van het kleurenmagazine, waarop de koran was afgebeeld.
Lees verder...
Bestuur van het Holland Festival weg

Het bestuur van het Holland Festival is dit weekeinde afgetreden, omdat het vindt dat staatssecretaris F. van der Ploeg (Cultuur) geen duidelijkheid geeft over de financiŽle toekomst van het festival. Volhardt Van der Ploeg in deze houding, zo zegt het bestuur, dan zal er volgend jaar geen Holland Festival zijn.
Lees verder...
Arabische leiders mikpunt Bin Laden

In een nieuwe videoboodschap heeft de Arabische terroristenleider Osama bin Laden in het bijzonder de Arabische leiders en de Verenigde Naties inclusief de ,,misdadiger'' Kofi Annan onder vuur genomen en de gelovigen opnieuw opgeroepen zijn strijd te steunen.
Lees verder...
Verlieslijdend Stork schrapt 600 banen

Technische-dienstverlener Stork slaagt er dit jaar niet in winst te maken. De onderneming uit Naarden kan, tegen de eigen verwachting in, het verlies over de eerste zes maanden van 2001 dit jaar niet meer goedmaken.
Lees verder...
Balkenende wars van gedoe met imago

REPORTAGE - Voor het CDA was het congres van zaterdag de gelegenheid om zo snel mogelijk de rijen te sluiten en de nieuwe leider op het schild te heffen.
Lees verder...
Wie te bellen bij ramp Schiphol?

ACHTERGROND - Bestuurlijke regio's voor brandweer, politie en ambulancediensten vallen vaak niet samen. Daarmee zijn de veiligheid en de bestrijding van de criminaliteit, bijvoorbeeld op en rond Schiphol, niet gediend.
Lees verder...
Bijtje
Kok arriveerde net op tijd bij Downing Street 10 om de heren in hun jas te mogen helpen
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Brits multiculturalisme werkt niet meer

Nogal wat Engelse moslims staan achter Bin Laden. Hoogste tijd voor gematigde Engesle moslims om hun stem te verheffen en imams eruit te gooien die preken dat de oorlog tegen de Talibaan net zoiets is als Hitlers verovering van Europa, vindt Melanie Phillips, columnist van The Sunday Times. Vanmiddag op de opiniepagina.
Updates om 10.00 uur en om 16.00 uur

De website van NRC Handelsblad wordt twee keer per dag ververst: om tien uur 's ochtends en om vier uur 's middags.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.