zaterdag 3 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bewakers 'Omarska' veroordeeld

Het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft vijf Bosnische ServiŽrs schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden en hun gevangenisstraffen opgelegd oplopend tot 25 jaar voor moord en marteling in het kamp Omarska in BosniŽ.
Lees verder...
File bij de Canadese grens
Foto Gettysimages
Canada, toevluchtsoord voor terroristen

ACHTERGROND - De ruimhartige opvang van vluchtelingen in Canada biedt talrijke mogelijkheden voor terroristen. Dat is in ieder geval de indruk die bestaat in de Verenigde Staten.
Lees verder...
'Museumjaarkaart moet blijven'

ROTTERDAM, 3 NOV. Negen museumdirecteuren hebben het Centraal Museum in Utrecht opgeroepen bezoekers met een museumjaarkaart te accepteren. Het Utrechtse museum vindt de kaart te omslachtig en te duur.
Lees verder...
Hamburgermoslims

Een van de zelfmoordkapers van 11 september kwam uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het land worstelt met de combinatie van een Westerse levensstijl en islamitische identiteit. Van elke verkochte hamburger gaat een paar cent naar Palestijnse doelen.
Lees verder...

Amerikaanse werkloosheid schiet omhoog

ROTTERDAM, 3 NOV. In de Verenigde Staten zijn in oktober 415.000 banen verloren gegaan en sprong de werkloosheid omhoog van 4,9 tot 5,4 procent van de beroepsbevolking. Het banenverlies is in ruim 20 jaar niet zo groot geweest.
Lees verder...
Al-Qaeda werkt graag met natuurlijk gif

De vorig jaar gevonden 'handleiding' voor terroristen geeft aan dat Bin Ladens mannen graag met natuurlijke giffen werken. Doelwit zijn overigens met name 'ongelovige' Arabische leiders.
Lees verder...
Kok: optreden VS niet buiten proporties

De Nederlandse steun aan het Amerikaanse optreden in Afghanistan is onveranderd. Dat heeft premier Kok gisteren verklaard, nadat minister De Grave (Defensie) in de ministerraad verslag had gedaan over de inzet van clusterbommen.
Lees verder...
Pensioenbaas harder tegen trage fondsen

AMSTERDAM, 3 NOV. Het aantal pensioenfondsen dat zijn financiŽle informatie te laat bij de toezichthoudende Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK) inlevert en een boete krijgt, is dit jaar met 40 procent gestegen.
Lees verder...
Trimble niet weer premier Noord-Ierland

David Trimble is er gisteren niet in geslaagd opnieuw premier van Noord-Ierland te worden. Bij een stemming in het parlement in Belfast kreeg hij onvoldoende steun van zijn eigen partij, de Ulster Unionisten.
Lees verder...
Hollands Dagboek: Jan Nagel

Sinds een week rommelt het in Leefbaar Nederland. Het bestuur wil Pim Fortuyn als lijsttrekker, maar de achterban vindt dat het bestuur voor zijn beurt spreekt. De week van voorzitter Jan Nagel (62). Hij is getrouwd met Yvonne en heeft twee kinderen, Yvette en Iwan. 'Ik bestel nog maar een rondje.'
Lees verder...
Bijtje
...noemden wij ons Perzisch kleed deze week: bommentapijtje
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Het magazine M

De staat, de jihad en de islam - zes arabisten spreken over de toestand in de wereld. Op de sportpagina's een interview met de beste hockeyer van de wereld: Shahbaz Ahmad. En in Wetenschap en Onderwijs: diabetes is te genezen.
Updates om 11.00 uur

Op zondag verschijnt de webeditie van NRC Handelsblad om 11.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.