donderdag 1 november 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Pessimisme economie neemt toe

De economische groei in Nederland zal dit en volgend jaar 1,5 procent bedragen. Tot nu toe werd gerekend met een groei van 2 procent per jaar voor de jaren 2001 en 2002. Dit blijkt uit nieuwe berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) voor de Nederlandse economie, die vanmiddag zouden worden gepubliceerd.
Lees verder...

Foto Reuters
IsraŽliŽrs laten ravage na in Bethlehem

REPORTAGE - Twee dagen geleden trok IsraŽl zijn troepen weer terug uit de Palestijnse stad Bethlehem. Het liet er een ravage achter.
Lees verder...
Amerika zet B52's in tegen Talibaan

De Verenigde Staten hebben voor het eerst B52 bommenwerpers ingezet boven Afghanistan. De vliegtuigen hebben 'bommentapijten' afgeworpen op stellingen van de Talibaan ten noorden van de Afghaanse hoofdstad Kabul.
Lees verder...

Foto FBF
KLM ziet fors verlies voor dit boekjaar

KLM heeft mede door de terreuraanslagen in de VS de winst over het derde kwartaal met ruim driekwart zien dalen. De luchtvaartmaatschappij verwacht over het gehele boekjaar een 'significant' verlies te behalen.
Lees verder...

Waddenzee wordt extra beschermd

ROTTERDAM, 1 nov. Nederland, Duitsland en Denemarken gaan de Waddenzee bij de internationale maritieme organisatie (IMO) aanmelden als een 'bijzonder gevoelig gebied' waarin de scheepvaart extra voorzichtig moet opereren.
Lees verder...
Amsterdam tobt met zwalkend bestuuur

In de aanloop naar de verkiezingen voor de gemeenteraad blijken PvdA, VVD en D66 in Amsterdam instabiele partijen. Hoe kunnen zij de stad nog besturen?
Lees verder...
Kok: morgen oordeel over luchtacties VS

DEN HAAG, 1 NOV. Premier Kok zal morgen, na afloop van de ministerraad, meedelen of het Amerikaans gebruik van clusterbommen in Afghanistan in overeenstemming is met de Nederlandse eis van 'proportionaliteit' bij de inzet van militair geweld in Afghanistan.
Lees verder...
Pakistan zet drie nucleaire experts vast

Pakistan heeft de afgelopen week drie gepensioneerde nucleaire wetenschappers aangehouden voor ondervraging over mogelijke banden met Osama bin Laden in Afghanistan.
Lees verder...
Sjevardnadze stuurt hele regering weg

Onder druk van massale demonstraties op straat en eisen in het parlement heeft president Edoeard Sjevardnadze van GeorgiŽ gisteren gedreigd af te treden. Vandaag stuurde hij de hele regering naar huis.
Lees verder...
Ram Sardjoe volgt voorzitter Lachmon op in Suriname

Ram Sardjoe wordt de nieuwe voorzitter van het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblee. Hij is de opvolger van de onlangs overleden Hindoestaanse leider Jaggernath Lachmon.
Lees verder...
KPN stopt als hoofdsponsor van eredivisie

KPN stopt aan het einde van dit seizoen als hoofdsponsor van de eredivisie en de Nederlandse voetbalbond KNVB. Het gaat om ongeveer tien miljoen gulden per jaar.
Lees verder...
Turnsters onderstrepen status in landenwedstrijd

VERSLAG - De Nederlandse turnsters eindigden gisteren bij de wereldkampioenschappen in Gent op een verrassende vijfde plaats in de landenwedstrijd.
Lees verder...
Bijtje
Imam Haselhoeff praat met het COC - en executeert na afloop zijn gesprekspartners
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Prodi bewijst Europa slechte diensten

De Italiaanse voorzitter van de Europese Commissie, Prodi, bewijst Europa slechte diensten, schrijft journaliste Adriana Cerretelli op de pagina Opinie. Verder op Opinie onder meer NRC-redacteur F. Kuitenbrouwer over de rol van het slachtoffer in het strafproces.
Profiel Euro

In de Internet & Media-pijler: nieuwe afleveringen van de internetcolumn Apenstaartje en de techniekrubriek Beet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.