woensdag 31 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Mestprobleem na vele jaren opgelost

Het probleem van het mestoverschot is opgelost. Dat komt doordat zich deze maand 2.153 mestproducerende veehouders hebben aangemeld bij het ministerie van Landbouw om hun bedrijf te laten opkopen.
Lees verder...
Kamer: ESF-deal niet bewezen

De Tweede Kamer vindt dat niet bewezen is dat oud-minister Melkert (Sociale Zaken) in 1994 afspraken heeft gemaakt met de sociale partners om tegen de regels in bezuinigingen bij Arbeidsvoorziening te dekken met geld uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Lees verder...

Foto AP/ Grand Rapid Press
Soedanese weesjongens vinden een thuis in VS

REPORTAGE - Ruim 3.000 jonge Soedanese vluchtelingen krijgen in Amerika een nieuwe kans. De cultuurschok is groot.
Lees verder...
VS voeren steun aan de Afghaanse oppositie op

De Amerikaanse regering heeft haar militaire steun aan Afghaanse oppositiegroeperingen opgevoerd met luchtsteun en het afwerpen van munitie.
Lees verder...

Klem tussen bommen en de grens

Buitenlandse journalisten bezochten gisteren, voor het eerst sinds het begin van de bombardementen op Afghanistan, de zwaar getroffen stad Kandahar.
Lees verder...
'Probleem Afghaanse vluchtelingen is uniek'

INTERVIEW - In de oorlog in Afghanistan moeten de middelen in verhouding blijven staan tot het doel en moeten ze zichtbaar effectief sorteren. ,,De acties zijn echter nog onvoldoende succesvol'', zegt Ruud Lubbers, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN.
Lees verder...
Clusterbom van Neęrlands trots...

ACHTERGROND - Nederland vreest dat zogeheten 'clusterbommen' in Afghanistan onnodig veel slachtoffers maken onder de burgerbevolking. Maar dezelfde bommen heeft Nederland zelf nog tijdens de Kosovo-oorlog op grote schaal gebruikt.
Lees verder...
...tot steen des aanstoots in het kabinet

ACHTERGROND - De kans dat Nederland meer te weten komt over de inzet van clusterbommen in Afghanistan is gering. Volgens Buitenlandse Zaken had premier Kok deze lade beter gesloten kunnen houden.
Lees verder...
Vliegverbod rond kerncentrales VS

Onder de dreiging van nieuwe terroristische aanslagen is een onmiddellijk vliegverbod afgekondigd voor de omgeving van alle kerncentrales in de Verenigde Staten.
Lees verder...
Rechter zet vaart achter slepende diamant-zaak ABN Amro

De rechtszaak rond een van de grootste bankfraudes, bij het ABN Amro-filiaal aan de Amsterdamse Sarphatistraat, nadert zijn einde. Veel hangt af van een getuige die te ziek zou zijn om voor de rechter te verschijnen.
Lees verder...
Veel uitzendwerk via 'sofi-fraude'

ACHTERGROND - Veel illegalen proberen met gestolen sofinummers via uitzendbureaus aan de slag te komen. ,,De pakkans is zo klein dat illegalen het blijven proberen.''
Lees verder...
EHBO bij paard is heel anders dan bij schaap

ACHTERGROND - Hoe red je paarden uit een brandende stal, of een schaap uit een sloot? Over deze nieuwe vorm van EHBO wordt morgen een instructieboek gepresenteerd.
Lees verder...
Bijtje
Vliegverbod bij kerncentrales duurt een week - dus Bin Laden wacht nog even
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Voorzichtige president Bush is goede leerling van Talleyrand

Opinie: Van verschillende kanten komt kritiek op het Amerikaanse optreden in Afghanistan. Sommigen pleiten voor stopzetting van de bombardementen. Maar die zijn nodig als voorbereiding voor de onvermijdelijke grondoorlog, vindt historicus Arend Jan Boekestijn.
Profiel Euro

De themabijlage Profiel over de invoering van de euro.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.