dinsdag 30 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto AP
VS: nieuwe terroristische aanval dreigt

De Amerikaanse regering heeft gisteren gewaarschuwd voor nieuwe terroristische aanslagen tegen de Verenigde Staten. Washington zou concrete informatie hebben dat deze week aanslagen tegen Amerikaanse belangen zijn voorbereid.
Lees verder...
Melkert gaf stuk over ESF niet door

Toenmalig minister Melkert (Sociale Zaken) heeft in 1994 en de jaren daarna een kritisch rapport over de bestedingen van geld uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) niet doorgegeven aan de uitvoerder van het ESF-programma. Deze uitvoerder was Arbeidsvoorziening, de koepelorganisatie van arbeidsbureaus.
Lees verder...

Foto Sake Elzinga
Van Maaren wil zwijgplicht houden

Oud-burgemeester L. van Maaren-van Balen (PvdA) van Leeuwarden wil niet af van de 'zwijgplicht' die ze in de vertrekregeling met het gemeentebestuur is overeengekomen. Eerder liet ze weten deze ondemocratisch te vinden.
Lees verder...
Haast met pokkenvaccin

Na twintig jaar produceert Nederland weer vaccin tegen pokken, uit vrees voor een terroristische aanslag met het pokkenvirus. IngeŽnt wordt er nog niet.
Lees verder...

Kamer: alle aangiften toch onderzoeken

Justitie en politie moeten in de berg van 770.000 onverwerkte aangiftes van strafbare feiten onderzoeken of het alsnog mogelijk is om vervolging in te stellen en daders op te sporen. Dat onderzoek moet zich in ieder geval uitstrekken over de aangiftes die in 1999 en 2000 op de plank zijn blijven liggen.
Lees verder...
'Sofi-nummers scherper controleren'

De Tweede Kamer wil een scherpere controle op fraude met sofi-nummers. PvdA-woordvoerder Saskia Noorman zei vanochtend dat ,,er betere uitwisseling moet komen van informatie over sofi-nummers tussen verschillende instanties zodat fraude sneller aan het licht komt''.
Lees verder...
Milosevic' proces kan wel drie jaar duren

Openbaar aanklager Carla Del Ponte van het JoegoslaviŽ-tribunaal heeft 170 dagen nodig om de Kosovo-aanklacht tegen Slobodan Milosevic te bewijzen. In combinatie met de aanklachten over KroatiŽ en BosniŽ kan het proces tegen de ex-president drie jaar duren.
Lees verder...
Ontvoerde soldaten al jaar dood

De drie IsraŽlische militairen die een jaar geleden door de Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah werden ontvoerd, zijn hoogstwaarschijnlijk dood.
Lees verder...
Moslimextremisme in Midden-Oosten in bloed gesmoord

ACHTERGROND - Moslimextremisten steken her en der in de wereld de kop op, hier uitgroeiend tot bedreiging, daar niet meer dan een irritatie. Een korte, onregelmatig verschijnende serie. Vandaag slot: het Midden-Oosten.
Lees verder...
'Geen extra geld Holland Festival'

Volgens de leiding van het Holland Festival weigert staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) de subsidie te verhogen, en kan ze 'geen volwaardig festival' maken. Het ministerie van OCenW zegt echter wťl meer geld te zullen geven.
Lees verder...
Arena wenst binnen drie jaar kunstgras

ROTTERDAM, 30 OKT. De Arena wil binnen drie jaar een kunstgrasveld aanleggen. Ajax, vaste bespeler van het stadion, wacht met de aanleg tot ,,het kunstgras een perfecte imitatie van goed natuurgras is'', zegt directeur A. van Eijden.
Lees verder...
Euronext wint slag om beurs Londen

De consolidatie van de Europese beurzen is in een stroomversnelling geraakt door het succesvolle bod van het Frans-Belgisch-Nederlandse beursbedrijf Euronext op de Londense optiebeurs Liffe.
Lees verder...
Bijtje
De ex-burgemeester van Leeuwarden, kom hoe heet ze ook alweer...
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Breaking Views en Opinie

Van dinsdag tot en met zaterdag in het economiekatern E: Breaking Views, financiŽle commentaren uit de Londense City. Verder in Opinie onder andere VS-diplomaat Richard Holbrooke: ,,Amerika moet de strijd om ideeŽn winnen''.
Digitale leestafel

Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.