zaterdag 27 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Lockheed krijgt megaorder jager

Lockheed Martin heeft de militaire order van de eeuw binnengehaald. De vliegtuigbouwer mag als enige doorgaan met de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter.
Lees verder...
ESF-stukken strijdig met studie

Uit zes interne documenten van Arbeidsvoorziening blijkt dat Europees subsidiegeld, tegen de regels in, is gebruikt voor de financiering van de eigen organisatie. De strekking van deze documenten is strijdig met een belangrijke conclusie uit het rapport van oud-Rekenkamerpresident H. Koning, die eind augustus sprak van een ,,verwaarloosbare'' kans dat Europese subsidies onjuist zou zijn aangewend. De documenten zijn vanaf vandaag - met andere stukken - te lezen op de website van deze krant.
Lees verder...

Memo's, nota's en een e-mail: ESF-documenten

DOCUMENTEN over de ESF-kwestie, die nog niet eerder zijn gepubliceerd, waaruit NRC Handelsblad citeert.
Lees verder...
Hoogleraar: moslims te laag ontwikkeld

De Nederlandse overheid houdt zich ten onrechte afzijdig van de islam. Het niveau onder islamitische intellectuelen blijft mede hierdoor onacceptabel laag.
Lees verder...

Ex-KPN'ers krijgen hulp van kabinet

Het kabinet gaat de 4.800 KPN-werknemers die hun baan verliezen hulp bieden bij het vinden van ander werk. Hiertoe wordt een speciale werkgroep onder leiding van minister Vermeend (Sociale Zaken) ingesteld.
Lees verder...
Dodelijke pil in uitgaanscircuit

In Kerkrade overleed vorig weekeinde een jongen aan een nieuwe variant van xtc: pillen met PMA. Ook in andere Europese landen vielen al doden door deze drug. Het gevaar van onbesuisd slikken.
Lees verder...
Bush tekent antiterreur wetgeving

De Amerikaanse president Bush heeft gisteren nieuwe wetgeving bekrachtigd die justitie en immigratie verregaande bevoegdheden geeft bij de bestrijding van terreur.
Lees verder...
Nieuwszender Almanar is onverbloemd partijdig

De Libanese nieuwszender Almanar wil tegenwicht bieden aan de 'pro-IsraŽlische, westerse media'.
Lees verder...
Afghanistan, een multi-etnische puzzel

ACHTERGROND - Hoe moeten de stukjes van de Afghaanse puzzel worden gelegd om een 'stabiele' regering te formeren? Dat is de vraag waarover de anti-Talibaan-alliantie zich het hoofd breekt.
Lees verder...
Slobodan in pyjama

ACHTERGROND - Wat denkt een oud-president die door landgenoten gevangen wordt gezet? Dragisa Blanusa kan het weten. Hij was directeur van de gevangenis in Belgrado waar Slobodan Milosevic zat. Blanusa praatte met hem, en dronk whisky met de oud-dictator die maandag opnieuw moet voorkomen bij het JoegoslaviŽ-tribunaal. 'Wees een mens, laat me me tenminste aankleden.'
Lees verder...
Tussen dorpsbelangen en Mars

INTERVIEW - Ab Krook (57), topsportcoŲrdinator van de schaatsbond (KNSB), begint vrijdag bij de NK afstanden in Groningen aan zijn zevende olympische seizoen. De oud-bondscoach over dorpsbelangen, wereldpolitiek, afscheid, olympisch goud en schaatsen op Mars.
Lees verder...
Omgaan met 'vuile was'

ACHTERGROND - Klokkenluiders horen in het bedrijfsleven en de overheid nog steeds tot de paria's van de werkvloer, was gisteren de boodschap op de conferentie 'Klokkenluiders, Ongehoorde Helden' in Amsterdam.
Lees verder...
Bijtje
Van mij mag Nederland onleefbaar blijven
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Hollands Dagboek

In de bijlage Z het dagboek van Rijkman Groenink, voorzitter van de raad van bestuur van ABN Amro.
Update om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt op zondag om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.