vrijdag 26 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
KLM
Foto WFA
KLM: tijdelijk samenwerken met rivalen

KLM onderhandelt met Europese luchtvaartmaatschappijen over tijdelijke vormen van samenwerking. Zij willen vluchtschema's en grootte van de toestellen op verliesgevende routes op elkaar afstemmen.
Lees verder...
Minder tijd voor vrije tijd
SCP: We krijgen het steeds drukker

Nederlanders hebben meer verplichtingen en krijgen het drukker. Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau in het rapport Trends in de tijd.
Lees verder...

Accent Tour 2002 ligt in laatste week in de bergen

ROUTE - Volgend jaar wordt tegen de klok in vanuit Luxemburg een van de kortste Rondes van Frankrijk gereden. Met een ploegentijdrit in de Champagnestreek en de beklimming van de Mont Ventoux.
Lees verder...
De in Niger gevonden bek van de reuzenkrokodil met, ter vergelijking, de bek van een nog steeds levende Orinoco-krokodil
Foto Reuters
Een 'keizer' van twaalf meter lang

Voor een reuzenkrokodil die 110 miljoen jaar geleden leefde gelden louter superlatieven: het dier was zeker twaalf meter lang, woog acht ton en had een bek met meer dan honderd krachtige tanden.
Lees verder...

'Conducteurs en artsen beter beschermen'

DEN HAAG, 26 OKT. PvdA en CDA maken een initiatief-wetsvoorstel waarin personeel dat verantwoordelijk is voor handhaving van de openbare orde dezelfde rechtsbescherming krijgt bij agressie en geweld als ambtenaren.
Lees verder...
Elisabeth is Belgisch eerste kroonprinses

BRUSSEL, 26 OKT. ,,Het kind moet vrij zijn, zijn wie zij is.'' Die woorden sprak de Belgische kroonprins Filip in het holst van de afgelopen nacht, toen hij de pers in het Anderlechtse Sint-Erasmus-ziekenhuis meedeelde dat hij net vader was geworden van een gezonde dochter. Maar echt vrij zal Elisabeth Thérèse Marie Hélène, zoals het nieuwe prinsesje voluit heet, niet zijn. Zij is namelijk de eerste vrouwelijke troonopvolger in de Belgische geschiedenis.
Lees verder...
Politiek ook te verkopen via radio- en tv-spotjes

ACHTERGROND - De politieke partijen hebben hun budgetten voor de verkiezingscampagne verhoogd, en ze denken erover om via radio- en tv-spotjes in beeld te komen bij de kiezers.
Lees verder...
Stront aan de knikker

ACHTERGROND - Ondernemingen kunnen niet meer zonder mensen die de pers te woord staan, vinden ze. Als er toch zo veel media-aandacht voor hen is, dan willen ze die liever in banen leiden. Een kijkje in de keuken.
Lees verder...
VS krijgen militaire hulp van Europa

Britse grondtroepen gaan deelnemen aan de Amerikaans-Britse campagne in Afghanistan. De Britse minister Adam Ingram van de Strijdkrachten kondigde vanmiddag in het parlement aan dat 200 commando's van de Britse marine aan boord zullen gaan van het marineschip HMS Fearless ,,als een leidend element'' van een onmiddellijk beschikbare troepenmacht om deel te nemen aan grondoperaties in Afghanistan.
Lees verder...
Gevecht om goedkoop medicijn

Circa vijftig WTO-lidstaten willen regels ter bescherming van octrooien voor onder meer medicijnen opnieuw ter discussie stellen. Een nieuwe handelsronde staat op het spel als zij hun zin niet krijgen.
Lees verder...
De grote levensliedquiz

Smartlappen en gedichten houden zich meestal verre van elkaar. Nu niet: ter gelegenheid van Gedichtendag (31 januari 2002) schrijven dichters een levenslied. Lezers kunnenhun smartlappenkennistesten met een quiz.
Lees verder...
Hallo Bob, hoe gaat het?

EXPOSITIE - Een geschiedenis van de twintigste eeuw in ansichten, dat is wat Tom Phillips bijeensprokkelde. Onbedoelde kunstgeschiedenis levert dat op, volgens hem.
Lees verder...
Bijtje
Dat akkefietje bij KPN scheelt wel mooi 4800 wachtenden voor u!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Europa, dat is nu vóór alles Parijs-Londen-Berlijn

Opinie: De toekomst van Europa moet niet meer op de Frans-Duitse as worden gebouwd, maar op de driehoek Parijs-Berlijn-Londen, vindt Mark Eyskens. Daarbij is van belang dat Groot-Brittannië volledig meedoet aan het monetaire overleg.
Updates om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt op zaterdag en zondag om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.