donderdag 25 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Hoofdkantoor van KPN
Foto WFA
KPN zegt 4.800 man ontslag aan

KPN ontslaat op korte termijn 4.800 werknemers. De gedwongen ontslagen moeten het telecomconcern vanaf 2003 een besparing van ruim 1,5 miljard gulden per jaar opleveren.
Lees verder...
Israël 'verrechtst' in zeer snel tempo

Tot vorig jaar werd de onlangs vermoorde minister Ze'evi als een dwaas beschouwd. Nu wordt zijn lof gezongen.
Lees verder...

Wat zit er in de boerenkool?

MODE - Een 'snoeptafel', zo noemde mijn oude Amsterdamse buurvrouw haar weelderige boezem. Een bos hout voor de deur, zeggen foute kantoormannen nog steeds. De vrouwelijke borstomvang heeft altijd aanleiding gegeven voor vreemde benamingen en mystificatie.
Lees verder...
VN willen aanval op front van de Talibaan beperken

De Verenigde Naties hebben er bij de Verenigde Staten op aangedrongen de luchtaanvallen op frontposities van het streng islamitische regime van Afghanistan te matigen totdat een toekomstig bestuur onder leiding van de VN voldoende is voorbereid. Volgens Europese diplomaten zijn de VS hier in principe mee akkoord gegaan.
Lees verder...

Allochtonen voelen zich hier thuis

De meeste allochtonen voelen zich thuis in Nederland. Zij worden aanmerkelijk minder gediscrimineerd dan enkele jaren geleden. Ook zijn de contacten met autochtonen intensiever geworden.
Lees verder...
Leefbaar Nederland: minder bureaucratie

De nieuwe partij Leefbaar Nederland wil 25 procent minder 'bureaucratie' in de collectieve sector, staat in het vandaag gepubliceerde verkiezingsprogramma van de partij.
Lees verder...
Dodental van tunnelramp stijgt verder

De Zwitserse autoriteiten houden er rekening mee dat als gevolg van de botsing tussen twee vrachtwagens gistermorgen in Zwitserse Gotthardtunnel meer dan twintig mensen om het leven zijn gekomen.
Lees verder...
Satanische hitte in 'veilige' tunnel

De Gotthardtunnel werd gezien als de veiligste tunnel van Europa. Met om de 250 meter een nooduitgang naar een kleinere servicetunnel, zodat mensen makkelijk konden ontsnappen. Maar gisteren werd de tunnel een levensgevaarlijke val.
Lees verder...
Sporen in miltvuur opspoorbaar

De miltvuursporen die zijn aangetroffen in het kantoor van een Amerikaanse senator bevatten een complexe chemische toevoeging die alleen in Rusland, Irak en de VS zelf kan zijn geproduceerd.
Lees verder...
Heerenveen speelt defensief Ajax van het veld

Dat de negatieve speelwijze van Ajax niet altijd een garantie tot succes is, werd gisteren in Heerenveen pijnlijk duidelijk. De verdedigend ingestelde ploeg van coach Adriaanse werd in de tweede helft weg gespeeld door een frivool voetballend Heerenveen.
Lees verder...
PSV vreest na gelijkspel doemscenario

Evenals in voorgaande edities van de Champions League dreigt PSV na de eerste ronde uit het Europese elitegezelschap te worden verbannen. Na de asgrauwe 0-0 tegen het vooral technisch superieure FC Nantes vreest de Nederlandse landskampioen zelfs het doemscenario, waarbij ook een 'doorstart' in het UEFA-Cuptoernooi onmogelijk wordt.
Lees verder...
Vlaamse show van Jo & Pol eindigt in zwartste dag

Het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie is gisteren failliet verklaard door de handelsrechter in Ieper. De nieuwe economie op de Vlaamse klei is verzand in een spiraal van 'bedrijfsgeheimen' en malversaties.
Lees verder...
Bijtje
We zullen het toch niet gaan meemaken dat wij de Duitse economie op sleeptouw moeten gaan nemen, hè
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Geweld stopt terroristen

Alleen fysiek geweld zal terroristen stoppen, schrijft cultuurhistoricus Thomas von der Dunk op de pagina Opinie. Verder bij NRC Handelsblad de Weekagenda en de themabijlage Profiel over joden in Nederland.
Twee updates per dag

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal geactualiseerd. Er is een ochtendeditie om 10.00 uur en een middageditie om 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.