woensdag 24 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Reuters
IRA begint met inleveren wapens

Het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) heeft gisteren een begin gemaakt met ontwapening. Het wankelende zelfbestuur in Noord-Ierland en het wijdere vredesproces lijken daarmee voorlopig gered.
Lees verder...

Foto WFA
Aantal vaste klanten NS gedaald

Het aantal vaste klanten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is sinds vorige maand met 5 procent gedaald. Een woordvoerder van NS heeft dit bevestigd. Volgens de woordvoerder beslissen de meeste houders van jaarkaarten en jaartrajectkaarten na hun vakantie, in september, of ze hun abonnement verlengen.
Lees verder...
Máxima Zorreguieta
Foto Frank van Beek
Eerste staatsbanket voor Máxima

Máxima Zorreguieta, de verloofde van kroonprins Willem-Alexander, nam gisteren deel aan een staatsbanket in het Amsterdamse Paleis op de Dam, ter gelegenheid van het driedaagse staatsiebezoek van de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia.
Lees verder...
Fortuyn leider Leefbaar Nederland

DEN HAAG, 24 OKT. De voorzitter van Leefbaar Nederland, Jan Nagel, heeft gisteren Pim Fortuyn, voormalig columnist en hoogleraar, aangewezen als lijsttrekker van de partij bij de Kamerverkiezingen volgend jaar. Nagels voordracht, tijdens een persconferentie in Den Haag, werd door het bestuur unaniem ondersteund en moet volgende maand op een partijcongres worden bekrachtigd.
Lees verder...

Bush vergroot druk op Israël over aftocht

TEL AVIV, 24 OKT. De Amerikaanse president George Bush heeft gisteren Israël opgeroepen ,,onmiddellijk'' zijn troepen uit de Palestijnse gebieden terug te trekken.
Lees verder...
In VS is vliegtuig geen bus meer

Alles werd al minder in de luchtvaart, maar na 11 september is het dramatisch minder geworden. Uit alle macht proberen de Amerikaanse maatschappijen de reizigers weer te laten vliegen.
Lees verder...
Jonge Ajacieden vernederen De Graafschap

De exacte datum kon Jan Olde Riekerink zich niet meer herinneren. Maar de coach van Jong Ajax wist nog heel goed dat hij (op 11 oktober 1987) beschaamd de kleedkamer opzocht toen hij in stadion De Meer met Sparta voor de beker was uitgeschakeld door de reserves van Ajax.
Lees verder...
KPN schittert op optimistisch gestemde beurs

AMSTERDAM, 24 OKT. Een nieuwe koerssprong van KPN heeft het telecomconcern vanmorgen teruggebracht op het koersniveau van 3 augustus van dit jaar. Het aandeel steeg vanmorgen met 9,5 procent naar een koers van 4,58 euro, en is nu al een week week bezig met een opmars. Op 6 september noteerde KPN nog een dieptepunt van 2,03 euro.
Lees verder...
Opnieuw flinke afname nieuwbouwwoningen

ROTTERDAM, 24 OKT. Het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen komt dit jaar uit op maximaal 60.000. In februari van dit jaar werd nog verwacht dat dit er 69.000 zouden worden. Met het naar beneden bijgestelde aantal op te leveren woningen wordt een nieuw naoorlogs dieptepunt bereikt.
Lees verder...
Van Nistelrooy de beste bij United

ROTTERDAM, 24 OKT. Manchester United en Barcelona hebben zich gisteren verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Manchester United liep in de slotfase over de Grieken van Olympiakos Piraeus heen (3-0), Barcelona verspeelde in Frankrijk een snelle voorsprong van 2-0 om alsnog in blessuretijd het winnende doelpunt te maken: 2-3.
Lees verder...
Winstalarm ABN smaakt naar meer

De markt is opgelucht als ABN Amro een tegenvaller meldt. Beleggers maken zich kennelijk nog geen zorgen over de jaarlijkse winstuitkering.
Lees verder...
Kwestie-Leeuwarden toch in openbaar debat

LEEUWARDEN, 24 OKT. Er komt toch een openbaar raadsdebat over het ontslag van burgemeester Loeki van Maaren-van Balen (PvdA) van Leeuwarden, vermoedelijk volgende week. Een verzoek hiertoe van de Socialistische Partij wordt ondersteund door de overige zeven fractievoorzitters in de Leeuwarder gemeenterraad.
Lees verder...
Bijtje
Opééns zag ik het, 't Meisje van Nulde: Pim Fortuyn!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Militair beleid van Europa is vooral retoriek

Het is de hoogste tijd voor een daadkrachtig Europa, in de strijd tegen het terrorisme, zo betogen Kees Homan en Bert Kreemers (verbonden aan het Instituut Clingendael) vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Filmagenda

Welke film draait waar? In de filmagenda een overzicht van biocopen in de grotere steden van Nederland - met doorklikmogelijkheden naar de bijbehorende recensies.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.