dinsdag 23 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Zwijgplicht is in strijd met de wet

Het ministerie van Binnenlandse Zaken acht de 'zwijgplicht' in Leeuwarden rond het vertrek van burgemeester Van Maaren-Van Balen onhoudbaar. Deze is in strijd met de Gemeentewet, aldus een woordvoerder.
Lees verder...

Discussie: Zwijgplicht ondemocratisch?

Er mag niets naar buiten komen over het aftreden van de burgemeester van Leeuwarden. Zijzelf noemt dit een ,,ondemocratische" afspraak. Wat vindt u? Discussieer mee in De Stemming.
Lees verder...
Vrouwen leggen in de Tadjiekse hoofdstad Doesjanbe een plantsoen aan bij het monument voor keizer Ismoili Somoni (847-907)
Foto Oleg Klimov, Fotoloods
Tadzjieken nerveus over oorlog

REPORTAGE - De oorlog in en om Afghanistan vergroot in buurland Tadzjikistan - toch al een land met een identiteitscrisis - het gevoel van kwetsbaarheid. ,,Van oorlog komt niets goeds'', zegt een slager op de markt van Kolchozebad. ,,De tsaren strijden, het volk moet lijden.''
Lees verder...
E-mailactie krant was internethoofdzonde

Eind vorige week ontvingen zo'n vijftigduizend mogelijk geïnteresseerden in NRC Handelsblad een e-mail met een aanbieding om de krant tegen een voordelig kennismakingstarief een paar weken te ontvangen. Dat hebben we geweten.
Lees verder...

Joegoslaviëtribunaal spreekt drie verdachten vrij

In hoger beroep hebben de rechters van het Joegoslaviëtribunaal vanmiddag voor het eerst drie verdachten vrijgesproken en hun onmiddellijke vrijlating gelast; de straffen van twee andere verdachten zijn verminderd. Volgens de rechter bestond de bewijsvoering van de openbaar aanklager uit ,,onbetrouwbare getuigen''.
Lees verder...
Twee doden door miltvuurbacterie

De antrax-aanslag op Amerika heeft, in de woorden van directeur binnenlandse veiligheid Tom Ridge, ,,twee doden op het binnenlandse slagveld gevergd''. Twee beambten van de posterijen in Washington stierven gisteren aan een acute ziekte die ,,sterk op antrax lijkt''. Daarmee komt het dodental op drie.
Lees verder...
'Máxima maakt Spaans falen duidelijk'

In Spanje zal het bezoek van koning Carlos aan Nederland met meer dan gewone belangstelling worden gevolgd. Terwijl Den Haag de controverse rond de vriendin van kroonprins Willem-Alexander tot een goed einde wist te brengen, worstelt Madrid nog steeds met een kroonprinselijke affaire.
Lees verder...
Alles hangt nu af van reconstructie

Nu het gezicht van het meisje van Nulde is gereconstrueerd, kan het snel gaan. Driekwart van eerdere reconstructies uit Manchester leidde tot identificatie. Over de roemruchte techniek van 'Art in Medicine'.
Lees verder...
Kostbare lessen uit het vrije dotcom-tijdperk

ACHTERGROND - Met het mislukken van Newmonday verdwijnt opnieuw een jonge internetdochter van bekende ouders. Het web valt terug op oude vertrouwde namen.
Lees verder...
Subsidie openbaar vervoer weer terug bij af

ACHTERGROND - Het rijk overweegt het stads- en streekvervoer anders te gaan subsidiëren. Toename van het aantal passagiers telt niet meer, de bevolkingsdichtheid is straks het criterium.
Lees verder...
Geen geruzie om antimiltvuurpil

De Amerikaanse en Canadese regeringen hebben een juridisch conflict met Bayer weten te voorkomen. De Duitse farmaceut blijft 'hofleverancier' voor het medicijn tegen miltvuur.
Lees verder...
Parijs viert feest van het boek

REPORTAGE - In Parijs vond dit weekend het dertiende 'Lire en fête' plaats, een literair evenement met lezingen en discussies door de hele stad. Nederlandse vrouwelijke auteurs werden uitbundig geprezen: ,,Niemand kan meer om ze heen.''
Lees verder...
Bijtje
'We wisten niet eens dat de Talibaan een ziekenhuis hádden'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Acties Bin Laden dragen bij tot succes van de euro

De aanslagen van 11 september verbeteren de overlevingskansen van de euro, betoogt consultant S.W.H. Sandberg vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad.
Digitale Leestafel

Alles op het web lezen is onmogelijk. Jeroen van Bergeijk maakt vanuit New York een wekelijkse selectie van interessante artikelen op het gebied van politiek, wetenschappen, cultuur en amusement.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.