maandag 22 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Powell: voor de winter actie voorbij

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Powell, heeft gisteren gezegd dat de actie tegen de Talibaan nog ,,voor het begin van de winter'' voorbij moet zijn.
Lees verder...
De tellers van de per post uitgebrachte stemmen in Berlijn droegen gisteren handschoenen en mondkapjes
Foto Reuters
Socialisten winnen in Berlijn

Klaus Wowereit, interim-burgemeester voor de SPD in Berlijn, heeft gisteren de verkiezingen voor een nieuw stadsbestuur gewonnen en de CDU als sterkste partij afgelost.
Lees verder...
De regeringsleiders van APEC poseren na hun top in Shanghai voor een schildering van de Muur
Foto AP
APEC-leiders veroordelen terrorisme

De regeringsleiders van twintig landen rond de Grote Oceaan hebben gisteren op de APEC-conferentie in Shanghai de terroristische aanslagen in Amerika veroordeeld. Zij onthielden zich van een uitspraak over de Amerikaanse acties in Afghanistan.
Lees verder...
Greet Hormans
Foto Archief
Greet Hofmans: Raspoetin of zuiver mens?

PROFIEL - Greet Hofmans wekt, bijna een halve eeuw na haar optreden aan het koninklijk hof, nog steeds veel belangstelling. De inmiddels overleden gebedsgenezeres is bijvoorbeeld deze week nog onderwerp van een groot symposium. Recente geschiedschrijvers zien haar als slachtoffer van koninklijke manipulaties in plaats van als intrigante.
Lees verder...

VS: opnieuw slachtoffer van miltvuur

Een medewerker van de posterijen in Washington verkeert in levensgevaar nadat hij de ziekte miltvuur (antrax) heeft opgelopen. De man heeft waarschijnlijk de antrax-brieven aan senator Tom Daschle en nieuwslezer Tom Brokaw in handen gehad.
Lees verder...
Leiders van Centraal-Aziatische landen houden hun hart vast

Moslim-extremisten steken her en der in de wereld de kop op, hier uitgroeiend tot bedreiging, daar niet meer dan een irritatie. Een korte, onregelmatig verschijnende serie. Vandaag: Centraal-AziŽ.
Lees verder...
Leeuwarden legt zichzelf zwijgplicht op

Ambtenaren, collegeleden en raadsleden van de gemeente Leeuwarden leggen zichzelf een zwijgplicht op over de reden van het vertrek van burgemeester Loeki van Maaren-van Balen (PvdA). De zwijgplicht is onderdeel van de juridische regeling voor het vertrek.
Lees verder...
VVD'ers kiezen voor job-security

ACHTERGROND - Bewindslieden en Kamerleden van de VVD kunnen tevreden zijn: op twee na keren ze allemaal terug op de kieslijst.
Lees verder...
Dekker glorieert tussen illustere wielernamen

Erik Dekker verzekerde zich zoals verwacht zaterdag in de Ronde van Lombardije van de wereldbeker. De Nederlandse profrenner werd in Bergamo dertiende, winnaar werd de Italiaan Danilo Di Luca.
Lees verder...
Bij een rouwdienst past geen voetbal

Voetbalclub AZ is in rouw gedompeld na de tragische dood van het 5-jarige zoontje van spits John Bosman. Op diens verzoek ging de wedstrijd tegen Feyenoord gewoon door. ,,Maar hoe kun je spelen als je een week gehuild hebt?''
Lees verder...
Alweer een ervaring rijker

ACHTERGROND - De nieuwe versies van Windows volgen elkaar steeds sneller op. Na Windows 95 duurde het drie jaar voordat Windows 98 verscheen. Twee jaar later, in 2000, kwam Windows Me. Nog maar een jaar verder en donderdag, 25 oktober wordt Windows XP gelanceerd.
Lees verder...
Na Napster

Napster is alweer een paar maanden uit de lucht. Het muziekuitwisselbedrijf is van plan binnenkort een betaalservice te lanceren, maar heeft nog geen overeenstemming met de platenmaatschappijen bereikt over de rechten.
Lees verder...
Bijtje
Oorlog opvoeren? Het gaat al in een moordend tempo
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Amerika heeft het er zelf naar gemaakt

Amerika heeft het er zelf naar gemaakt, schrijft Ignacio Ramonet (hoofdredacteur Le Monde Diplomatique) vandaag op de pagina Opinie. Maar het Europese moralisme is goedkoop, aldus James Pressley (The Wall Street Journal Europe) op dezelfde pagina.
Updates om 10.00 en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt iedere werkdag twee maal geactualiseerd: om 10.00 en 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.