zaterdag 20 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Fransen en Duitsers willen meevechten

Frankrijk en Duitsland willen gecoördineerd met Groot-Brittannië deelnemen aan de militaire acties onder Amerikaanse leiding in Afghanistan. Premier Blair (Groot-Brittannië), president Chirac en premier Jospin (Frankrijk) en bondskanselier Schröder (Duitsland) hebben hierover gistermiddag overlegd voor het begin van een Europese top in Gent.
Lees verder...
'Poederofficier' neemt malloten serieus

ANALYSE - Hoe strafbaar is het versturen van een envelop met poeder? Justitie wil snelrecht toepassen op verdachte afzenders.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Rick van der Ploeg heeft voor politiek Den Haag afgedaan

PORTRET - Staatssecretaris Van der Ploeg wordt tot de orde geroepen om zijn scepsis over de bombardementen op Afghanistan.
Lees verder...
Ten minste 178 scholieren thuis

Zeker 178 leerplichtige kinderen worden door hun ouders thuisgehouden van school zonder vrijstelling van de leerplicht. Een minder groot aantal, 104 kinderen, zit mét vrijstelling thuis. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs.
Lees verder...

Bayer beschuldigt Canada van inbreuk op patent antrax-pil

ROTTERDAM, 20 OKT. Het Duitse chemieconcern Bayer beschuldigt de Canadese overheid van schending van het patent op het miltvuurmedicijn Cipro. Dat heeft de chemiebedrijf gisteren bekend gemaakt.
Lees verder...
Bestuur NOC*NSF botst met IOC over statuten

NOC*NSF wordt formeel niet erkend door het Internationaal Olympisch Comité. De statuten voldoen niet helemaal aan het olympisch handvest. IOC-lid Anton Geesink maakt zich erdruk over in zijn beleidsnota `Liever een hengel dan een vis'.
Lees verder...
Bod op YourNews van ontslagen oprichter

ROTTERDAM, 20 OKT. De ontslagen oprichter van het in surseance verkerende YourNews, Jan van Ottele, gaat zelf een bod uitbrengen op het internetbedrijf. ,,Samen met twee andere leden van het oude managementteam heb ik een financier gevonden'', zegt Van Ottele. Die privé-persoon is bereid om het kapitaal te verschaffen dat nodig is om de komende maanden te overbruggen. Vanaf het ,,eerste of tweede kwartaal 2002'' zou YourNews volgens Van Ottele een positieve kasstroom kunnen hebben. Ook is de nieuwe geldschieter bereid onder condities het hele bedrijf over te nemen.
Lees verder...
Briefje in de ministerraad: 'Jeukpoeder in je badkamer'

HOLLANDS DAGBOEK - Jozias van Aartsen (VVD, 53) is minister van Buitenlandse Zaken. Verblijft meestal in het buitenland, maar was deze week in Den Haag. Wegens de acties tegen Bin Laden moest hij een reis naar Suriname, de Antillen en Aruba afzeggen. Hij is getrouwd met Henriëtte en heeft drie zoons.
Lees verder...
Caravan voor elk seizoen en iedereen

Een vast bed voorin, een gezellige rondzit achterin. Caravanbouwers als Hobby, Kip en Biod presenteren tot dinsdag hun modellen op de Kampeer & Caravan Rai.
Lees verder...
De ongrijpbare islamitische school

De voorzitter van een moskee verspreidde anti-semitische teksten. Hij is tevens voorzitter van de islamitische basisschool As Siddieq. Wie spreekt hem erop aan? De onderwijsinspectie: ,,Wij gaan alleen over het onderwijs.''
Lees verder...
Geen afkeurende blikken voor New-Yorkse Afghanen

De ruim 20.000 Afghanen in New York krijgen veel aandacht, en die is niet alleen negatief. `Nu Amerika het initiatief heeft, is een deel van de haat weg.'
Lees verder...
Opwindradio geeft uitleg over doelen van VS

In een land waar tv verboden is en velen niet kunnen lezen en schrijven, is radio voor veel mensen de enige informatiebron. Dat maakt op Afghanistan gerichte radio-uitzendingen een effectief propagandamiddel.
Lees verder...
Bijtje
Deze onderwijsvernieuwing is al totaal verouderd
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Wij hebben deze oorlog al verloren

Opinie: Een duivelse cyclus dreigt van wanhoop, haat en wraak. En het wordt nooit meer veilig in de achtertuin, meent John le Carré.
Update om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt op zondag geactualiseerd om 11.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.