vrijdag 19 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Eenheden VS in Afghanistan actief

Speciale eenheden van het Amerikaanse leger zijn in Afghanistan geland voor het begin van de grondfase van de militaire actie tegen het terrorisme. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie gemeld. Volgens het Pentagon zijn verschillende kleine eenheden van de Amerikaanse Special Forces actief in het zuiden van Afghanistan, in een poging etnische Pashtun-leiders ervan te overtuigen zich af te scheiden van de Talibaan, het streng-islamitische regime van Afghanistan.
Lees verder...
FBI ziet relatie tussen antrax en Bin Laden

De Amerikaanse federale recherche (FBI) vermoedt dat er een verband is tussen de met de miltvuurbacterie besmette brieven en het Al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden.
Lees verder...

Foto AP
Einde NBBS kwelt Turkse RiviŤra

De badplaatsen rond het Turkse Dalyan zijn voor hun inkomsten grotendeels afhankelijk van de NBBS. Het faillissement doet dan ook pijn aan de Turkse RiviŤra. 'Wij zijn verdrietig'.
Lees verder...
Surinaamse leider Lachmon overleden

Jaggernath Lachmon, leider van de hindoestaanse volkspartij VHP en voorzitter van de Surinaamse Nationale Assemblee, is vandaag op 85-jarige leeftijd overleden. Lachmon stierf in Den Haag waar hij als leider van een parlementaire delegatie op bezoek was. Het is de vierde keer in korte tijd dat Suriname een van zijn grote leiders verliest.
Lees verder...

Cuba reageert verbitterd op besluit Poetin

HAVANA/MOSKOU, 19 OKT. Cuba heeft boos en verbitterd gereageerd op de Russische beslissing, de militaire prioriteiten te verleggen en de Russische basis in het Cubaanse Lourdes te sluiten.
Lees verder...
Geoloog herkent grot van Osama bin Laden op video

Is het mogelijk met het beetje informatie dat Osama bin Laden in zijn omstreden videoboodschap van 7 oktober gaf, na te gaan waar de meest gezochte man ter wereld zich bevindt? Het lijkt onwaarschijnlijk. Het beeld dat de Arabische nieuwszender Al-Jazira de wereld instuurde had niet veel omhanden.
Lees verder...
Hollandse primeur: software tegen terreur

ACHTERGROND - De Amerikaanse overheid overweegt software van het Nederlandse bedrijf NetEconomy in te zetten in de strijd tegen het financiŽle netwerk van Osama bin Laden.
Lees verder...
'Grotestedenbeleid slecht uitgevoerd'

Amsterdam en andere grote gemeenten opereren traag en inefficiŽnt bij de uitvoering van het grotesteden- en integratiebeleid. Bestuurlijke diensten werken langs elkaar heen. In de hoofdstad speelt het deelradensysteem een krachtdadige aanpak parten.
Lees verder...
Jorritsma op EZ: eerst doen en dan denken

ANALYSE - Annemarie Jorritsma blijft koningin marktwerking en privatisering, maar krijgt meer oog voor het publieke belang. Ondertussen wordt haar ministerie van Economische Zaken steeds minder zichtbaar.
Lees verder...
Nederland som van chaotische regio's

Nederland blijkt niet het vestigingsparadijs te zijn waar bedrijven zo graag op afkomen. Maar die conclusie belandde in Den Haag onderin een la.
Lees verder...
Ajax speelt gelijk, Twente verliest

Ajax heeft gisteravond het eerste duel in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen FC Kopenhagen gelijkgespeeld. In de Deense hoofdstad werd het 0-0. FC Twente leed in ZŁrich tegen Grasshoppers een 4-1 nederlaag.
Lees verder...
Mr. Bean verdedigt reli-grappen

De Britse komiek Rowan Atkinson vreest dat er geen grappen meer over religies en religieuze groeperingen gemaakt kunnen worden, als de Britse regering de aangekondigde strenge maatregelen tegen religieuze haat doorvoert.
Lees verder...
Bijtje
Waar blijft Vrede Nu?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
EU en Arafat

De strijd tegen het terrorisme en het IsraŽlisch-Palestijnse conflict zijn zowel strategisch als ideologisch nauw met elkaar verbonden. Om de eerste oorlog te winnen is een vredesregeling tussen IsraŽl en de Palestijnen urgenter dan ooit. De Europese Unie moet zich actiever opstellen, vindt Alfred Pijpers. Vandaag op de pagina Opinie.
Updates om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt in het weekeinde, zowel op zaterdag als op zondag, geactualiseerd om 11.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.