donderdag 18 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
De weduwe van de gisteren vermoorde IsraŽlische minister Ze'evi plaatst haar handen op zijn kist. Hij is vanmorgen begraven
Foto Reuters
IsraŽl eist uitlevering moordenaars

IsraŽl eist de uitlevering door de Palestijnse autoriteiten van de moordenaars van de extreem-rechtse minister Rehavam Ze'evi. Anders kunnen de Palestijnen zware vergelding tegemoet zien.
Lees verder...
Antrax: Huis van Afgevaardigden vijf dagen dicht

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren besloten tot dinsdag dicht te gaan om alle gebouwen te laten onderzoeken op aanwezigheid van miltvuur (antrax). 31 medewerkers zijn besmet geraakt met de potentieel dodelijke bacterie.
Lees verder...
De Ida Wonsild heeft afgemeerd aan de havenontvangst- installatie van AVR in de Botlek
Foto Rien Zilvold
De zee is makkelijke vuilnisbak

REPORTAGE - Er zijn weinig kapiteins die hun afval aan wal brengen en niet op zee lozen. De controle laat te wensen over. De Rekenkamer oefende deze week stevige kritiek op het milieugedrag van de meeste schepelingen.
Lees verder...
Geduldige oorlog zonder 'masterplan'

ANALYSE - Het beeld van de aanval op Afghanistan is onoverzichtelijk op alle fronten. Een tussenstand. Op dag twaalf van de Amerikaans-Britse aanval op Afghanistan is de 'oorlog tegen terrorisme' nog niet veel verder dan een allerprilste beginfase, zo ver zijn de politieke doelen nog uit zicht.
Lees verder...

Dilemma in PvdA: Jeltje of Tineke?

De top van de PvdA worstelt met de vraag wie de partij op de tweede plaats moet zetten voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Volgens bronnen in de partijtop gaat het tussen twee vrouwen: Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven en minister Tineke Netelenbos (Verkeer en Waterstaat).
Lees verder...
Nederland bevalt veel bedrijven niet meer

Het ondernemersklimaat in Nederland is veel slechter dan op basis van vorige onderzoeken is gebleken. Regio's als de Randstad en Noord-Brabant kunnen zich niet meten met regio's als Londen, Frankfurt en Parijs, die door ondernemers veel beter gewaardeerd worden.
Lees verder...
Weer leren praten met de buren

Burenruzies gaan vaak over kleinigheden, maar de buren komen er niet uit omdat ze niet meer met elkaar willen praten.
Lees verder...
Regie over de rails raakt snel zoek

Het ging gisteren weer mis: het treinverkeer rond Amsterdam liep opnieuw vast. Sinds de Rail verkeersleiding niet meer bij NS hoort, stapelen de misverstanden en incidenten zich op.
Lees verder...
Dreiging terreur beheerst economische top in China

Niet de economie, maar de strijd tegen de terreur beheerst de agenda van het economisch gespreksforum APEC in Shanghai.
Lees verder...
Kans op besmetting met miltvuur klein

Van een paar miltvuurbacteriŽn wordt niet iedereen ziek. Bij een eerdere uitbraak in 1996 in Rusland werd slechts twee procent van de besmette mensen daadwerkelijk ziek.
Lees verder...
Kampioen van de oosterse hiphop

Aki Nawaz is leider van de radicale islamitische band Fun-Da-Mental, die hiphop mengt met traditionele oosterse klanken en het racisme aan de kaak stelt. ,,Het gaat om rechtvaardigheid, niet voor ťťn deel van de wereld, maar voor ons allemaal.''
Lees verder...
Ilse kan 'goed nieuws' melden over internet

ACHTERGROND - Met een investering in een nieuwe zoekmachine hoopt internetuitgever Ilse zijn dominantie in Nederland te versterken en volgend jaar uit de verliezen te zijn. Strategische partners zijn welkom.
Lees verder...
Bijtje
De hoofdredacteur heeft nog geprobeerd deze grap te misplaatsen, maar dat is niet gelukt
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Schrijvers en hun beloning

Een groep schrijvers wil heronderhandelen over de contracten die ze met hun uitgevers hebben. Herman Stevens beschouwt hen als geldwolven die zich verrijken over de ruggen van collega's. Maar voor Nelleke Noordervliet is dit een mystificatie en willen deze schrijvers een evenwichtiger relatie tussen uitgever en auteur.
Boeken & CS

De artikelen uit de Boekenbijlage en het Cultureel Supplement verschijnen morgen om 16.00 uur op www.nrc.nl/cultuur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.