woensdag 17 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Israëlische minister vermoord in hotel

De ultra-nationalistische Israëlische minister van Toerisme, reserve-generaal Rehavam Zeëvi (75), is vanmorgen in Jeruzalem vermoord. Het Volksfront voor de bevrijding van Palestina claimt de verantwoordelijkheid.
Lees verder...
Chaos in Afghanistan neemt toe

De positie van de Talibaan raakt niet alleen militair, maar ook politiek verzwakt. In verschillende Afghaanse steden zijn gevechten en plunderingen uitgebroken. Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties neemt de rechtsorde in het land zienderogen af.
Lees verder...
Raad wil minder verplichte vakken in basisvorming

De basisvorming in het voortgezet onderwijs moet grondig worden aangepast. Het lesprogramma moet vanaf 2004 uit minder verplichte vakken bestaan. Dit adviseert de Onderwijsraad, het hoogste adviesorgaan van minister Hermans (Onderwijs), in een gisteren verschenen rapport.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Paars spreekt niet vanzelf

REPORTAGE - Paars is hooguit relevant geweest voor de 'normalisatie' van de politieke verhoudingen in Nederland en verder niets bijzonders. Vrijwel alle opties voor een volgende coalitie liggen open.
Lees verder...

Sanerend bedrijfsleven loost consultants

De adviesbranche heeft gouden jaren achter de rug. Maar door de sanering in het bedrijfsleven heeft de zeis nu ook de consultants bereikt.
Lees verder...
'Weet iemand waar die rook vandaan komt?'

Op 11 september doet de luchtverkeersleiding verwoede pogingen om te ontdekken wat er aan de hand is. Dat blijkt uit transcripties waarop de New York Times de hand heeft weten te leggen.
Lees verder...
Een pamflet dreigt en ondermijnt

Amerikaanse vliegtuigen strooien pamfletten boven Afghanistan. Een beproefd middel bij psychologische oorlogsvoering hoewel het succes onzeker is.
Lees verder...
New Yorkers massaal aan medicijnen

Na twee bevestigde miltvuurgevallen zijn de New Yorkers massaal aan de medicijnen gegaan. Ciproflaxin hoef je in de apotheek of bij de artsassistente niet meer te spellen.
Lees verder...
Niets leuker dan je eigen facturen versturen

Meer en meer mensen beginnen een eenmansbedrijfje. Ze kiezen voor de vrijheid en het hogere inkomen. Maar ze zijn slecht verzekerd en in tijden van tegenspoed kwetsbaar. Toch wegen de voordelen op tegen de nadelen, zeggen ze.
Lees verder...
Lucratief afronden met de euro

Volgens de overheid wordt de euro niet misbruikt om prijzen op te drijven. Sommige winkeliers zien dit anders. ,,Natuurlijk ronden wij onze prijzen een beetje commercieel af''.
Lees verder...
Bijtje
Israël ziedend dat de Palestijnen het niet met een raket hebben gedaan
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Nooit met de botte bijl

Van fotograaf tot bestuursvoorzitter van een uitzendketen, dat is het verhaal van Cleem Faria (56), die 1 januari Hans Zwarts opvolgt als topman van Randstad. Op de loopbaanpagina een portret.
Profiel Studenten over passie

De themabijlage Profiel over Studenten en hun passies.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.