dinsdag 16 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Verlies Philips nog hoger dan verwacht

Het verlies van Philips is de afgelopen drie maanden opgelopen tot 799 miljoen euro. Dat is ruim een kwart hoger dan analisten hadden verwacht.
Lees verder...
De mannen van de Noordelijke Alliantie onder generaal Barolay bij het front aan de Pjanzj.
Foto Oleg Klimov / Fotoloods
Bedaard sloffen de jongens in de richting van het front

De Talibaan imploderen onder de bombardementen en de eigen impopulariteit, meent de Noordelijke Alliantie. Een impressie van het front.
Lees verder...
Vrees voor biochemische terreur groeit

Opnieuw zijn gisteren in de Verenigde Staten nieuwe besmettingen met de dodelijke ziekte miltvuur (antrax) vastgesteld. Elders in de wereld groeit de angst voor een bioterroristische aanslag nadat her en der verdachte brieven met daarin poeder worden aangetroffen. In Nederland zijn sinds donderdag vijftien verdachte pakjes onderzocht. Tot nu toe is buiten de VS geen miltvuur geconstateerd.
Lees verder...

Fotoarchief
Nieuw licht op rol Mata Hari

Krijgt Mata Hari, de Friezin die furore maakte als courtisane en dubbelspionne in Parijs, postuum eerherstel? De gemeente Leeuwarden en de Stichting Mata Hari vragen om heropening van haar proces.
Lees verder...

Postpakketjes onderzocht op antraxbacterie

Ook in Nederland groeit de angst voor bioterreur. Onderzoeksinstituut ID Lelystad heeft sinds donderdag vijftien pakjes onderzocht op de aanwezigheid van de miltvuurbacterie (antrax).
Lees verder...
Halfjaarlijkse controle tandarts uit ziekenfonds

Het trekken van tanden of kiezen, het nemen van rŲntgenfoto's, en behandeling bij acute tand- of kiespijn keren terug in het ziekenfondspakket. Daar staat tegenover dat ziekenfondspatiŽnten een aanvullende verzekering moeten afsluiten voor verwijdering van tandsteen dat uit het basispakket verdwijnt.
Lees verder...
Tachtig procent dossiers sociale dienst fout

Bijna tachtig procent van de onderzochte dossiers van de sociale dienst in Amsterdam bevat `financiŽle fouten of onzekerheden'.
Lees verder...
VS blijven Afghanistan bombarderen

De bombardementen op Afghanistan zijn vannacht en vandaag in alle hevigheid voortgezet. Ooggetuigen hebben gesproken over de zwaarste aanvallen tot nu toe.
Lees verder...
Musharraf wil snel einde aan aanvallen VS

De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft bij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, aangedrongen op een snelle afronding van de militaire campagne in Afghanistan.
Lees verder...
'Poederbrieven serieus nemen'

ACHTERGRONDEN - Brieven met daarin miltvuurbacteriŽn, hoe kun je die herkennen? Postbestellers willen weten hoe zij die gevaarlijke post kunnen opmerken.
Lees verder...
'Onze tegenstanders ruiken momenteel bloed'

Erwin Koeman (40) debuteert vanavond tegen Lazio Roma als PSV's assistent-trainer in de Champions League. ,,Het zou uniek zijn als mijn broer Ronald en ik straks als hoofdcoaches tegenover elkaar staan.''
Lees verder...
Philips krijgt lek niet boven water

Philips blijft in de kosten snijden, maar slaagt er niet in de verliezen te stelpen. Een sporadische opleving in de komende maanden is heel iets anders dan structureel herstel.
Lees verder...
Bijtje
Wij laten onze post voorlopig gewoon in de buitenbus zitten.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bin Laden

Laat Bin Laden terecht staan in een moslimland, schrijft Niek Biegman (oud-ambassadeur van Nederland bij de VN en de NAVO) vanmiddag op de pagina Opinie. Verder onder meer in de krant 'Breaking views': Waarschuwing ING Bank verrast beleggers onaangenaam.
Digitale leestafel

Morgen in de webeditie van NRC Handelsblad onder meer een nieuwe editie van de Digitale leestafel door Jeroen van Bergeijk.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.