maandag 15 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush wijst aanbod van Talibaan af

De Amerikaanse president Bush heeft een aanbod van de Talibaan om te onderhandelen over het lot van terroristenleider Osama bin Laden opnieuw afgewezen.
Lees verder...
Bom zo slim als z'n maker

Een niet-ontplofte bom in een Afghaans dorpje is nog geen bewijs van een Amerikaans bombardement. Wat er ligt kan ook een lege brandstoftank zijn.
Lees verder...
'Eco-boer kan natuur schaden'

Natuurvriendelijke bedrijfsvoering van boeren heeft geen of zelfs een negatief effect op de biodiversiteit aan planten en vogels. Vier belangrijke vogelsoorten als kievit, scholekster, grutto en tureluur komen minder voor op natuurlijk beheerde percelen dan op gewone weilanden.
Lees verder...
Fors meer loon ambtenaren

De 120.000 ambtenaren die werken bij de rijksoverheid krijgen per 1 oktober een structurele salarisverhoging van 3,6 procent.
Lees verder...

Oude meesters gebruikten al een soort fotografie

Oude meesters gebruikten optische instrumenten om hun portretten levensechter te maken. Deze ontdekking van de Brits-Amerikaanse kunstenaar David Hockney werpt een geheel nieuw licht op het werk van meesters als Jan van Eyck.
Lees verder...
De staatssecretaris die niet aan Den Haag kon wennen

PORTRET - Ik ben een bestuurder, geen politica, zegt staatssecretaris Geke Faber (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over zichzelf. Dat oordeel lijken vriend en vijand te delen. ,,Ik denk dat ze als burgemeester het meest op haar plek was'', zegt een jeugdvriendin.
Lees verder...
'Kabinet verstrekt desinformatie'

INTERVIEW - Ministers en topambtenaren zetten het parlement regelmatig op het verkeerde been, stelt het Kamerlid Boris Dittrich (D66) in een vandaag verschenen boek. Het Kamerwerk als ,,permanente knokpartij tegen overheid, ministers en bureaucratie.''
Lees verder...
Militante marge IndonesiŽ is versnipperd

Moslimextremisten steken her en der in de wereld de kop op, hier uitgroeiend tot bedreiging, daar niet meer dan een irritatie. Een korte serie. Vandaag: IndonesiŽ.
Lees verder...
'Ze noemen je naam niet, je bent als Arabier een terrorist'

In de VS hoeft maar weinig aan de hand te zijn om een Arabier verdacht te maken. Bij de behandeling van verdachten komen de grenzen van de rechtsstaat in zicht.
Lees verder...
'Duizenden strijders Talibaan lopen over'

Ongeveer vierduizend strijders van de Talibaan-milities zijn in het weekeinde overgelopen naar de Noordelijke Alliantie. Dat heeft de alliantie gemeld. Als de berichten kloppen betreft het de grootste desertie van Talibaan-militairen tot nu toe.
Lees verder...
Eritrea: van grote belofte tot ordinaire dictatuur

Eritrea pakt dissidenten op en verbiedt onafhankelijke kranten. De hoop van Afrika onderscheidt zich in niets meer van de andere intolerante staten op het continent.
Lees verder...
Matte sfeer op Buchmesse door terreur in VS

Als gevolg van de terreuraanslagen in New York zijn veel Amerikaanse uitgevers dit jaar niet naar de Buchmesse gekomen. De sfeer op de beurs was daardoor ronduit mat.
Lees verder...
Bijtje
Toen ik vanmorgen naar kantoor ging, vroeg mijn vrouw of ik mijn voedselpakket wel bij me had!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Olijke jongen met ruggengraat

Sport: Portret van Paul Bosvelt, zo'n type voetballer dat zich niet te goed voelt om een stap meer te zetten.
Hiele beantwoordt vragen

Adriaan Hiele beantwoordt vragen op het terrein van persoonlijke financiŽn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.