zaterdag 13 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Vierde Amerikaans geval van miltvuur

Het Amerikaanse gezondheidssysteem is in de hoogste staat van paraatheid gebracht na de ontdekking van een vierde geval van miltvuur (antrax), ditmaal in New York.
Lees verder...
Geen jihad tegen het ongeloof, beslist de sjeik

REPORTAGE - In de islamitische wereld vinden velen het idee van een heilige oorlog tegen Amerika eerder iets om over te praten dan om te doen.
Lees verder...
Drie doden Zwolle door salmonella

Als gevolg van een salmonellabesmetting zijn in het verpleegcentrum van de Isala Klinieken in Zwolle drie bejaarden overleden. Dat heeft het bestuur van de Isala Klinieken gisteren bekendgemaakt.
Lees verder...
Weg uit cel Marokko

Nederlanders in Marokkaanse gevangenissen kunnen voortaan het restant van hun straf in Nederland uitzitten. Dat schrijft minister Korthals (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder...

Cameraproducent Polaroid bijna failliet

De Amerikaanse camera- en filmproducent Polaroid heeft gisteren uitstel van betaling aangevraagd. Dit besluit komt drie maanden nadat de directie aankondigde dat het niet meer in staat was om rente te betalen aan haar obligatiehouders.
Lees verder...
Consument in VS minder somber

NEW YORK, 13 OKT. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is iets gestegen, na drie maanden op rij te zijn gedaald. Hiermee lijkt het effect van de terreuraanslagen op New York en Washington en de daaropvolgende militaire acties in Afganistan voorbij zijn dieptepunt te zijn. Toch ligt het niveau van het consumentenvertrouwen nog altijd veel lager dan afgelopen zomer, en veel consumenten somber blijven over hun financiŽle situatie.
Lees verder...
Afzet webwinkels groeit door

ROTTERDAM, 13 OKT. De bestedingen van consumenten op internet zijn fors gestegen. In het eerste halfjaar van 2001 namen de uitgaven van consumenten via internet toe met 78 procent. Hiermee wordt de totale besteding van Nederlandse consumenten op internet geschat op ruim een half miljard gulden.
Lees verder...
Kok: geen verschil met opinie prins

DEN HAAG, 13 OKT. Minister-president Kok ziet geen verschil tussen uitspraken van hemzelf eerder deze week en van kroonprins Willem-Alexander over de mogelijk causale relatie tussen armoede en terrorisme. Dat zei de premier gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.
Lees verder...
Islamitische landen betogen na vrijdaggebed

KARACHI, 13 OKT. In talrijke islamitische landen, van Iran tot IndonesiŽ, is gisteren na het vrijdaggebed gedemonstreerd tegen de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan. In de meeste gevallen bleef geweld uit.
Lees verder...
Reve is `boos' op koning Albert

MACHELEN, 13 OKT. De schrijver Gerard Reve wil niet dat er gasten verschijnen als hij op 21 november uit handen van de Belgische koning Albert de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangt. Volgens zijn levenspartner Joop Schafthuizen is Reve `verontwaardigd' dat de koning zou aarzelen de Prijs uit te reiken, omdat Schafthuizen zelf in BelgiŽ verdacht wordt van aanranding van een minderjarige jongen.
Lees verder...
Televizierring voor Spoorloos

HILVERSUM, 13 OKT. Het KRO-programma Spoorloos heeft de Gouden Televizierring 2001 gewonnen. De prijs, waarvoor Nederlandse televisiekijkers telefonisch hun stem konden uitbrengen, werd dit jaar voor de 36ste keer uitgereikt. De Zilveren Televizierster voor de beste vrouwelijke tv-persoonlijkheid van het jaar ging naar Linda de Mol. Paul Witteman won de ster in de mannelijke categorie. De Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma, was voor het VPRO-programma Zaai. (ANP)
Lees verder...
Thuisduels Roda live op internet

KERKRADE, 13 OKT. Roda JC gaat de thuiswedstrijden rechtstreeks uitzenden op internet. De eerste uitzending is gepland voor 28 november, wanneer de club speelt tegen Fortuna Sittard. Roda is de eerste club in Nederland die via het medium internet wedstrijden aanbiedt. (ANP)
Lees verder...
Bijtje
Onder de ruÔnes van het 14de-eeuwse Binnenhof: de resten van het CDA
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bijlagen Z en Wetenschap & Onderwijs

In Z: Document Nederland, over de Villa Vinex, de ontspannen nieuwbouwwijk. In W&O: Zoek de fout in het Italiaans van Van Dale
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt in het weekend op zaterdagochtend en zondagochtend om 11.00 uur vernieuwd. Er zijn extra updates bij belangrijke gebeurtenissen in de strijd tegen het Talibaanregime en Osama bin Laden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.