vrijdag 12 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
VN en Annan delen Nobelprijs vrede

De Nobelprijs voor de vrede is toegekend aan de Verenigde Naties en VN-secretaris-generaal Kofi Annan. Volgens het Nobelcomitť heeft de 63-jarige Annan de organisatie `nieuw leven' ingeblazen.
Lees verder...
President Bush op weg naar de East Room van het Witte Huis waar hij een persconferentie zou houden
Foto Reuters
Bush: aanval kan twee jaar duren

De aanvallen op Afghanistan kunnen nog wel twee jaar voortduren. Dat heeft president Bush gisteren gezegd. Het streng islamitische regime van Afghanistan krijgt echter ,,een tweede kans'', als het terroristenleider Osama bin Laden alsnog uitlevert. In dat geval is de Amerikaanse president bereid de militaire actie in Afghanistan te ,,heroverwegen''.
Lees verder...
Voor offensief Afghaanse oppositie is het nog te vroeg

Na zes jaar op de terugtocht maakt de Noordelijke Alliantie zich op voor het offensief. De Afghanen willen rust, maar de volgende ronde in de oorlog dient zich al aan.
Lees verder...
Soera 7 vers 81 over homoseksualiteit
'Niet-praktiserend homo is goede moslim'

De koran komt regelmatig in het nieuws. Sommige extremistische moslims rechtvaardigen er hun strijd tegen het Westen mee. In vier afleveringen geven Nederlandse imams tekst en uitleg van relevante koranverzen. Vandaag Soera 7 vers 81 over homoseksualiteit.
Lees verder...

'Grotere militaire rol voor Duitsers'

De Duitse bondskanselier SchrŲder heeft de inzet van militairen buiten het eigen grondgebied gisteren verheven tot pijler van het Duitse buitenlandse beleid. De tijd dat de economische grootmacht militair en politiek slechts een secundaire rol speelde is ,,onherroepelijk voorbij''.
Lees verder...
Fotopagina (5)

Beelden rond de aanval van de Verenigde Staten en Groot-BrittaniŽ op Afghanistan. Onder meer de grens tussen Pakistan en Afghanistan en de herdenking van de aanval op het WTC en het Pentagon.
Lees verder...
Extra geld voor ouderen en gezinnen

PvdA, VVD en CDA dienden gisteren gezamenlijk een zeer breed geformuleerde, drieledige motie in voor fiscale kortingen voor gezinnen, ouderen en automobilisten. D66, de kleinste coalitiepartner, is tijdens de Algemene FinanciŽle Beschouwingen geÔsoleerd komen te staan van PvdA en VVD.
Lees verder...
Gerrit Zalm is ieders voorbeeld geworden

ANALYSE - De afgelopen dagen verdedigde Gerrit Zalm voor de laatste keer de begroting. Op routine pareerde hij de vragen en genoot van het steekspel van de fracties onderling.
Lees verder...
Waarnemer zonder verwachtingen

RAMDAS OVER NAIPAUL - Nobelprijswinnaar V.S. Naipaul schildert in zijn werk een somber beeld van de Derde wereld die zich probeert te ontworstelen aan het verleden. De grootste fout van het kolonialisme is volgens hem, dat het heeft gefaald. Een persoonlijke liefdesverklaring aan een hatelijke schrijver.
Lees verder...
'Huizenprijs lijdt niet onder terreur'

De woningprijzen hebben volgens de NVM niet te lijden onder de aanslagen op de VS en stijgen gewoon door. Ik verzin dat niet, aldus voorzitter T. Smit gisteren. De Golfoorlog geldt als vergelijkingsmateriaal.
Lees verder...
Commercie wint, niet beste medicijn

PatiŽnten die lijden aan de dodelijke spierziekte van Pompe hebben sinds enige tijd uitzicht op een medicijn. Er zijn zelfs drie middelen in ontwikkeling. Maar commerciŽle belangen gaan voor. Of het beste van de drie medicijnen op de markt komt is nog maar zeer de vraag. ,,Dat zou je, voor de patiŽnten, toch graag willen.''
Lees verder...
HP houdt vast aan Compaq

ANALYSE - Over de voorgenomen fusie van de pc-makers HP en Compaq zijn veel twijfels gerezen. Bestuursvoorzitter Fiorina van HP is verbaasd over zoveel negatief sentiment. `Ons voorstel staat als een huis.'
Lees verder...
Bijtje
'Tegen uw panische angst voor terroristische aanslagen met miltvuur schrijf ik u wat poeders voor'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie

Richard Holbrooke, oud-ambassadeur van de VS bij de Verenigde Naties en bemiddelaar in voormalig JoegoslaviŽ, schrijft op de opiniepagina over de noodzaak van hechte samenwerking tussen Europa en de VS.
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt in het weekend op zaterdagochtend en zondagochtend om 11.00 uur vernieuwd. Er zijn extra updates bij belangrijke gebeurtenissen in de strijd tegen het Talibaanregime en Osama bin Laden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.