donderdag 11 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Zwaardere aanvallen VS op Afghanistan

De Verenigde Staten hebben hun bombardementen op doelen in Afghanistan verhevigd. Met extra zware bommen bestookten ze vannacht onder meer grondtroepen van de Talibaan.
Lees verder...
Amerikanen zien overal dodelijk poeder

ACHTERGROND - De Amerikanen zijn in de greep van de angst. De oorlog is overal, in de lucht, in bacteriën, in kleine incidenten die direct worden gezien als een mogelijke terreuraanval. ,,Het is volstrekt belachelijk, alsof we in oorlog zijn met de Flintstones, maar hoogst angstaanjagend tegelijk.''
Lees verder...
Abdul Salam Zaeef, Talibaanambassadeur in Pakistan, op een persconferentie in Islamabad, Pakistan op 10 oktober
Foto AP
Moslimlanden: geen oordeel over offensief

Een spoedzitting van de Islamitische Conferentie Organisatie (ICO) heeft gisteren geen oordeel uitgesproken over de Amerikaans-Britse aanvallen op de zich als ultra-islamitisch presenterende Afghaanse Talibaan en Osama bin Laden.
Lees verder...
V.S. Naipaul krijgt Nobelprijs literatuur

De Britse schrijver V.S. Naipaul heeft de Nobelprijs voor de literatuur gewonnen. Dat heeft de Zweedse Academie voor Wetenschappen vanmiddag bekendgemaakt.
Lees verder...

Kort geding bedreigt musical Sonneveld

AMSTERDAM, 11 OKT. De auteurs en rechthebbenden van diverse nummers uit het repertoire van Wim Sonneveld zijn van plan een kort geding aan te spannen tegen het gebruik van die liedjes in de musical Sonneveld van Jos Brink, die volgens de planning volgende week vrijdag in première moet gaan. Hun voornaamste bezwaar geldt een medley van Sonneveld-successen, die als openingsnummer fungeert. Ze vinden dat met flarden uit liedjes als Op de step, Margootje, Poen, De koningin van Lombardije en In een rijtuigie afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit van het oorspronkelijke werk.
Lees verder...
KLM laakt steun EU aan luchtvaart

AMSTELVEEN, 11 OKT. De steunmaatregelen die de Europese Commissie gisteren heeft aangekondigd voor de luchtvaartsector werken concurrentievervalsend. Dit zegt president-directeur L. van Wijk van KLM vandaag.
Lees verder...
Economen VS krijgen Nobelprijs

AMSTERDAM, 11 OKT. De Nobelprijs voor de economie is dit jaar toegekend aan de Amerikaanse economen George Akerlof, Michael Spence en Joseph Stiglitz. Dit heeft de Koninklijke Zweedse Academie voor de Wetenschappen bekendgemaakt.
Lees verder...
Cruijff kritiseert aanpak Van Gaal

ROTTERDAM, 11 OKT. De uitschakeling van het Nederlands elftal in de kwalificatie voor de eindronde van het WK is te wijten aan ,,gigantische fouten in de organisatie''. Dat zegt Johan Cruijff in een vraaggesprek met het tijdschrift Sport Bestuur Management. Bondscoach Louis van Gaal is volgens de 54-jarige oud-international de hoofdschuldige. ,,Er zijn [..] gigantische fouten gemaakt in de organisatie. En dat is altijd de verantwoordelijkheid van de trainer.'' Cruijff verwijt Van Gaal vooral dat hij de oefenwedstrijd tegen Engeland, twee weken voor de beslissende interland tegen Ierland, niet heeft gebruikt om te oefenen op druk geven in de laatste twintig minuten. ,,Dramatisch dat er tegen Engeland niet geoefend is op een noodscenario.'' (ANP)
Lees verder...
VS toetsen boodschappen van Al-Qaeda

Drie grote Amerikaanse zenders hebben gisteren, op verzoek van de Amerikaanse regering, besloten niet langer integrale beelden van de Al-Qaeda-organisatie van Osama bin Laden uit te zenden.
Lees verder...
Verdachte doden in het Turkse leger

Volgens de Nederlandse regering is het Turkse leger `veilig' en kunnen Koerdische dienstweigeraars worden teruggestuurd. Maar hoe veilig is een leger met 43 verdachte zelfmoorden?
Lees verder...
Verlies Yahoo zoals verwacht

SUNNYVALE, 11 OKT. Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo heeft in het derde kwartaal van dit jaar een verlies opgelopen van 24,1 miljoen dollar (58 miljoen gulden), vergeken met een winst van 47,7 miljoen dollar een jaar eerder. Het resultaat kwam overeen met de verwachtingen van analisten. De omzet daalde van 295,5 tot 166,1 miljoen dollar. (DPA)
Lees verder...
Wamberto nu een zelfverzekerde doelpuntenmaker

Ajax5NECRuststand 4-0. 2. Chivu 1-0 (strafschop), 13. Wamberto 2-0, 21. Van der Vaart 3-0, 28. Wamberto 4-0, 80. Machlas 5-0 (strafschop). Schds: Van der Ende. Tsch: 34.500. Gele kaarten: Van der Sleen en Ax (NEC).
Lees verder...
Bijtje
De ontdekking van Harry Mulisch laat nog even op zich wachten
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bijlage Profiel

In de bijlage Profiel deze week alles over studiekeuze. Met onder meer de uitkomsten van de jaarlijkse onderzoeken naar de populairste studies en studentensteden.
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal vernieuwd: om 10.00 uur en om 16.00 uur. Er zijn extra updates bij belangrijke gebeurtenissen in de strijd tegen het Talibaanregime en Osama bin Laden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.