woensdag 10 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Al-Qaeda dreigt met nieuwe aanslagen

De terreurgroep Al-Qaeda van Osama bin Laden dreigt met nieuwe aanslagen op Amerikaanse belangen in de wereld. ,,De storm van gekaapte vliegtuigen zal niet gaan liggen'', zei een woordvoerder gisteren.
Lees verder...
Nobelprijs economie voor drie Amerikanen

De Nobelprijs voor de economie is dit jaar toegekend aan drie Amerikaanse academici. George A. Akerlof, A. Michael Spence en Joseph E. Stiglitz krijgen de prijs voor hun onderzoek naar markten met ongelijke informatie.
Lees verder...
Sura 4 vers 34 over de positie van de vrouw
'De islam stelt de vrouw boven de man'

ACHTERGROND - De koran haalt regelmatig het nieuws. Extremistische moslims rechtvaardigen er hun strijd tegen het Westen mee. Vooraanstaande islamitische voorgangers in Nederland geven tekst en uitleg. Vandaag Sura 4 vers 34, over de positie van de vrouw.
Lees verder...
Borst wil draaiboek bioterreur

Minister Borst (Volksgezondheid) laat een draaiboek maken voor de aanpak van bioterroristische aanslagen en zorgt ervoor dat artsen zich bijscholen om aanslagen met bacteriŽn en virussen te kunnen herkennen.
Lees verder...

Tunnels en grotten verbergen strijders

Afghanistan is een ontoegankelijk, bergachtig land. Maar behalve de natuurlijke grotten en holen waarin voortvluchtige guerrillastrijders, bandieten en terroristen zich kunnen verbergen telt het ook nog talloze tunnels. Oude irrigatietunnels, en tunnels die in de oorlog tegen de sovjetbezetters (1979-1989) specifiek zijn aangelegd als verdedigingswerken. Afghanistan is daarmee een ideaal toevluchtsoord voor wie er bekend mee is.
Lees verder...
IndonesiŽ probeert middenweg te bewandelen

ACHTERGROND - IndonesiŽ heeft moeite een standpunt te formuleren over de tegenaanvallen van de VS. Veel moslims eisen een veroordeling.
Lees verder...
Nederland blijft actief wachten

ANALYSE - Nederland speelt tot nu toe nauwelijks een rol bij de Amerikaanse vergeldingsaanvallen op Afghanistan. Politici zoeken naar een houding.
Lees verder...
Versatel zet trucendoos in voor schuldreductie

Telecombedrijf Versatel gaat zijn schuld op ongebruikelijke wijze terugbrengen door eigen obligaties terug te kopen. ,,Als je vertrouwen hebt in Versatel ga je niet in op een bod dat nog altijd ver onder intrinsieke waarde van de lening ligt.''
Lees verder...
Koersk aangekomen in haven bij Moermansk

De opgetakelde kernonderzeeboot Koersk is woensdagmiddag aangekomen in de haven Rosljakovo vlakbij Moermansk. Dit heeft de woordvoerster van het bergingsconsortium Mammoet-Smit bevestigd vanuit Moermansk.
Lees verder...
Portugezen zijn Agostinho vergeten

ACHTERGROND - Als organiserend land heeft Portugal deze week geen enkele kanshebber bij de WK wielrennen. De kleine fietsnatie teert op de successen van Joaquim Agostinho, die in 1984 na een botsing met een hond verongelukte.
Lees verder...
Sexy hypotheek nu minder in trek

Huizenkopers hoeven even niet meer zo nodig een sexy beleggingshypotheek nu de markten zo onrustig zijn. De veilige spaarhypotheek is weer in trek. ,,Voor mensen met een beleggingshypotheek is het wel schrikken''.
Lees verder...
'Objectief' debat via de Allerhande

ACHTERGROND - Met hulp van supermarktketen Albert Heijn regisseert Jan Terlouw een debat over genetisch gemodificeerd voedsel. ,,Het is bedoeld om de consument gerust te stellen.''
Lees verder...
Bijtje
Tien Nederlandse militairen, tŪen - Bin Laden beseft z'n dagen zijn geteld
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie

Op de opiniepagina: Bush toont gevaarlijk staaltje koorddansen door Rob de Wijk en Frans Osinga (beiden verbonden aan Clingendael) en Bommen met pindakaas missen hun doel door de auteur William Shawcross.
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal vernieuwd: om 10.00 uur en om 16.00 uur. Er zijn extra updates bij belangrijke gebeurtenissen in de strijd tegen ht Talibaanregime en Osama bin Laden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.