dinsdag 9 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Ook overdag aanval VS op Afghanistan

Amerikaanse strijdkrachten hebben vannacht en vanochtend opnieuw aanvallen uitgevoerd op militaire installaties van het Talibaan-regime in Afghanistan. De Britten namen deze keer geen deel aan de aanval.
Lees verder...
Afgelopen nacht zijn zeker vier mensen om het leven gekomen toen in Kabul het kantoor van de anti-mijnorganisatie werd geraakt bij Amerikaanse bombardementen
Foto Reuters
'Van ratten kun je geen oorlog winnen'

REPORTAGE - In het noorden van Afghanistan wacht de Noordelijke Alliantie af. Offensieve acties zijn onmogelijk door de zandstormen. ,,En ze hopen dat de Amerikanen het vuile werk opknappen.''
Lees verder...
Nederlandse fregatten gaan naar de Middellandse Zee

Twee Nederlandse fregatten zullen in NAVO-verband in de Middellandse Zee gaan opereren, terwijl AWACS-vliegtuigen met een deels Nederlandse bemanning al vandaag naar de Verenigde Staten zullen vliegen om te assisteren bij de bewaking van het Amerikaanse luchtruim.
Lees verder...
Cellen van de Bacillus antracis. De bacterie veroorzaakt miltvuur of anthrax
Foto Reuters
Onderzoek FBI na tweede geval miltvuur

Een tweede geval van de dodelijke ziekte miltvuur (antrax) in de Amerikaanse staat Florida moet volgens minister van Justitie Ashcroft ,,zeer serieus'' worden genomen. De Amerikaanse federale recherche FBI onderzoekt of er enig verband is met terrorisme.
Lees verder...

Een bondgenoot steek je in de rug

Het lot van de Talibaan-beweging is ongewis sinds de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zondagnacht hun aanval inzetten op het Afghaanse regime. Maar wie of wat zal hen opvolgen?
Lees verder...
Waaghals wint bij berging onderzeeër

De operatie Koersk is voorspoedig verlopen. Er stond veel op het spel voor de betrokken partijen. Mammoet, een familiebedrijf in De Meern, heeft nu een zeer prestigieuze berging op zijn naam staan en de sceptici tot zwijgen gebracht.
Lees verder...
'Sterven is dienstplicht voor moslim'

De koran is de grondslag van de islam en als zodanig regelmatig in het nieuws. Sommige extremistische moslims rechtvaardigen er hun strijd tegen het Westen mee. Uitspraken over homoseksualiteit worden erop gebaseerd. Maar wat staat er eigenlijk in het heilige boek over bijvoorbeeld het gebruik van geweld, of de verhouding tussen man en vrouw? En hoe worden die verzen geïnterpreteerd door invloedrijke islamitische voorgangers in Nederland?
Lees verder...
Kamer wil 'happy hours' verbieden

De Tweede Kamer wil 'happy hours', tijdstippen waarop in een café gasten tegen gereduceerde prijs een drankje kunnen krijgen, verbieden. Ook moet er een verbod komen op alcoholpromotie die op jongeren is gericht.
Lees verder...
Vertraagd koningsdrama Randstad

Bestuursvoorzitter Hans Zwarts van Randstad kondigde gisteren zijn aftreden aan. ,,Hij moest opboksen tegen Goldschmeding'', zegt een analist.
Lees verder...
Bij terreuraanval: hoofdbureau bellen

REPORTAGE - De politie bewaakt mogelijke doelwitten van terroristen in Nederland. Met tegenzin, zo blijkt in Den Haag. ,,En het administratief werk blijft maar liggen.''
Lees verder...
KNVB wil duidelijkheid van Van Gaal

De KNVB wil tussen 15 november en 1 januari met Louis van Gaal praten over zijn toekomst als bondscoach. Op 14 november speelt Jong Oranje nog een play-offwedstrijd voor het Europees kampioenschap 2002. Voor die tijd laat de voetbalbond de kwestie rusten en krijgt Van Gaal de tijd na te denken.
Lees verder...
Van terrorisme verdachte man vrij

ROTTERDAM, 9 OKT. De vreemdelingenkamer van de rechtbank in Haarlem heeft een Rotterdammer vrijgelaten die eerder was aangehouden op verdenking van het voorbereiden van terroristische acties.
Lees verder...
Bijtje
We moeten Bin Laden treffen in z'n hol.
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie

Op de opiniepagina: Strijd tegen terreur is neventaak leger (generaal-majoor der mariniers b.d. C. Homan, Clingendael); Bagdad mag niet buitenschot blijven (Walter Laqueur).
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt dagelijks twee maal vernieuwd: om 10.00 uur en om 16.00 uur. Er zijn extra updates bij belangrijke gebeurtenissen in de strijd tegen ht Talibaanregime en Osama bin Laden.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.