maandag 8 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto AP
Luchtaanvallen VS op Afghanistan

Amerikaanse en Britse strijdkrachten zijn gisteren met bommen en kruisraketten een aanval begonnen tegen het Afghaanse Talibaan-regime en trainingskampen van de Al-Qaeda-organisatie van Osama bin Laden. Voor de bevolking van Afghanistan zijn voedselpakketten afgeworpen.
Lees verder...
Offensief begint met klassieke openingszet

De aanval op Afghanistan werd gisteren voorafgegaan door een opening uit het boekje, die werd gevolgd door een minutieus gecoördineerde slag. De alliantie gebruikt zware middelen.
Lees verder...
Inwoners van de Pakistaanse stad Quetta protesteren tegen de geallieerde aanvallen op Afghanistan en voor de Talibaan
Foto AP
Betogingen met geweld in Pakistan

In verschillende steden in Pakistan zijn vandaag betogers de straat op gegaan om te protesteren tegen de Amerikaanse en Britse militaire acties in Afghanistan.
Lees verder...
Bush: de wereld steunt ons

De letterlijke tekst van de televisietoespraak waarmee de Amerikaanse president George W. Bush gisteravond het begin van de militaire acties in Afghanistan bekendmaakte.
Lees verder...

'Laat Amerika hiermee stoppen'

REPORTAGE - Weinig inwoners van de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben de afgelopen nacht kunnen slapen, zo bleek bij het aanbreken van de dag na de eerste Amerikaanse en Britse luchtaanvallen. ,,We waren doodsbenauwd.''
Lees verder...
Fotopagina aanval op Afghanistan

Beelden rond de aanval van de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ op Afghanistan: explosies in Kabul op CNN, een voedselpakket, Bin Laden op tv, een B-52, president Bush en Afghaanse vluchtelingen.
Lees verder...
VS hebben 'natuurlijk recht' op zelfverdediging

Volgens internationale rechtsregels is de aanval van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië op Afghanistan conform het internationale recht, stelt hoogleraar Nico Schrijver.
Lees verder...
Crash Milaan kost zeker 114 levens

Ten minste honderdveertien mensen zijn vanmorgen om het leven gekomen bij een botsing op de luchthaven Linate in Milaan tussen een toestel van de Scandinavische maatschappij SAS en een klein particulier vliegtuig uit Duitsland.
Lees verder...
Terreur dreigt recherche te overbelasten

De nieuwe aanpak van terrorismebestrijding zal het rechercheapparaat in Nederland verder onder druk zetten. Die vrees spreken de Tweede Kamer en het Nederlands Politie Instituut (NPI) uit.
Lees verder...
Hijsen Koersk verloopt goed

Het Nederlandse bergingsconsortium Mammoet-Smit is vannacht begonnen met het langverwachte hijsen van de gezonken Russische onderzeeboot Koersk. Dit heeft de woordvoerster van Mammoet vanmorgen bevestigd.
Lees verder...
Een oorlog zonder beelden

MEDIA - Het contrast kon niet groter zijn. Terwijl de terroristische aanslagen op het World Trade Center en de daarop volgende chaos en paniek in haarscherpe beelden live op alle televisiestations van Amerika te volgen waren, moesten diezelfde zenders het gisteren tijdens de aanval op Afghanistan zonder een enkel duidelijk beeld stellen.
Lees verder...
Alle seinen nu op rood voor geprivatiseerd Brits spoor

Railtrack, het laatste grote privatiseringsproject van de Conservatieven in Groot-Brittannië is bijna failliet en alweer half gehernationaliseerd.
Lees verder...
Bijtje
Boodschap voor Osama b.L.: Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... had!
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Persstemmen

Op de opiniepagina: Wat schrijven de Telegraaf, de Volkskrant, Trouw, het Nederlands Dagblad, de Washington Times, de Washington Post, The Times, de Jerusalem Post, de Standaard, de Iran Daily en de Jordan Times over de aanval op Afghanistan?
Updates

De webeditie van NRC Handelsblad wordt doorlopend vernieuwd met nieuws en achtergronden over de aanvallen op Afghanistan.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.