zaterdag 6 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Oezbekistan en GeorgiŽ steunen VS

Oezbekistan en GeorgiŽ hebben de Verenigde Staten steun toegezegd in de strijd tegen terrorisme. Ongeveer duizend Amerikaanse militairen zijn onderweg naar Oezbekistan. De Oezbeekse president Karimov heeft de VS toestemming gegeven voor het gebruik van een vliegveld en het stationeren van troepen in zijn land, maar het moet wel gaan om humanitaire of reddingsoperaties.
Lees verder...
Kabinet: 200 mln tegen terreur

Het kabinet trekt 150 tot 200 miljoen gulden uit voor een Actieplan Terrorismebestrijding en Veiligheid. Gisteren zijn 43 maatregelen gepresenteerd om terrorisme te beteugelen.
Lees verder...
Vogelreservaat Maasvlakte
Foto Rien Zilvold
Natuur gebaat bij Tweede Maasvlakte

ACHTERGROND - Economie en ecologie gaan hand in hand bij de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Hoe meer containerhavens, des te meer natuur en recreatie.
Lees verder...
Bij de Central Intelligence Agency
Verstomde verspieders

ACHTERGROND - Het Amerikaanse inlichtingenapparaat heeft een jaarlijks budget van rond de dertig miljard dollar. Toch konden negentien kapers maandenlang ongehinderd in de VS bivakkeren, vlieglessen volgen en een duivels plan ontwikkelen dat resulteerde in de aanslagen van 11 september. Hoe konden de veiligheidsdiensten zů falen?
Lees verder...

Conflict op hoge toon VS, IsraŽl

WASHINGTON, 6 OKT. De Verenigde Staten en IsraŽl hebben een hoogoplopende ruzie over de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten. Het Witte Huis noemde uitspraken van premier Sharon gisteren ,,onaanvaardbaar''.
Lees verder...
Bestuur CDA weg na wenk Balkenende

Het dagelijks bestuur van het CDA heeft gisteravond zijn aftreden per 13 oktober aangekondigd. Dat gebeurde conform de wens van de nieuwe partijleider, Jan Peter Balkenende.
Lees verder...
Het is wachten op de tourniquets

Nog steeds maken de `risicolijnen' hun naam waar. Machinisten durven op de Schiphollijn soms niet te stoppen, bleek deze week. Hebben alle veiligheidsmaatregelen niets opgeleverd?
Lees verder...
Onrechtmatig gebruik van ESF: 15 aangiften

ROTTERDAM, 6 OKT. Er is tot nu toe in vijftien gevallen aangifte gedaan van een mogelijk onrechtmatig gebruik van subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) door uitvoerders van werkgelegenheidsprojecten.
Lees verder...
VS: uitspraken Sharon zijn onaanvaardbaar

WASHINGTON, 6 OKT. De Amerikaanse regering heeft IsraŽl gisteren krachtig van repliek gediend. De uitspraken van IsraŽls premier Sharon dat de Verenigde Staten IsraŽl laten vallen in het belang van de coalitie tegen terreur zijn `onaanvaardbaar'. IsraŽl kan zich geen betere vriend wensen dan de Verenigde Staten en president Bush.
Lees verder...
PvdA-bureau wil af van het marktdenken

DEN HAAG, 6 OKT. PvdA-wetenschappers vinden dat er een einde moet komen ,,aan het ťťndimensionale `markt, markt en nog eens markt'-beleid'' van de afgelopen jaren.
Lees verder...
Vrij spel in de loterij

INTERVIEW - Het kabinet zet het kansspelbeleid op de helling. Gevestigde loterijen schreeuwen moord en brand. Wouter Bos geeft ze geen gelijk.
Lees verder...
Dagvaarding voor Ullrich wegens doping

ROTTERDAM, 6 OKT. De Duitse wielrenner Jan Ullrich heeft bij de Ronde van Lucca van de Italiaanse politie een dagvaarding wegens doping gekregen. Tijdens de Ronde van ItaliŽ werden bij Ullrich diverse produkten in beslag genomen.
Lees verder...
Bijtje
Jaap de Hoop Scheffer: 'Na mij de zondvloed - goh'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Magazine M

Vandaag bij NRC Handelsblad het magazine M. Met onder meer: Verkeersleiders op Schiphol werken onder hoge druk; Poldertranen op televisie; Tilburg is verrast door de komst van SomaliŽrs.
Morgen update om 11.00 uur

Evenals vandaag wordt de webeditie van NRC Handelsblad ook morgen om 11.00 uur geactualiseerd. Met onder meer een verslag van de voetbalinterland Nederland - Andorra.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.