donderdag 4 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
NAVO-landen bieden VS hulp

Verschillende lidstaten van de NAVO, waaronder Nederland, hebben toezeggingen gedaan voor concrete hulp aan de Verenigde Staten voor een operatie tegen Osama bin Laden. De VS hebben hun bondgenoten gisteren om specifieke bijdragen gevraagd, nadat zij eerder deze week bewijzen hadden overlegd waaruit de betrokkenheid van terroristenleider Bin Laden zou blijken bij de aanslagen in de Verenigde Staten van vorige maand.
Lees verder...

Foto AP
Vuilnisbelt New York is nu heilige grond

REPORTAGE - Het eerste puin van het World Trade Center wordt naar de vuilnisbelt van New York gebracht. De stank is enorm, de beveiliging ook. ,,Dit is heilige grond, hier liggen de ruÔnes van het WTC.''
Lees verder...
'Als terroristen kunnen we in Europa ons gang gaan'

Is het Europa nu ernst met de strijd tegen het terrorisme? Een lid van de linkse terreurbeweging Dev-Sol uit Turkije twijfelt.
Lees verder...
KLM
Foto WFA
Sanering KLM: 2.500 banen weg

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt 9 procent van haar banen en 15 procent van het aantal vluchten. De nasleep van de terroristische aanval op de Verenigde Staten heeft KLM tot nu toe 110 miljoen gulden gekost. De bezetting van de vliegtuigen is drastisch gedaald. Dat heeft bestuursvoorzitter L. van Wijk vanochtend bekendgemaakt.
Lees verder...

Borst keurt loonexplosie in top zorg af

Minister Borst van Volksgezondheid vindt salarisstijgingen van ziekenhuisdirecteuren met soms tientallen procenten ,,maatschappelijk volstrekt onverantwoord''. Volgens de minister moet de toename van de managerssalarissen in de pas lopen met die van de CAO-lonen van verpleegkundigen.
Lees verder...
Vliegtuigkaping India blijkt misverstand

India is vannacht opgeschrikt door een vliegtuigkaping die uiteindelijk een aanschakeling van misverstanden bleek.
Lees verder...
Veel snackbars overtreden voedselregels

DEN HAAG, 4 OKT. Veertig procent van de snackbars en cafetaria's houdt zich niet aan de voedselgezondheidsregels die de Warenwet voorschrijft. Dat blijkt uit een onderzoek van de Keuringsdienst van Waren.
Lees verder...
'Ambities nekken regionale omroepen'

ACHTERGROND - De regionale omroepen verkeren in grote financiŽle problemen. Hun ambities zijn groter dan hun financiŽle reserves, zeggen critici. ,,Ons programma-aanbod is per 1 oktober verschraald, door geldgebrek. We moeten programma's gaan herhalen en dat is de dood in de pot.''
Lees verder...
Bangladesh drijft op politiek van haat

ACHTERGROND - De Bengaalse politiek wordt de laatste jaren bepaald door twee vrouwelijke politici die worden gedreven door de bloedige geschiedenis van het land, maar vooral door haat.
Lees verder...
Poetin: verzet groei NAVO heroverwegen

De Russische president Poetin heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan Brussel gezegd dat hij bereid is Ruslands verzet tegen de oostelijke uitbreiding van de NAVO te heroverwegen.
Lees verder...
KPN wil van KPNQwest af kunnen

ROTTERDAM, 4 OKT. KPN wil zijn belang in KPNQwest eerder kunnen verkopen. Het door schulden geplaagde telecombedrijf onderhandelt nu met partner Qwest om het tot 2004 geldende verkoopverbod op te heffen.
Lees verder...
`Ongeneerd bedelen om een miljoen'

FinanciŽle problemen bedreigen de Nederlandse topsport. Deskundigen op het gebied van sportmarketing beraden zich. ,,Eindelijk worden bonden weer gedwongen om goed na te denken over hun plannen en bedoelingen.''
Lees verder...
Bijtje
Kom werken in de zorg - uw manager verdient het
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie

Vandaag op de Opinie-pagina's onder meer: Het gezin is niet dood; Multiculturele samenleving moet verstandshuwelijk zijn; Het Westen heeft het terrorisme aan zichzelf te wijten.
Edities om 10.00 en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad heeft twee dagelijkse edities: 's ochtends om 10.00 uur en 's middags om 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.