woensdag 3 oktober 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bloedige aanvallen IsraŽl en Palestijnen

Bij een Palestijnse aanval op een IsraŽlische nederzetting in de Gazastrook en een IsraŽlische vergeldingsactie zijn zeker tien doden gevallen. Daarmee is in feite een einde gemaakt aan het IsraŽlisch-Palestijnse bestand.
Lees verder...
Bin Laden
Foto AP
Hoe Bin Laden twee keer ontsnapte

De ontvoering van terroristenleider Osama bin Laden ging twee jaar geleden mis door een staatsgreep in Pakistan. ,,We hadden meer risico's moeten nemen'', zegt een betrokken functionaris uit de VS.
Lees verder...
Blair: opnieuw wereld ordenen

De internationale terreurcrisis is een kans om de wereld radicaal opnieuw te ordenen. Dat heeft de Britse premier Tony Blair gisteren gezegd tijdens het congres dat zijn Labour-partij houdt in Brighton. De aanslagen in de VS markeren volgens hem ,,een keerpunt in de geschiedenis'', dat de gelegenheid biedt kwesties aan te pakken van armoede tot klimaatverandering en vrede in het Midden-Oosten.
Lees verder...
euthanasie
Foto Chris Keulen
Huisartsen op cursus euthanasie

Hoe vertel je de huisarts dat hij ten onrechte een euthanasieverzoek heeft toegezegd? Lastige vragen voor de 'euthanasieconsulent'.
Lees verder...

Lawaai Schiphol daalt niet

De geluidbelasting rondom de luchthaven Schiphol zal met het in gebruik nemen van de vijfde baan, over ruim twee jaar, wel degelijk kunnen toenemen. Ook het risico op ongelukken met vliegtuigen waarbij meer dan tien doden vallen kan toenemen.
Lees verder...
Voldoende bewijs tegen Bin Laden

Het kabinet heeft gisteren in grote haast, parallel aan de NAVO, vastgesteld dat de Amerikanen in zijn ogen voldoende bewijs hebben gepresenteerd voor de betrokkenheid van Osama bin Laden en zijn netwerk bij de recente terreuraanslagen in New York en Washington.
Lees verder...
Tweede generatiepil het veiligst, meldt inspectie alle artsen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen hebben er deze week in brieven aan alle artsen en apothekers op gewezen dat anticonceptiepillen van de tweede generatie veiliger zijn dan de nieuwere pillen van de derde generatie.
Lees verder...
Geen leedvermaak over CDA-crisis

ACHTERGROND - Enkele problemen in het CDA die fractievoorzitter De Hoop Scheffer de kop kostten, komen andere fractievoorzitters bekend voor.
Lees verder...
Urgente hervormingen blijven uit in vrij ServiŽ

REPORTAGE - Een jaar geleden bestormde het Servische volk het parlement. Het werd het einde van Slobodan Milosevic. Maar het nieuwe ServiŽ verandert langzaam, tť langzaam, vinden velen.
Lees verder...
Rumsfeld plotseling naar Midden-Oosten

WASHINGTON, 3 OKT. De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld is op weg naar het Midden-Oosten voor overleg met bondgenoten in de strijd tegen het terrorisme. Hij zal naar verwachting Saoedi-ArabiŽ, Oman, Egypte en mogelijk Oezbekistan aandoen. Zijn vertrek kwam onverwachts.
Lees verder...
Elke dag schrikken van het winstalarm

ANALYSE - Beleggers worden bang en reageren nerveus op de groeiende stroom winstwaarschuwingen. Is Mr. Market manisch depressief?
Lees verder...
Boksen is oorlog voor beul Hopkins

PORTRET - Het Amerikaanse profboksen heeft een nieuwe, omstreden held: Bernard Hopkins (36), sinds zondag de onbetwiste kampioen in het middengewicht.
Lees verder...
Bijtje
Junk: 'Doe mij nog maar 1250 pakjes van die kruidenthee'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Nieuwe geluiden

In de serie 'Nieuwe geluiden' op de pagina Opinie schrijft webdesigner Doris Pelger: ,,'Alles moet kunnen' is in dit land totaal verkeerd uitgepakt''. Verder stelt Steve Clemons (New America Foundation) dat Washington blind is voor de zelfgekweekte haat tegen Amerika.
Edities om 10.00 en 16.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad heeft twee dagelijkse edities: 's ochtends om 10.00 uur en 's middags om 16.00 uur.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.