zaterdag 29 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
CDA-leider vraagt om bemiddeling De Vries

CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer stelt voor ex-minister Bert de Vries te laten bemiddelen in zijn conflict om de macht met de gisteren afgetreden partijvoorzitter Marnix van Rij.
Lees verder...
Lage streken in epische strijd om lijsttrekkerschap

ANALYSE - CDA-leider De Hoop Scheffer sloeg gisteren terug in zijn conflict met ex-voorzitter Van Rij, ondanks een verzonnen, belastend document.
Lees verder...
V-raad bespreekt antiterreurresolutie

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties beraadt zich op een resolutie die de geldtoevoer naar vermeende terroristen drastisch beperkt. Over de resolutie zou vannacht worden gestemd.
Lees verder...
Hoger lesgeld en veel dure boeken
Foto Rien Zilvold
Niet betaald? Niet mee op schoolreis

ACHTERGROND - Hoger lesgeld, dure boeken. Ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn sinds 1990 ruim twee keer zo duur uit. `Klauwen met geld kosten ze.'
Lees verder...

'Vrouwen moeten de wereld leiden'

Driehonderd zakenvrouwen zijn dit weekeinde bijeen in Milaan om te netwerken. In de slag om de globalisering moeten vrouwen de leiding nemen, vinden ze. 'Vrouwelijke waarden worden mainstream.'
Lees verder...
Alles moet nieuw en leuk zijn

Nog geen jaar na zijn aantreden bij tv-zender AT5 uit Amsterdam vertrekt Mathijs van Nieuwkerk om 'netmanager' te worden bij de publieke omroep.
Lees verder...
Cyberterreur is het werk van westerse vandalen

OPINIE - Al jaren wordt gewaarschuwd voor cyberterrorisme: aanvallen even destructief als die van 11 september, met dit verschil dat ze worden uitgevoerd via netwerken op vitale computersystemen. Sinds 11 september lijken bedrijven en instellingen hier extra beducht voor.
Lees verder...
Het afscheid komt met de overlijdensakte

Er is geen hoop meer op het vinden van identificeerbare lichamen onder het puin van het World Trade Center. `Vermisten' kunnen nu dood worden verklaard.
Lees verder...
Muziekblad met vormende functie

Muziekblad Oor bestaat deze week dertig jaar - en is daarmee ouder dan het grootste deel van de doelgroep. Want Oor profileert zich de afgelopen jaren steeds nadrukkelijker als een tijdschrift voor jonge mensen en jonge muziek. Er is ruime aandacht voor dance, jungle, hiphop en eigentijdse ontdekkingen.
Lees verder...
NBBS werkt aan doorstart reisbureaus

Reisorganisatie NBBS werkt aan een doorstart van zijn activiteiten. Het bedrijf dat eerder deze week uitstel van betaling werd verleend, is hierover in onderhandeling met Travel Unie International (TUI).
Lees verder...
Niet iedereen staat achter Bush

De elfde september heeft de wereld verenigd tegen het terrorisme. Heel de wereld?
Lees verder...
Televisie is propaganda

Waarom denken veel Arabieren zo anders over de terreur- aanslagen in de VS? Voor velen vormen de nationalistisch televisiezenders het venster op de wereld. Over Kremlinvorsen in de 21ste eeuw.
Lees verder...
Bijtje
Wat een hóóp Scheffer...
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De crisis in het CDA

Wat is de voedingsbodem voor de 'kleine terreur' tegen islamitische objecten en personen? Drie pogingen tot een verklaring. En het lesgeld is verhoogd, boeken zijn duurder: Scholieren vertellen. In Z: het Hollands Dagboek van Sjeng Schalken.
Zondag om 11.00 uur

Een nieuwe webeditie met het laatste nieuws over de machtsstrijd binnen het CDA.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.