vrijdag 28 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Marnix van Rij
Foto WFA
Crisis in het CDA over leiderschap

Binnen het CDA, de grootste oppositiepartij van het land, is een crisis uitgebroken over het leiderschap. Het dagelijks bestuur van het CDA heeft het vertrouwen in fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker Jaap de Hoop Scheffer opgezegd. Partijvoorzitter Marnix van Rij (40) is gisteravond onverwacht afgetreden.
Lees verder...
FBI ziet verband Bin Laden met kapingen

De Amerikaanse federale recherche heeft voor het eerst sinds de terreuraanslagen in de Verenigde Staten gezegd dat hij bewijzen heeft die enkele van de kapers van de zelfmoordacties in direct verband brengen met het terreurnetwerk van Osama bin Laden.
Lees verder...
Meer fouten met Eurosubsidie

Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft jarenlang declaraties voor Europese subsidies ingediend die niet de werkelijke kosten vermeldden. De declaraties werden zo vormgegeven dat OCW zo veel mogelijk subsidie binnenhaalde. Volgens regels van de Europese Commissie mogen alleen direct gemaakte kosten per project gedeclareerd worden.
Lees verder...
De Afghaanse ex-koning als joker

Gezanten staan bij hem op de stoep, maar is de 86-jarige ex-koning Zahir Shah deel van het antwoord op de problemen in Afghanistan?
Lees verder...

Amerika brengt de Palestijnen in verwarring

Voor veel Palestijnen is Amerika het gedroomde land. Maar de Palestijnen willen ook een einde aan het onrecht. Ze worstelen met hun gevoelens.
Lees verder...
Betalingen over de grens blijven duur

BRUSSEL, 28 SEPT. Nederland verzet zich tegen het voorstel van Eurocommissaris Bolkestein over lagere banktarieven voor grensoverschrijdende geldtransacties in de eurozone.
Lees verder...
Champions Trophy naar Rotterdam

ROTTERDAM, 28 SEPT. Hockeyclub Rotterdam is van 3 tot en met 11 november gastheer van de 23ste editie van het toernooi om de Champions Trophy. Dat heeft de internationale hockeyfederatie FIH vanmorgen besloten.
Lees verder...
Felle kritiek op uitspraken Berlusconi

Zowel Arabische leiders als Europese politici hebben verontwaardigd gereageerd op de uitspraak van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dat de Westerse beschaving superieur is aan de islam.
Lees verder...
Vendex koopt aandelen in

ROTTERDAM, 28 SEPT. Detailhandelsconcern Vendex KBB gaat eigen aandelen inkopen en het vermogen van het pensioenfonds vergroten. Vendex zegt deze stappen te nemen na de forse daling van zowel het eigen aandeel als de internationale beurskoersen.
Lees verder...
Van beramen aanslag verdachte Irakees vrij

ROTTERDAM, 27 SEPT. De Irakees die maandag in Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij extremistische moslimactiviteiten, is gisteren weer in vrijheid gesteld. Volgens een woordvoerster van het openbaar ministerie (OM) is hij na verhoor heengezonden omdat er ,,onvoldoende ernstige gronden en bezwaren zijn om hem voor te geleiden''. De man blijft wel verdachte.
Lees verder...
Straf maker computervirus

LEEUWARDEN, 28 SEPT. Een 21-jarige inwoner van Sneek, die in februari wereldwijd via email het zogenoemde Kournikova-computervirus verspreidde, is gisteren door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Het openbaar ministerie had 240 uur dienstverlening tegen hem geŽist.
Lees verder...
Rotterdam trekt extra geld uit voor veiligheid

ROTTERDAM, 28 SEPT. Rotterdam trekt extra geld uit voor veiligheid. De stad maakt zes miljoen euro vrij voor bijvoorbeeld de aanpak van geweld, het bestrijden van drugs en de overlast daarvan en meer stadstoezicht.
Lees verder...
Bijtje
Laat je niet opnaaien: die bommeldingen stellen helemaal niks vo..........
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De crisis in het CDA

Nieuws over de twijfels bij de oppositiepartij, gesprekken met de hoofdrolspelers, een nieuwsanalyse en een hoofdartikel.
Wat is waar?

Een evaluatie van de soms tegenstrijdige berichten die de aanslagen in Amerika hebben opgeleverd. Bijvoorbeeld: Waren de CNN-beelden van juichende Palestijnen archiefbeelden?
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.