donderdag 27 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Voorzien van automatische geweren en gasmaskers doorzoekt de Koninklijke Marechaussee een auto voor de ingang van de Coentunnel
Foto Bram Budel
Leger in actie na alarm autobommen

Vier verkeerstunnels in Amsterdam en Rotterdam zijn vanochtend met grote inzet van politie en Defensie gecontroleerd, nadat een anonieme brief melding had gemaakt van autobommen die er zouden exploderen. In de loop van de ochtend zijn de acties beŽindigd, zonder dat er een bom is ontploft.
Lees verder...
De Koninklijke Marechaussee blokkeerde vanochtend met pantservoertuigen de Beneluxtunnel bij Schiedam
Foto Bas Czerwinski
Nog geen antwoord op bioterrorisme

ACHTERGROND - Aan terroristen die op Nederlands grondgebied biologische wapens gebruiken is tot nu toe nauwelijks aandacht besteed. Defensie vreesde vooral schurkenstaten die raketten met biologische wapens op ons af kunnen sturen.
Lees verder...
Korthals wil niet aan plicht identificatie

Minister Korthals (Justitie) voelt weinig voor het invoeren van een algehele identificatieplicht. Dit heeft volgens hem in het kader van de bestrijding van het terrorisme geen zin.
Lees verder...

Foto Freddy Rikken
Danspionier Hans Snoek overleden

NECROLOGIE - In Amsterdam is vanmorgen de danseres Hans Snoek (90) overleden. Snoek richtte in 1945 het Scapino Ballet op. Daarnaast stond ze aan de wieg van diverse kunstopleidingen en -projecten.
Lees verder...

Veertien doden bij aanslag in Zwitserland

Bij een aanslag in het lokale parlement van het Zwitserse Kanton Zug zijn vanmorgen veertien mensen, onder wie vermoedelijk ook de dader, omgekomen. Drie leden van de Nationalrat van Zug zijn bij de aanslag gedood.
Lees verder...
'Voetbalclubs dienen spelers doping toe'

Joseph Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, vermoedt dat sommige profclubs hun spelers heimelijk verboden middelen toedienen. De voetballers zouden er zelf niets van weten.
Lees verder...
Berlusconi noemt Westen superieur

Volgens de Italiaanse premier Silvio Berlusconi is de Westerse beschaving superieur aan die van de islamitische wereld. Hij zei dat de islam is blijven steken in het verleden.
Lees verder...
Kneepkens wil lijst LN aanvoeren

ROTTERDAM, 27 SEPT. De Rotterdamse politicus en dichter Manuel Kneepkens heeft besloten zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van Leefbaar Nederland (LN). Hij doet dat om wat hij ziet als een dreigende machtsgreep van de columnist Pim Fortuyn in Leefbaar Nederland te voorkomen.
Lees verder...
Koerden slaags in Noord-Irak


Lees verder...
Milieupremie voor bedrijven werkt niet

DEN HAAG, 27 SEPT. Subsidies die het bedrijfsleven moeten aansporen om milieuvriendelijk te investeren, zijn deels overbodig en niet effectief. Dat blijkt uit een nog vertrouwelijk, ambtelijk onderzoek.
Lees verder...
Omroep: honderd miljoen voor nieuwe media

ROTTERDAM, 27 SEPT. De publieke omroep wil de komende vijf jaar in totaal honderd miljoen gulden extra gaan investeren in nieuwe media. Vanaf 2005 moet jaarlijks 60 miljoen gulden voor internet, en 40 miljoen gulden voor een 24-uursnieuwszender beschikbaar zijn.
Lees verder...
Bijtje
Laat je niet opnaaien: die bommeldingen stellen helemaal niks vo..........
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Profiel 50 jaar televisie in Nederland

Themabijlage met artikelen over de eerste tv-avond, tv-taal, napraten over tv, de televisie in het interieur en netprofilering.
Bijlages Cultureel Supplement en Boeken

Artikelen over het culturele leven in Paramaribo en kinderboeken en recensies van boeken van Rosenboom, Bernlef en Lieve joris.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.