woensdag 26 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Vertrouwen daalt sterk bij consument

Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie is na de aanslagen in New York en Washington sterk gedaald, tot het laagste niveau sinds maart 1994. Dit blijkt uit metingen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor en na 11 september, de dag van de aanslagen.
Lees verder...
Rumsfeld: strijd tegen terrorisme zonder D-Day

De aanval op het terrorisme zal niet bestaan uit ťťn enkele grote militaire operatie. De Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, heeft gisteren gezegd dat er geen sprake zal zijn van een ,,D-Day-achtige campagne''.
Lees verder...
Van Boxtel wil identificatieplicht

Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) pleit naar aanleiding van de aanslagen in de Verenigde Staten voor de invoering van een algehele identificatieplicht.
Lees verder...

Foto's Bram Budel
Vrouw moet mťťr zijn dan man met rok

REPORTAGE - Waarom is er nog steeds geen vrouwelijke premier in Nederland? En waarom zijn vrouwelijke politici altijd krengen of moederkloeken in de beeldvorming? Een discussie over mannelijke suprematie in de politiek. ,,Mannen schuif even op, laat vrouwen aan de bak.''
Lees verder...

Amerikanen vrezen biologische aanslagen

ACHTERGROND - Amerikanen zijn bang voor terroristische aanslagen met biologische wapens. Maar die vrees is slechts gebaseerd op vage berichten.
Lees verder...
De nachtmerrie van elke Pakistaanse leider

ANALYSE - Met steun aan de VS speelt Pakistan hoog spel. De financiŽle beloning mag groot zijn maar een isolement in de islamitische wereld dreigt.
Lees verder...
Peres en Arafat eens over bestandsplan

IsraŽl en de Palestijnen hebben overeenstemming bereikt over stappen om tot een duurzaam staakt-het-vuren te komen. Dat gebeurde tijdens een ontmoeting, vanochtend op de internationale luchthaven van Gaza, tussen de IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, en de Palestijnse leider Yasser Arafat.
Lees verder...
Controle op BVD populairder

ACHTERGROND - GroenLinks wil graag in de zeer geheime Kamercommissie voor de veiligheidsdiensten, maar op voorwaarde dat alle fractievoorzitters erin mogen. De VVD lijkt dat geen goed idee. 'Stel je voor dat Janmaat terugkeert in de Kamer'.
Lees verder...
'EnschedeŽr De V. was niet gedrogeerd'

Andrť de V., de 34-jarige EnschedeŽr die verdacht wordt van brandstichting bij S.E. Fireworks, is niet gedrogeerd in opdracht van Justitie.
Lees verder...
NBBS staat aan rand bankroet

ROTTERDAM, 26 SEPT. Reisorganisatie NBBS staat op de rand van een bankroet. Hierdoor krijgen tienduizenden reizigers problemen met een geboekte vakantie. De Haagse rechtbank heeft het bedrijf vanochtend uitstel van betaling geweigerd.
Lees verder...
'Willem III spande samen met paus'

Willem III van Oranje en paus Innocentius XI hebben eind zeventiende eeuw ,,een geheim complot'' gesmeed dat uiteindelijk leidde tot de val van het katholieke koningshuis in Engeland in de `Glorious Revolution' van 1688, zo zeggen twee Italiaanse historici.
Lees verder...
Milieubeweging bezint zich op strategie

ANALYSE - Schiphol mag het Bulderbos onteigenen. De milieubeweging likt haar wonden en zint op voortzetting van de succesvolle Bulderbos-doctrine.
Lees verder...
Bijtje
Consumenten vertrouwen vooral andere consumenten voor geen cent
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De paradox van het antiglobalisme

De bezwaren die antiglobalisten hebben tegen de scheve verhoudingen in de wereld zijn gerechtvaardigd. Maar die verhoudingen kunnen alleen worden rechtgetrokken door mťťr globalisering, vindt Guy Verhofstadt, premier van BelgiŽ. Dit schrijft hij in een open brief aan de antiglobalisten.
Vijftig jaar tv in Nederland

Op 2 oktober 1951 vond de eerste Nederlandse televisie-uitzending plaats. De bijlage Profiel, dat morgen op de site verschijnt, is in zijn gehele gewijd aan dit vijftigjarig jubilieum.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.