dinsdag 25 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Poetin steunt VS in actie tegen Talibaan

De Russische president Poetin heeft de Verenigde Staten gisteren in een televisietoespraak specifieke steun toegezegd bij het offensief tegen de Talibaan in Afghanistan. Hij bracht dit in verband met de Russische oorlog tegen de Tsjetsjeense rebellen, die hij 72 uur de tijd gaf om de wapens neer te leggen en te overleggen over hun capitulatie.
Lees verder...

Foto AP
'Talibaan gegijzeld door hun Arabische vrienden'

INTERVIEW - De Talibaan lappen de belangrijke traditie van verdraagzaamheid aan hun laars. Dat zegt Afghanistan- deskundige Nancy Dupree in een interview.
Lees verder...
Geldkraan terreur moet dichtgedraaid

WASHINGTON, 25 SEPT. President Bush heeft gisteren financiŽle instellingen in de VS de opdracht gegeven om banktegoeden van Osama bin Laden en 26 andere verdachte individuen en islamitische groeperingen te bevriezen.
Lees verder...
Prijsval olie door vrees recessie

De prijs van ruwe olie heeft gisteren de scherpste daling doorgemaakt sinds 22 januari 1991, toen het geallieerde offensief begon tegen Irak dat op dat moment Koeweit bezet hield. De koers van een vat Noordzee-olie (159 liter) kelderde met bijna 15 procent tot 22,01 dollar. Dat is het laagste peil sinds begin 2000.
Lees verder...

'Laat Kok naar de moskee komen'

Wat moet het antwoord zijn van de Nederlandse samenleving op de 'kleine terreur' tegen de islamitische gemeenschap? Turken en Marokkanen zoeken hun heil in symboliek en zindelijk taalgebruik.
Lees verder...
Biedingen op onderdelen van Laurus

ROTTERDAM, 25 SEPT. Vier Nederlandse ondernemingen hebben deze maand een overnamebod gedaan op twee supermarktketens van Laurus. Zij bieden 135 miljoen gulden voor Spar en 50 tot 55 miljoen gulden voor Basismarkt.
Lees verder...
De baksteenoorlog barst los

De dreiging van een vijandige overname, een gifpil en rechtszaken. In de sector vastgoed gaat het nu hard tegen hard. Rodamco, Westfield en ABP zijn de hoofdrolspelers.
Lees verder...
Dividend maakt comeback

De dalende beurskoersen hebben een gouden randje: het lang verwaarloosde dividend begint sterk aan belang te winnen. Harde euro's nemen de plaats in van verre beloften.
Lees verder...
FBI zoekt hard bewijs voor betrokkenheid Bin Laden

De Amerikanen zeggen bewijzen te hebben voor de betrokkenheid van Osama bin Laden bij de aanslagen. Wat is er tot nu toe voor `hard bewijs'?
Lees verder...
Giuliani's glorieuze laatste maanden

De rampspoed in New York heeft van burgemeester Giuliani een nationale held gemaakt. Eind dit jaar loopt zijn ambstermijn af. Tenzij anders wordt beslist.
Lees verder...
Saoedi-ArabiŽ en de VS: een riskante relatie

Saoedi-ArabiŽ heeft vandaag de banden met de Afghaanse Talibaan verbroken. Maar verdere concrete medewerking met de Verenigde Staten in de strijd tegen terrorisme, ligt erg moeilijk in Riad.
Lees verder...
Sharma in paniek: toerismestop

Ook India voelt nu de effecten van de aanslagen in de VS. Het toerisme naar het land is de eerste sector die wordt getroffen. Een ramp voor de gebroeders Sharma.
Lees verder...
Bijtje
Heel zachtjes: 'Dag, Bulderbos'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Een uitgever moet wel zakelijk zijn

Het recente vertrek van uitgever/redacteur Tilly Hermans bij uitgeverij J.M. Meulenhoff, met in haar kielzog een groot aantal vooraanstaande auteurs, is een gevoelig verlies. Maar haar vertrek betekent geenszins het einde van Meulenhoff, oordeelt Mai Spijkers op de opiniepagina.
Loopbaan van een lichtekooi

Economie: Sinds de bordelen legaal zijn, bloeit het zwarte prostitutiecircuit als nooit tevoren. De regelgeving drijft illegale vrouwen naar de tippelzone of de huiskamer. Maar in het bordeel is iedereen zelfstandig ondernemer. ,,Ze betalen belasting maar geven natuurlijk niet alles op.''
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.