maandag 24 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
VS: bewijzen tegen Bin Laden bestaan

De Verenigde Staten hebben bewijzen verzameld die terroristenleider Osama bin Laden direct in verband brengen met de terreuraanslagen van twee weken geleden in New York en Washington. Volgens de Amerikaanse minister Powell (Buitenlandse Zaken) is het een kwestie van dagen voordat de VS die bewijzen kunnen overleggen.
Lees verder...
'We hebben al zoveel Afghanen'

Pakistan wil niet weer worden overstroomd door Afghaanse vluchtelingen. Velen blijven er, en steun uit het Westen droogde in het verleden snel op.
Lees verder...
IsraŽl: Gesprek Peres en Arafat nu niet aan de orde

JERUZALEM, 24 SEPT. Overleg tussen de IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken, Peres, en de Palestijnse leider Yasser Arafat over bestendiging van het huidige bestand, waarop Washington sterk aandringt, is ,,onder de huidige omstandigheden'' niet aan de orde.
Lees verder...
Forse winst in Polen voor linkse alliantie

De Poolse sociaal-democraten hebben een royale overwinning behaald bij de verkiezingen van gisteren. Het was rond het middaguur nog onduidelijk of de alliantie SLD/UP (Bond van Democratisch Links en de Arbeidsunie) ook een absolute meerderheid krijgt in het nieuwe parlement. Daarbij draait het om ťťn of twee zetels in het 461 afgevaardigden tellende Poolse parlement.
Lees verder...

Afghaans verzet blijft fragiel

Een Afghaanse verzetscoalitie biedt al jaren weerstand aan de Talibaan die in het grootste deel van het land heersen. De VS zien zich echter gedwongen tot behoedzaamheid in het gebruik van deze bondgenoot.
Lees verder...
Elfjarige Asia rust nu in de armen van Jezus

REPORTAGE - De 11-jarige Asia Sivon Cottom was een van drie veelbelovende schoolkinderen uit Washington die op uitnodiging van The National Geographic Society op 11 september een vliegreis maakten naar CaliforniŽ. Zaterdag werd zij herdacht.
Lees verder...
Hoogtijdagen voor complotdenkers

De Arabische wereld gonst altijd van de complottheorieŽn, en daarop wordt nu geen uitzondering gemaakt. Zit IsraŽl achter de aanslagen in de VS? Veel complotdenkers menen van wel.
Lees verder...
'Laf' antwoord van de kerken

Eind vorige week bepleitte de Raad van Kerken bij premier Kok een geweldloos antwoord op de terreuraanval op de VS. Bij sommigen roept deze kerkelijke bemoeienis met de politiek herinneringen op aan de jaren zeventig en tachtig.
Lees verder...
Ahmed Aboutaleb wil een generaal zijn

PROFIEL - Voor Nederlanders is Forum-directeur Ahmed Aboutaleb de ideale vertegenwoordiger van de islamitische gemeenschap, nu de spanning tussen moslims en niet-moslims in Nederland toeneemt. Al gaat hij voor zijn achterban nogal eens ,,te snel''.
Lees verder...
Het schip zinkt, het publiek applaudisseert

Daar gaat het eens zo trotse schip. Steeds schever hangt de hoge reling in de toneellijst van plaatstaal. Bemanningsleden en passagiers zwaaien hun armen in slow motion alsof ze zwemmen - en dan een enorme klap. Donker. Het publiek - althans het premiŤrepubliek van gisteravond - barst los in applaus. Het is een oogverblindend staaltje techniek waarmee de musical Titanic eindigt, en ook de massaliteit dwingt respect af. Maar tegelijk kijken we onze ogen uit op een werkelijk gebeurde ramp, waarbij 1517 mensen een gruwelijke verdrinkingsdood vonden. Is dit smakeloos, of is dit een verbluffend vakkundig gemaakte musical? Het is, denk ik, alletwee.
Lees verder...
Laurus legt ombouw tot Konmar stil

Supermarktconcern Laurus zet de ombouw van alle winkelformules van Laurus tot Konmar definitief stil. De winkelformules Super de Boer en Edah blijven.
Lees verder...
Site NRC voor leerlingen heropend

Vandaag heropent de krant de website voor leerlingen van de bovenbouw havo en vwo in een nieuwe opzet. De naam (en het adres) is veranderd van studiehuis.nrc.nl in scholieren.nrc.nl. Inhoudelijk is samenwerking gezocht met de educatieve uitgever ThiemeMeulenhoff. De nieuwe scholierensite bevat geen opgaven meer, maar het aantal vakken waarbij bronnen worden aangeboden is uitgebreid van drie naar zestien. De weekkrant voor scholieren is gebleven, evenals de email nieuwsbrief waarop vorig schooljaar zo'n 10.000 scholieren zich abonneerden.
Lees verder...
Bijtje
Bin Laden zoek, die heeft z'n tentje dus 400 meter verder opgeslagen
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Hollands Dagboek

In het Zaterdags Bijvoegsel: Directeur Huisinga van de Nederlandse Spoorwegen vergadert, dineert, roeit, plaatst bielzen en koopt een trekker.
Update om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad verschijnt 's zondags om 11.00 uur. Met morgen onder meer een verslag van de tenniswedstrijden om de Davis Cup in Frankrijk.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.