zaterdag 22 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'VN moeten coalitie tegen terreur leiden'

De regeringsleiders van de Europese Unie willen een wereldwijde coalitie tegen terrorisme onder auspiciŽn van de Verenigde Naties. Dit staat in een verklaring die zij gisteravond hebben uitgegeven, na een speciale Europese top over terrorisme.
Lees verder...
Luchtvaart krijgt steun overheden

De lidstaten van de Europese Unie zullen onverzekerbare risico's van luchtvaartmaatschappijen overnemen om te voorkomen dat volgende week niet meer wordt gevlogen. De Europese ministers van financiŽn zijn dit gisteravond overeen gekomen in Luik, waar zij de gevolgen bespraken van de terroristische aanslagen vorige week in de VS.
Lees verder...
VS zoeken nieuwe gewoonheid

President Bush hoopt dat Amerikanen ,,de komende weken en maanden weer een bijna normaal leven'' gaan leiden. Maar dat valt niet mee.
Lees verder...
Moslims na aanslagen mikpunt van geweld

NEDERLAND - De afgelopen tien dagen zijn moslims of moslimorganisaties ten minste zestien keer slachtoffer geworden van (bedreiging) met geweld.
Lees verder...

'Foute' liedjes niet langer op de radio

Dat de tekst van Louis Armstrongs evergreen 'What a wonderful world' door cynici en cultuurpessimisten graag wordt geciteerd als commentaar op eender welke toestand in de wereld was bekend. Dat het liedje nog eens als ongewenst populair cultuurgoed zou worden bestempeld is een noviteit.
Lees verder...
'WAO-besprekingen verzanden in lafheid'

INTERVIEW - Onderhandelingen over een nieuwe WAO dreigen te mislukken. ,,Ik heb geen zin in een verhullende laag van woorden'', zegt MKB-voorzitter Hans de Boer.
Lees verder...
Belegger kent de wereld even niet meer

ANALYSE - De forse terugval op de internationale effectenbeurzen laat vooral zien dat beleggers niet meer weten welke toekomst zij in de koersen moeten verdisconteren.
Lees verder...
De hele aanslag op het schoolbord

REPORTAGE - De Amsterdamse basisschool De Achterhoek blijft praten over de aanslagen in Amerika. 'Mijn ouders zeggen niet dat de tv uit moet, ze willen het zelf ook zien.' Rampverwerking voor kinderen.
Lees verder...
Kleine terreur

Scheldpartijen, dreigbrieven, stenen door de ruiten van moskeeŽn - na de aanslagen in Amerika voelen moslims zich niet meer veilig in Nederland. Van zestien incidenten onderzoekt de politie of ze verband houden met de aanslagen in de VS. `Moet ik soms een wapen kopen? De wereld is nu anders.'
Lees verder...
Polen kiest voor Thatcher-aanpak

De Polen gaan morgen naar de stembus en kiezen vermoedelijk een 'linkse' regering. Die krijgt te maken met hoge werkloosheid en een gapend gat op de begroting. Het mes moet in de uitgaven. 'Nu of nooit.'
Lees verder...
Voor CIA geldt: na aanslag meer armslag

De terreuraanslagen in New York en Washington hebben geleid tot krachtige pleidooien voor meer bevoegdheden voor de inlicht-ingendiensten. Niemand twijfelt eraan dat ze worden gehonoreerd.
Lees verder...
'We zijn niet verrast door de invallen'

REPORTAGE - De islamitische gemeenschap in de VS zit gevangen tussen gewelddadige mede-moslims, de publieke opinie en de autoriteiten. ,,Ik zou in geen ander land willen leven dan Amerika.''
Lees verder...
Bijtje
Steun de luchtvaart, maak een rondvlucht
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Hollands Dagboek

In het Zaterdags Bijvoegsel: Directeur Huisinga van de Nederlandse Spoorwegen vergadert, dineert, roeit, plaatst bielzen en koopt een trekker.
Update om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad verschijnt 's zondags om 11.00 uur. Met morgen onder meer een verslag van de tenniswedstrijden om de Davis Cup in Frankrijk.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.