vrijdag 21 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush voert druk op Talibaan verder op

President Bush eist van Afghanistan uitlevering van alle leiders van Osama bin Ladens AlQaeda terreurorganisatie, vrijlating van gevangen buitenlanders en sluiting van opleidingskampen voor terrorisme. Gebeurt dat niet terstond, dan zal de regerende Talibaan ,,het lot der terroristen delen''.
Lees verder...
Kamer steunt kabinet bij oorlog

De Tweede Kamer steunt in meerderheid het kabinet onvoorwaardelijk in de bereidheid tot Nederlandse deelname aan een door de VS geleide coalitie tegen het internationale terrorisme. Alleen de fracties van GroenLinks en SP houden reserves. Zij willen dat het parlement zo veel mogelijk betrokken wordt bij de afwegingen van het kabinet.
Lees verder...

Foto Reuters
Een cocktail van dreiging, aanmoediging en troost

President Bush richtte zich vannacht tot veel verschillende toehoorders. Zijn volk, de militairen, de Talibaan, de wereld. Het pad dat hij moet bewandelen is smal.
Lees verder...
FBI trekt 96.000 tips na in onderzoek kapers

De FBI werkt aan het grootste politieonderzoek uit haar geschiedenis. Bij het speurwerk naar de terroristische aanslagen op New York en Washington zijn 4.000 agenten betrokken, en nog eens een paar duizend man ondersteunend personeel. Vierentwintig uur per dag wordt er gewerkt, in ploegendiensten van telkens twaalf uur en met steun van onder andere de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de ministeries van Justitie en FinanciŽn en veiligheidsdiensten.
Lees verder...

'Er was niemand voor groep acht te vinden'

Basisschool Willem van Oranje in Haarlem heeft sinds deze week geen groep acht meer. Bestuurslid Helmie Smole over wat het lerarentekort doet met een school.
Lees verder...
'Hij noemde Allah maar een keer. Eťn keer!'

De nationale staking van vandaag in Pakistan - bedoeld als protest tegen de VS - werd zelfs in het streng islamitische Peshawar niet algemeen nageleefd.
Lees verder...
'Niet naar de bank als het waait'

De ouderenbonden zijn boos op de banken. Bedragen opnemen onder 1.000 gulden aan het loket mag niet meer. Deze week praten ze met de banken.
Lees verder...
Culturele bijbanen van zakenelite

ONS KENT ONS - Alle grote musea en concertzalen hebben een prominente figuur uit het bedrijfsleven als voorzitter. De instellingen hebben baat bij de bestuurservaring en de kennissenkring, ofwel het 'netwerk', van (oud-)zakenmannen. De mannen verbreden in de culturele wereld hun horizon en, tegelijkertijd, hun netwerk.
Lees verder...
FC Utrecht laat oude tijden herleven

FC Utrecht kwam gisteren voor het eerst sinds tien jaar weer uit in het Europese voetbal. Met 3-0 versloeg de ambitieuze provincieclub het Oostenrijkse Grazer AK.
Lees verder...
GroenLinks in spagaat door oorlog

ANALYSE - Van alle fracties die aan de Algemene Beschouwingen deelnamen, zat die van GroenLinks in de moeilijkste positie. De naderende oorlog dwong fractieleider Paul RosenmŲller in een spagaat tussen pacifisme en mogelijke regeringsverantwoordelijkheid.
Lees verder...
Nog voor verkiezingen kent Polen de uitslag

Bij de presidentsverkiezingen van zondag krijgt de Kiesbond Solidariteit, die Polen vier jaar heeft geregeerd, van de kiezer een ongenadig pak slaag. De ex-communisten hebben hun regering al samengesteld.
Lees verder...
Politiek paringsseizoen is begonnen

ANALYSE - De wereldwijde crisis na de aanval op de Verenigde Staten beheerst ook het debat in de Tweede Kamer voorbij. Toch stonden de Algemene Beschouwingen ook in het teken van een nieuw thema: de komende verkiezingen.
Lees verder...
Bijtje
De enige echte bewijzen zijn bewijzen van deelneming
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De zege op het terrorisme zal bij stukjes en beetjes komen

Opinie: Terrorisme is in het buitenlandse beleid zoiets als een chronische ziekte. Alleen als dat wordt beseft, is het mogelijk de overwinning op de bedrijvers van internationale terreur te behalen, menen Ivo Daalder en James M. Lindsay.
Pensioen uit het confectiepak

Geld telt: Voor het berekenen van pensioenuitkeringen bestaan ingewikkelde formules en geen wettelijke regels. Er zijn ongeveer 22.000 verschillende pensioenregelingen. 'Het kan eenvoudiger': de werkgever betaalt premie en de werknemer ziet maar wat hij er mee doet. Maar zo eenvoudig is dat niet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.