woensdag 19 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kok: toestemming Kamer niet altijd nodig bij militaire inzet

Als Nederlandse troepen zouden worden betrokken bij 'de oorlog tegen het terrorisme' van de Verenigde Staten, dan is het daarvoor in veel gevallen niet meer nodig de Tweede Kamer vooraf te informeren. Dat blijkt uit het antwoord van premier Kok, vanochtend bij de Algemene Beschouwingen.
Lees verder...

Foto Reuters
New York heeft zijn Dear Hero

REPORTAGE - De brandweerlieden zijn de helden van New York: 350 brandweerlieden gaven op 11 september hun leven. Hun collega's zijn dag en nacht doende met het bergen van lijken en het ruimen van puin.
Lees verder...
IsraŽl en Palestijnen kondigen bestand af

Onder zeer zware Amerikaanse druk hebben gisteren de Palestijnse leider Yasser Arafat en daarna de IsraŽlische premier Ariel Sharon een bestand afgekondigd.
Lees verder...

Foto Reuters
Wraak ontwricht economie MacedoniŽ

REPORTAGE - De wankele economie van MacedoniŽ is volledig ontwricht door het geweld in het land. Ondernemers en consumenten kijken om in wrok. ,,Laat de Albanezen eerst maar eens hun excuses aanbieden.''
Lees verder...

Nederland: hef bankgeheim EU op

Nederland wil intensieve controles van personen en goederen aan de buitengrenzen van de Europese Unie met het oog op eventuele wapens of explosieven. Ook moet het bankgeheim in de Europese Unie worden opgeheven. Dit zal Nederland morgen in Brussel voorstellen tijdens de vergadering van Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken.
Lees verder...
Terrorisme houdt niet op bij Bin Laden

ANALYSE - President Bush heeft aangekondigd het terrorisme uit de wereld te verdrijven. Dat lijkt een onmogelijke taak.
Lees verder...
Aanval op amerika was niet laf

OPINIE - Hoe geschokt en verdrietig ik als inwoner van Amerika en New York ook ben, het valt me op dat Amerika, nu het wordt geconfronteerd met de afschuwelijke werkelijkheid van vorige week dinsdag, minder dan ooit in staat lijkt de werkelijkheid te accepteren.
Lees verder...
De bal ligt nu bij Suriname

ANALYSE - Nu Bouterse niet in Nederland vervolgd zal worden voor de 'decembermoorden' uit 1982, ligt de bal weer helemaal bij Suriname.
Lees verder...
Feyenoord dankt punt aan Zoetebier

Spartak Moskou2Feyenoord2Ruststand 0-1. 13. Bosvelt 0-1, 58. Tomasson 0-2, 63. Robson 1-2, 69. Bestjastnik 2-2. Schds: Lopez Nieto (Spa). Tsch: 25.000. Gele kaarten: Tomasson en Rzasa (Feyenoord).
Lees verder...
Golf aan ontslagen in luchtvaart VS

ROTTERDAM, 19 SEPT. De Amerikaanse luchtvaartindustrie, die hard wordt getroffen door de nasleep van de terroristische aanval op de Verenigde Staten, heeft opnieuw massa-ontslagen aangekondigd. Vliegtuigbouwer Boeing maakte gisteren bekend bijna eenderde van zijn personeelsbestaand te schrappen vůůr het eind van 2002.
Lees verder...
Kleptocraten op de arbeidsmarkt

ACHTERGROND - Zijn de salarissen van topbestuurders een uiting van kleptocratie of van marktwerking? Er bestaat geen verband tussen salarissen van bestuurders en de resultaten van een bedrijf. 'Bestuurders slaan een slaatje uit de gestegen beurskoersen.'
Lees verder...
Kritiek op 'trukendoos' van Zalm

De rooskleurige cijfers uit de miljoenennota hangen van leugens en verkeerde vooronderstellingen aan elkaar. Zo oordelen de hoogleraren Bomhoff en Steunenberg. ,,Deze miljoenennota heeft al grote moeite met de feiten.''
Lees verder...
Bijtje
Zou u Osama bin Laden lossen?
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bin Laden als Goldfinger op beursvloer

Breaking views: Noem het de Goldfinger-theorie. Kan Bin Laden hebben geprofiteerd van de terreuraanslagen van vorige week, door marktposities in te nemen vlak voordat de twee vliegtuigen tegen het World Trade Center te pletter vlogen?
Profiel Afghanistan

Afghanistan is een rotsachtig land dat al eeuwenlang wordt beheerst door oorlog en armoede. De streng-islamitische Talibaan hebben het land in een internationaal isolement gebracht. Toch zijn de ogen van de hele wereld nu op Afghanistan gericht.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.