dinsdag 18 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'Jaren van economische groei voorbij'

De jaren van uitbundige economische groei zijn voorbij, waarschuwt de regering in de vanmiddag gepresenteerde Miljoenennota. Voor het eerst sinds 1994 zal de werkloosheid volgend jaar weer groeien. Prinsjesdag is vandaag overschaduwd door de aanslagen van vorige week in de Verenigde Staten. Aan het begin van de Troonrede sprak koningin Beatrix haar medeleven uit met het Amerikaanse volk.
Lees verder...
Hoge Raad: Bouterse niet vervolgen voor moorden

De voormalige Surinaamse legerleider D. Bouterse kan in Nederland niet worden vervolgd voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde 'Decembermoorden' uit 1982. Dat heeft de Hoge Raad vanmiddag geoordeeld. Bij de Decembermoorden werden vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire regime in Paramaribo gedood.
Lees verder...
Afghanistan verlangt bewijzen

Afghanistan weigert de terroristenleider Osama bin Laden uit te wijzen. Uitzetting is niet aan de orde zolang de Verenigde Staten niet met ,,concrete bewijzen'' komen voor zijn betrokkenheid bij de terreuraanslagen van vorige week. Dat is vanmiddag gezegd op een bijeenkomst van geestelijken uit alle delen van Afghanistan in de hoofdstad Kabul.
Lees verder...
Razende financiële kudde getemd

ANALYSE - Financiële paniek bleef de laatste dagen uit. Ervaren brandweerlieden draaiden de geldkraan wijd open.
Lees verder...

Coalitie is tevreden over rijksbegroting

Ondanks toenemende zorgen over de economische situatie en de oplopende werkloosheid, kan het kabinet-Kok met tevredenheid terugkijken op het begrotingsbeleid van de afgelopen jaren.
Lees verder...
Raad van State ziet riskante koers

De staat zou een groter begrotingsoverschot moeten nastreven dan in de huidige begroting, dit om de kosten van de vergrijzing op termijn adequaat op te vangen. Het huidige begrotingsbeleid is ,,riskant, ook gezien de zeer onzekere mondiale economische ontwikkeling''.
Lees verder...
Haagse Twin Tower krijgt andere naam

DEN HAAG, 18 SEPT. In Den Haag begint in januari de bouw van een 97 meter hoge toren, die in de plannen tot nu toe Twin Tower werd genoemd. Na de aanslagen op de twee torens van het World Trade Centre in New York, die in de volksmond de Twin Towers heetten, lijkt het projectontwikkelaar Multi Vastgoed beter de naam te veranderen.
Lees verder...
Geheugenverlies hindert Dylan bij autobiografie

AMSTERDAM, 18 SEPT. Bob Dylan gaat zijn autobiografie schrijven, maar er is één probleem: hij herinnert zich nog maar zo weinig. De zanger zal daarom worden bijgestaan door vrienden, kennissen en onderzoekers van de Amerikaanse uitgeverij Simon Schuster, die ooggetuigen zullen opsporen.
Lees verder...
Bijtje
Je kon het merken aan de troonrede: Kok is in de war
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Achtergronden bij de aanslagen op Amerika:

Het laatste nieuws over de vorderingen van Bush en de reacties in de wereld op de oorlogsdreiging.
Filmrecensies

Nieuwe film- en videorecensies en het laatste filmnieuws.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.