maandag 17 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kok: aanval ook oorlogsverklaring aan ons

Premier Kok beschouwt de aanslagen van vorige week in de Verenigde Staten als ,,een oorlogsverklaring aan onze democratie, aan het gehele vrije Westen''. President Bush kondigde gisteren ,,een kruistocht'' tegen het terrorisme aan.
Lees verder...
Beste wapen kapers was de 'American way of life'

Negentien kapers profiteerden optimaal van de 'vrijheid en anonimiteit die het Amerikanse leven biedt'. Inmiddels komen er steeds meer gegevens los over de voorbereiding van de terroristische aanslagen.
Lees verder...
Ook Britten willen geen `disproportionele vergelding'

Met zijn roep om behoedzaamheid blijft de Britse premier Blair de rol van transatlantisch geweten spelen. Terreurbestrijding ziet hij als democratische survival.
Lees verder...

Speuren naar voorkennis aanslag op WTC

ACHTERGROND - De beursautoriteiten stellen een onderzoek in naar eventuele speculaties op de terroristische aanslagen in de VS. Waarom daalden de koersen van grote verzekeraars voor de ramp?
Lees verder...
Ajax jaagt nu ook eigen publiek weg

AJAX - AZ 1-0
Ruststand 0-0. 90. Van der Vaart 1-0.
Schds: Buiting.
Tsch: 32.353.
Gele kaart: Lindenbergh (AZ).
Lees verder...
Aanklacht tegen Fireworks verbreed

Het openbaar ministerie gaat de aanklacht tegen de eigenaren Bakker en Pater van het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks in Enschede uitbreiden met brand door schuld.
Lees verder...
Beurs vreest uitkomst van een onvoorspelbare week

BEURS - Bedrijfsgegevens en macro-economische publicaties worden deze week op de beurs overschaduwd door de aanslagen van vorige week.
Lees verder...
Bijtje
Kok is nu ook in de war
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Achtergronden bij de aanslagen op Amerika:

Opninies en analyses over de positie van Afghanistan en Pakistan, de rol van Rusland en de opestelling van de Arabische leiders.
Reportage vanaf de Amsterdamse beursvloer

Hoe reageert Amsterdam vandaag op de heropening van Wall Street? Verder dinsdag een voorbeschouwing op de nieuwe voorstelling van theatergroep Carver.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.