zaterdag 15 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Bush krijgt volmacht tot represailles

De regering-Bush heeft vrijdag massieve steun van het Amerikaanse Congres gekregen om de strijd aan te binden tegen plegers van de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon.
Lees verder...
President Bush bedwingt zijn tranen als hij praat over de slachtoffers
Foto Reuters
Iedere president zijn oorlog

ANALYSE - President Bush 'I've got a job to do' is deze week verbluffend snel in zijn rol gegroeid. Ook gisteren wist hij de juiste toon te treffen.
Lees verder...
Website van de Telegraaf
Verlies van banen bij De Telegraaf

Uitgeversconcern De Telegraaf schrapt op termijn driehonderd arbeidsplaatsen. Dat komt ongeveer overeen met 5 procent van het totale personeelsbestand.
Lees verder...
Regels Pronk over vuurwerk toch soepeler

Consumentenvuurwerk moet in de toekomst worden opgeslagen op minimaal 8 meter van `kwetsbare objecten'. De verkoop van klein vuurwerk voor oudjaar kan daarmee als vanouds doorgaan. Het kabinet stemde gisteren in met deze versoepeling van het ontwerp-vuurwerkbesluit.
Lees verder...

EU wil luchtvaart beter beveiligen

De Europese Unie wil vliegtuigen en vliegvelden beter beveiligen tegen terroristische acties. Daartoe moeten internationale regels worden verscherpt. De VN-organisatie voor de burgerluchtvaart ICOA dient een rol te krijgen in het toezicht. De Europese Unie komt mogelijk zelf met dwingende regelgeving.
Lees verder...
Fors verlies op effectenbeurzen

De Europese effectenbeurzen zijn vrijdag hard getroffen door de terroristische aanval op de Verenigde Staten en de nasleep ervan. De AEX-index, de belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse beurs, kelderde 7,25 procent.
Lees verder...
'Te veel lawaai van Schiphol niet gedogen'

Minister Netelenbos (Verkeer) acht een verzoek van Schiphol om de geluidsnormen te mogen overschrijden ,,niet opportuun''. Ze heeft daarom het door Schiphol ingediende gebruiksplan voor 2002 afgekeurd.
Lees verder...
Angst overheerst in Kabul

REACTIES ISLAMITISCHE WERELD - In de Afghaanse hoofdstad Kabul is de sfeer nerveus en gespannen. Veel buitenlanders hebben het land de afgelopen dagen verlaten.
Lees verder...
KNVB verplicht PSV vanavond te spelen

ROTTERDAM, 15 SEPT. PSV moet vandaag op bezoek bij NAC. Het verzoek om uitstel van het competitieduel wees de voetbalbond (KNVB) gisteren van de hand. De club uit Eindhoven wilde in verband met de tragische gebeurtenissen in de Verenigde Staten niet in actie komen. De voetbalbond besloot na overleg met alle clubs uit het betaalde voetbal geen uitzondering te maken.
Lees verder...
Bijtje
Als ik Amerikaan was zou ik met klem aandringen op een hertelling
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Achtergronden bij de aanslagen op Amerika:

de mythe van het contraterrorisme en historicus Van Creveld over de moderne wijzevan oorlogsvoering. In Z onder meer een verhaal over de revolutie van het Wilde Wonen, in Wetenschap en Onderwijs Battus' twaalfde taalkundige sprookje: noem de langste getalsnaam waarvan de letters geen stokken of staarten bevatten en de nieuwste snuffeltechnologie.
Zondag om 11.00 uur een nieuwe webeditie

Het hele weekeinde het laatste nieuws over de aanslagen in Amerika, en Nederlanders in de VS mailen hun persoonlijke indrukken.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.