vrijdag 14 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Reeks arrestaties op vliegvelden New York

Zes tot tien mannen van Midden-Oosterse afkomst zijn gisteren op de New-Yorkse luchthavens La Guardia en Kennedy aangehouden nadat ze in twee afzonderlijke groepen hadden geprobeerd aan boord van vliegtuigen te komen.
Lees verder...

Foto Reuters
'Make no mistake, ik ben een gevoelig man'

President Bush toont zich deze dagen bij herhaling kwetsbaar op de televisie. Gisteren leek hij tijdens een persconferentie zijn emoties niet meer onder controle te hebben.
Lees verder...
Afghanen verwachten aanval VS

Afghanistan bereidt zich koortsachtig voor op zijn verdediging tegen een grootscheepse aanval door de Verenigde Staten.
Lees verder...
Drie minuten stilte voor doden van aanslagen VS

Op verschillende plaatsen in de wereld zijn vandaag de slachtoffers van de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten herdacht. In Europa werd om twaalf uur Nederlandse tijd officieel drie minuten stilte in acht genomen. Premier Kok en leden van zijn kabinet legden op dat tijdstip bloemen bij de Amerikaanse ambassade in Den Haag.
Lees verder...

Cheney wijkt uit: Camp David

WASHINGTON, 14 SEPT. De Amerikaanse vice-president Dick Cheney is overbracht naar Camp David, het buitenverblijf van de Amerikaanse president in de staat Maryland. Volgens een woordvoerster van Cheney zou dat gisteren zijn gebeurd en gaat het ,,uitsluitend om een veiligheidsmaatregel''. Ze zei ook dat ,,uit een oogpunt van veiligheid het niet meer business as usual is''.
Lees verder...
Nostradamus voorspelde het al

ROTTERDAM, 14 SEPT. ,,Op 45 graden noorderbreedte zal de hemel verbranden. Vuur nadert een nieuwe stad. Op een ogenblik zal een grote vlam verspreid oplaaien.''
Lees verder...
Tories kiezen Euroscepticus als nieuwe leider

LONDEN, 14 SEPT. Ian Duncan Smith maakt vandaag zijn debuut als leider van de Conservatieve Partij, in een speciaal debat van het Britse parlement over de terreuraanslagen in de Verenigde Staten.
Lees verder...
Twee jaar studeren mag met bijstand

ROTTERDAM, 14 SEPT. Bijstandsgerechtigden mogen in de toekomst met behoud van uitkering dagonderwijs volgen, mits de studie de kansen op de arbeidsmarkt vergroot en niet langer duurt dan twee jaar.
Lees verder...
Rus ziet einde Koude Oorlog

De terreuraanvallen in de VS kunnen leiden tot een nieuwe relatie tussen het Westen en Rusland. De Koude Oorlog en het blokdenken zijn nu echt voorbij, vindt Moskou: de nieuwe vijand is een gemeenschappelijke.
Lees verder...
Tweedeling bij bank ABN Amro

ABN Amro maakt zich op voor een grote reorganisatie. Vandaag en morgen krijgen de werknemers van de bank te horen of ze nog gewenst zijn. ,,U behoort tot de groep die we (..) niet de zekerheid kunnen bieden op een passende functie...''
Lees verder...
Bijtje
NS: 'Op dit station hebben de drie minuten stilte een vertraging van circa een half uur'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Amerika en ander nieuws

in CS: Arnon Grunberg uit Manhattan over 11 september en Paul de Leeuw over Foxtrot. In de Boekenbijlage een bespreking van de nieuwe roman van V.S. Naipaul
Zaterdag en zondag edities om 11.00 uur

Het hele weekeinde het laatste nieuws over de aanslagen in Amerika, en Nederlanders in de VS mailen hun persoonlijke indrukken.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.