dinsdag 11 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
WTC New York
Foto Reuters
Twee vliegtuigen boren zich in twee torens World Trade Center New York

In New York hebben dinsdag twee vliegtuigjes zich kort na elkaar in de twee torens van het World Trade Center geboord. Er ontstond een enorme explosie en de gebouwen staan in brand. Er is sprake van zes doden en duizenden gewonden.
Lees verder...
Alaska hunkert naar gewone vrouw

REPORTAGE - Alaska is een mannenstaat. Tot groot verdriet van de mannen die er wonen. Maar geen nood, sinds Alaska Man op het internet te vinden is, liggen de brandweermannen, lassers en truckers goed in de markt.
Lees verder...
KPN trok Smits met geld over de streep

Bestuursvoorzitter Paul Smits van KPN is onder druk van commissarissen en met behulp van een extra financiële prikkel aangebleven als lid van de raad van bestuur van het telecombedrijf. Dit zeggen ingewijden een dag na het aantrekken van Ad Scheepbouwer als bestuursvoorzitter.
Lees verder...
STE doet aangifte tegen Cor Boonstra

De Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) heeft bij justitie aangifte gedaan tegen voormalig Philips-president Cor Boonstra wegens verboden handel in effecten Ahold. Dat heeft een woordvoerder van de toezichthouder op de beurs vanmorgen bevestigd.
Lees verder...

Tijdschriften pakken farmaciesector aan

De belangrijkste medisch-wetenschappelijke tijdschriften ter wereld treden gezamenlijk op tegen de invloed van de farmaceutische industrie op onderzoeksresultaten.
Lees verder...
Russische verpleegsters naar Breda

Veertien verpleegkundigen uit Rusland zijn vandaag aan de slag gegaan in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Voorlopig zullen ze alleen op de algemene verpleegafdelingen werkzaam zijn. Ze hebben een werkcontract van twee jaar getekend.
Lees verder...
'Dennis P. nam wekelijks steentjes van Gassan mee'

Voordat hij zo'n twintig miljoen gulden aan diamanten in een magnetrondoos het gebouw van Gassan Diamonds in Amsterdam uitsmokkelde, op 4 augustus van dit jaar, had toenmalig sorteerder Dennis P. al eerder ,,steentjes weggenomen'' van zijn werkgever, zegt P.'s advocaat, mr. G. Spong. ,,Ongeveer twee keer in de week. Daar kraaide nooit een haan naar.''
Lees verder...
Geweld in Nigeria breidt zich verder uit

Het etnisch-religieus geweld dat de afgelopen dagen in de Nigeriaanse stad Jos volgens het Rode Kruis zeker 165 levens en bijna duizend gewonden heeft geëist, is gisteren overgeslagen naar Kano in het noorden.
Lees verder...
Bijtje
De justitie zit met bolletjesslikkers in z'n maag
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Geert Mak legt Amsterdam uit aan Máxima,

het lot van de Afghaanse verzetsleider Massoud en een gesprek met de werelduurrecordhoudster Keetie van Oosten-Hage
Update om 10.00 uur

met daarin het laatste nieuws over de aanslag op het World Trade Center in New York
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.


dinsdag 11 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Catastrofale aanslagen op gebouwen in VS

Twee vliegtuigen hebben zich vanmiddag rond drie uur Nederlandse tijd binnen 18 minuten in twee torens van het World Trade Center geboord. Een half uur later deed zich een nieuwe zware explosie voor. Om half vijf vanmiddag waren beide torens ingestort. Ook in Washington hebben zich explosies voorgedaan. Op het Pentagon is een vliegtuig neergestort, waardoor een grote brand is ontstaan. Een Boeing 747 van United Airlines die vanuit het vliegveld Newark, in de buurt van New York, op weg was naar San Francisco is vanmiddag neergestort in de staat Pennsylvania. Nadere gegevens over die crash zijn nog niet bekend. Het vliegtuig was mogelijk gekaapt.
Lees verder...
Hele wereld spreekt afschuw uit over aanslagen in VS

De leiders van alle belangrijke landen in de wereld hebben geschokt gereageerd op het nieuws uit Washington en New York. De Russische president Poetin gaf blijk van ,,gevoelens van diepe sympathie'' voor het Amerikaanse volk, ,,in verband met deze terroristische daad, deze verschrikkelijke tragedie.''
Lees verder...
Crisiscentrum Den Haag ingesteld

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken is vanmiddag in allerijl het Nationaal Crisis Centrum (NCC) geactiveerd naar aanleiding van de de crisis in de Verenigde Staten. Het staat onder leiding van minister Klaas de Vries (Binnenlandse Zaken) en is bedoeld om onder deze omstandigheden verzoeken om hulp en bijstand te beoordelen en door te sturen naar de diverse departementen.
Lees verder...
Premier Kok is 'diep geschokt'

Premier Kok heeft in een eerste reactie laten weten ,,diep geschokt'' te zijn door ,,de onbeschrijflijke catastrofe''. Hij betuigde namens de regering ,,diep medeleven'' met de slachtoffers ,,en met het gehele Amerikaanse volk.'' Dat het gaat om terroritische aanslagen noemde Kok een ,,bittere constatering'' die verplicht ,,iedere vorm van terrorisme'' met kracht te bestrijden.
Lees verder...

Nederlandse vluchten naar VS keren terug naar Schiphol

Vier vliegtuigen die op weg waren naar de Verenigde Staten, keren vanmiddag terug op luchthaven Schiphol. Het gaat om twee vluchten van de KLM en twee van Northwest Airlines. Dat heeft een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland weten.
Lees verder...
Amerikaanse instellingen extra beveiligd

De politie in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag heeft Amerikaanse instellingen, zoals de ambassade en bedrijven, beveiligd in verband met de aanslagen van vanmiddag in New York en Washington.
Lees verder...
Amsterdamse beurs onderuit na aanslagen

De Amerikaanse economie is stil komen te liggen door de aanslagen in New York en Washington. De handel aan de New York Stock Exchange, die net als het World Trade Center ook in het zuiden van van Manhattan is gevestigd, is stilgelegd.
Lees verder...
Nederland 2 calamiteitenzender

In verband met de vliegramp in New York, waarbij twee vliegtuigen zich in de torens van het World Trade Center hebben geboord, krijgt Nederland 2 vanaf 16.00 uur de status van calamiteitenzender. Dat heeft de NOS dinsdagmiddag besloten.
Lees verder...

De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.