maandag 10 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
KPN-topman Smits treedt onverwacht af

Bestuursvoorzitter Paul Smits van telecomconcern KPN treedt onverwacht af. Hij wordt opgevolgd door Ad Scheepbouwer, nu bestuursvoorzitter van postbedrijf TPG, de moeder van PTT Post. Dit bevestigen verschillende goed geïnformeerde bronnen.
Lees verder...
Personeel KPN ziet zijn favoriet gaan

ANALYSE - KPN verliest een bestuursvoorzitter die door het personeel op handen werd gedragen. Zijn gebrek aan daadkracht kostte hem de kop. De opvolger van Paul Smits heeft minder betrokkenheid bij de werknemers.
Lees verder...
Kabinet wil af van subsidies EU voor rijke landen

Het kabinet wil dat rijke landen binnen de Europese Unie, waaronder Nederland, niet langer aanspraak maken op de Europese structuurfondsen voor achtergebleven gebieden. Op deze manier kunnen de kosten van de uitbreiding van de EU aanzienlijk worden teruggedrongen.
Lees verder...
Verstand snapt vrouwen niet

DEN HAAG, 10 SEPT. Staatssecretaris Verstand (Emancipatie) vindt het ,,moeilijk te geloven'' dat veel vrouwen in Nederland zich geen zorgen maken om hun financiële afhankelijkheid, zoals zaterdag bleek uit een onderzoek van dagblad Trouw en onderzoeksbureau B N.
Lees verder...

Accountant wil `Koning' niet nagaan

DEN HAAG, 10 SEPT. Vijf grote accountantsbureaus in Nederland weigeren onderzoek te doen naar het rapport-Koning over de besteding van Europese subsidies. Het weekblad Binnenlands Bestuur heeft verschillende kantoren benaderd maar kreeg, na een positieve eerste reactie, nul op het rekest.
Lees verder...
Alkmaar wil onderzoek naar aardbevingen

ALKMAAR, 10 SEPT. De gemeente Alkmaar wil onderzoek laten doen naar het verband tussen aardbevingen en de gaswinning rond de stad. Vanochtend iets na half zeven werd een aardschok gemeten met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. De beving volgt op een aardschok gisterochtend met een kracht van 3,2.
Lees verder...
Als gruwelstatus verbleekt, is Sierra Leone weer terug bij af

De bloedige burgeroorlog in Sierra Leone is voorbij, zeggen regering, VN en Westerse donorlanden. De plaatselijke bevolking gelooft er niets van.
Lees verder...
De jonge Hewitt laat de oude Sampras kansloos

NEW YORK, 10 SEPT. Het Australische wonderkind was gisteren simpelweg te goed voor de moegestreden beste tennisser aller tijden. De 20-jarige Lleyton Hewitt liet de 30-jatige Pete Sampras in de finale van de US Open in drie sets volslagen kansloos: 7-6, 6-1 en 6-1. ,,Dit is ongelooflijk. Hier heb ik altijd van gedroomd'', stamelde een emotionele Hewitt nadat hij voor het eerst in zijn carrière een grandslamtoernooi had gewonnen.
Lees verder...
Lichte toon bij opening Joods Museum

Met toespraken, champagne, een galadiner en hier en daar een blote damesschouder is gisteren in Berlijn het Jüdisches Museum geopend, waarin 2000 jaar Duits-joodse geschiedenis zal worden gepresenteerd. Morgen gaat het museum voor het publiek open.
Lees verder...
Bijtje
Paul Smits: 'Kréég ik de schuld maar...'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bellen zonder handen kan op vele manieren,

de ondernemers van Enschede zijn het wachten op schadevergoeding beu en een portret van Martina Hingis. Donderdag bij NRC Handelsblad de themabijlage Profiel over Amateurvoetbal.
Update om 10.00 uur

Iedere weekdag om 10.00 uur een nieuwe editie van de website.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.