zaterdag 8 september 2001
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Akkoord over slavernij en Midden-Oosten op racisme-conferentie

Op de wereldconferentie van de Verenigde Naties tegen racisme in Durban, Zuid-Afrika, is vanochtend door de Europese Unie en de Afrikaanse landen een akkoord bereikt over de formulering voor slavernij en kolonialisme. Gisteravond werd al een akkoord bereikt over de passage over het Midden-Oosten.
Lees verder...
'Natuurlijk is Ad geagendeerd'

ACHTERGROND - De PvdA-top wil Ad Melkert als nieuwe partijleider. Wat vindt de achterban? Een rondgang door de gewesten: ,,De komst van Melkert is een logisch gevolg van een proces.''
Lees verder...
Bush sust beurs en burger VS na slechte cijfers

WASHINGTON, 8 SEPT. De hoogste Amerikaanse werkloosheidscijfers in vier jaar (4,9 procent) zorgden gisteren voor een forse terugval op de beurs en een snelle reactie van het Witte Huis. President Bush zei dat de belastingverlaging waartoe al is besloten nieuwe banen zal creŽren. Bush had gisteren spoedoverleg met Republikeinse leiders in het Congres naar aanleiding van de tegenvallende cijfers.
Lees verder...

Foto Dijkstra
Kapitale blunders

RECONSTRUCTIE - De lancering van Konmar mislukte, een directeur moest opstappen wegens corruptie en deze week maakte supermarktconcern Laurus zware verliezen bekend. Oorzaak voor de teloorgang: goedgelovigheid, onkunde en te hoge ambities.
Lees verder...

'Geluidhinder Schiphol neemt af ondanks groei'

De geluidhinder van het nieuwe Schiphol zal ondanks een forse groei van het luchtverkeer met het in gebruik nemen van de vijfde baan afnemen. Dat staat in het milieu-effectrapport dat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Lees verder...
Belenen hoort nu bij het moderne leven

REPORTAGE - Het verpanden van sieraden, computers of golftassen neemt een grote vlucht. De stedelijke consument is de schaamte voorbij. 'Sommige artikelen zie ik hier elke maand terug.'
Lees verder...
Een uur duizend doden sterven

INTERVIEW - Bijna een jaar na haar goldrush in Sydney doet Leontien van Moorsel (31) komende woensdag in Manchester een aanval op het werelduurrecord. ,,Alles doet pijn: lopen en plassen, je billen en je liezen.''
Lees verder...
Toekomst als huisarts uit de gratie

Steeds minder studenten geneeskunde willen huisarts worden, noch willen ze een (lange) opleiding volgen tot medisch specialist. Wat willen zij dan wel?
Lees verder...
Hoe bookies in India het lot om de tuin weten te leiden

DELHI, 8 SEPT. Indiers geloven in het lot en in voorbeschikking, wat hen er echter niet van weerhoudt zo nu en dan een gokje te wagen. Hoe algemeen de goklust is, kwam drie jaar geleden aan het licht door het 'match-fixing' schandaal in de cricketsport.
Lees verder...
Verbeterplan van NS is meer 'verslechterplan'

ANALYSE - Minister Netelenbos (Verkeer) verscherpt het toezicht op de Nederlandse Spoorwegen. Maar met de lage eisen die ze aan het bedrijf stelt is toezicht vrijwel overbodig.
Lees verder...
Bijtje
'Ik wil van de NS geen boekenbon, ik wil een HUURAUTO!'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Boren of baren

Zaterdags bijvoegsel: Alaska is de olieboer van de Verenigde Staten. Met het plan het Arctic National Wildlife Refuge open te leggen, heeft president Bush een verhitte discussie uitgelokt. Het oliekapitaal laat het lobbyen over aan de inwoners van Alaska? 'Wij stammen van de kariboes af.' Komende week is de Senaat aan zet.
Update om 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt zondag om 11.00 uur geactualiseerd.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.